OCD דתי קיצוני

gilroz

New member
אמת או שקר ?

אני רוצה להיות אמיתי עם עצמי, את הדברים האלה קראתי מכל מ"ספרי מוסר" של רבנים לא הגעת לזה לבד. הייתי רוצה להאמין באמת שאין פדופליה ביהדות(באמת) ואין ריבוי נשים ומה שכתב הרמב"ם זה משל וכדומה וכדומה אבל יש אמת ויש לעוות את המציאות בגלל שהיא לא מתאימה למציאות אני אישית שמעתי ונפגשתי עם רבנים רבים ולא המצאתי שום דבר לגבי מקורות - המקורות ברורים: הרמב"ם הלכות ממרים פרק ג' הלכה ב': "מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה [מורידין אותו לתוך הבור] ולא מעלין והרי הוא כשאר כל האפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמים והמוסרין והמומרין, שכל אלו אינם בכלל ישראל ואין צריך לא לעדים ולא התראה ולא דיינים אלא כל ההורג אחד מהן עשה מצוה גדולה והסיר המכשול חשבתי שהתבלבלתי ... כמוך חשבתי איך יכול להיות? אז כן בתקופה של הרמב"ם וגם של חז"ל אנשים היו הורגים בעלי דעות כפריות(כמו המוסלמים) , הרמב"ם פסק את חז"ל להלכה. למה זה לא קורה היום , הרבנים הביאו חזון איש - שאמר שבגלל שהדור אין ההשגחה גלויה אסור להרוג אנשים כאלה, או בגלל שיד של הדתיים לא תקיפה(כלומר הם מעט). עצם המחשבה שמותר להרוג אנשים (לא תרצח???)שחושבים שונה ממך מחלחלת ולא משנה אם זה היה לפני 2000 שנה או 800 שנה או בתקופת השולחן ערוך. "לפי חז"ל אגב יש מספר מלאכות שהאישה חייבת לעשות לגבר כל מלאכות שהאישה עושה לבעלה, נידה עושה לבעלה--חוץ ממזיגת הכוס, והצעת המיטה, והרחצת פניו ידיו ורגליו: הגבר צריך להיות כמו בדואי יושב לו עם הרגלים רחוצות לפי הרמב"ם ברגע שהיא לא מבצעת את זה כל אישה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן--כופין אותה ועושה, ואפילו בשוט. טען הוא שאינה עושה, והיא אומרת שאיני נמנעת מלעשות--מושיבין אישה ביניהן או שכנים; ודבר זה, כמו שיראה הדיין שאפשר בדבר." זה הרמב"ם פשוט... מילא להגיד שמה האישה עושה מלאכות לבעל כי היא רוצה , בסדר אין בעיה כל אחד תעשה מה שהיא רוצה או מה שהוא רוצה אבל להכות אותה? אם היא לא רוצה לעשות?

gilroz

New member
תאמין לי שאם הייתי מתחזה לא הייתי נכנס לפורום

בעיות OCD ...

gilroz

New member
תודה רבה על ההבנה

בזכותך אולי אוכל להתרפא מהOCD שלי ל"יוצא להגן"- גם אני הייתי כמוך בהתחלה הפכתי את הפסוקים והעוות אותם כמובן ללשון האדם המוסרי הפשוט יוכל להבין זה עבד כל עוד הייתי בור ועם הארץ ביהדות בכלל וגם האזנה שלי לרבנים שמחזירים בתשובה שמנסים לקרב את האדם המוסרי לדת(אבל לפעמים לא מגלים את כל האמת) אבל שהתחלתי באמת ללמוד בישיבה ובספרים ושאלתי שאלות המצב הסתבך כל כך, מאנשים אני מדבר על הרבנים מתקופות שונות ראשונים אחרונים, שהייתי מצפה שהם יהיה יותר מוסריים ממני התגלתה אמת שהיא לא כל כך ידועה לרוב האנשים שמתקרבים לדת. כמו למשל ריבוי נשים(שעד היום הרבנים הלא אשכנזיים לא מקבלים את החרם הזה לפני 1000 שנים) רק בגלל שיש חוק במדינת ישראל נגד ריבוי נשים יש איסור הלכתי לזה. אז אתה יכול להגיד מה לך ולמעמד האישה ? מה אכפת לך זה טוב יותר לך לא ? לא אני רואה בזה חוסר שלמות מוסרית אפילו שלי זה יותר טוב, המצפון שלי לא משלים עם הדברים האלה למרות שזה "משפר" לי את התנאים הרי אני גבר לא ? ששאלתי את השאלה על ריבוי נשים התשובה של הרב של אותו מקום היית: "יש אחד בשם גואל רצון שיש לו 32 נשים, לך תלמד איך זה הולך אצלו", ואז חשבתי לעצמי הרב שולח אותי ללמוד הלכה מגואל רצון ? אגב אין לי טענות אליו בכלל יכול להיות שהוא זכאי(והוא זכאי כי לא הוכיחו שהוא אשם) ויכול להיות שכל הנשים שלו היו כחוק ולא בכפייה וכולם רצו ככה , ממש לא מעניין אותי מה הוא עושה, אבל אני אישית בחיים לא הייתי משלים עם זה מוסרית. או אותו רב שאמר שמצטט לי בשם רב אחר שהשואה של עם ישראל באה בגלל שעלו לארץ ישראל .. נכון שיש רבנים אחרים שלא הסכימו , אבל בגלל שעלו לארץ ישראל ?

gilroz

New member
האמת

"התורה לא מתירה בשום פנים להנשא לאשה שאינה יכולה להכנס להריון קרי קודם גיל הבגרות " - זה שקר היא מתירה - חז"ל אומרים שזה לא ראוי(אחרי 1300 שנים ממעמד הר סיני) ועדיף מגיל 12 וחצי(שגם זה פדופיליה בתרבות המודרנית) לכן לפי חז"ל ילדה בת שלוש ראויה לביאה(תסתכלי בתורה פשט עם רש"י ותראי). חושבת ללא סוף אני לא באתי לנגח את התורה ולא את חז"ל באתי לפרוק את הבעיות הנפשיות שלי צריך לכבד מסורת עתיקה, אבל ברור שלא לכפות אף אחד בדעות האלה סך הכל העם היהודי בנוי מהתנ"ך מהתרבות של התנ"ך וחז"ל(לפחות החלק שהלך בדרך חז"ל כי לא כולם). ויש גם המון דברים טובים בתורה - כמו היחס לעניים לאלמנות וליתומים לגרים וכדומה. הלכות לשון הרע , ואהבת לרעך כמוך, לעזור לשונא שלך, וכדומה. אבל כמובן צריך לדעת שיש הרבה דברים שלא אמרו לי(או לנו) והייתי בשוק לפי המחזירים בתשובה - הם מראים את כל החלקים החיובים שאכן כתוב או בצורה לא מדויקת כדי לקרב אנשים לדת אבל שחוקרים לעומק רואים שיש המון בעיות. אגב אין לי ספק בקיומו של כוח עליון בעולם העולם הזה מאוד מורכב שלא יהיה לו כוח עליון כלשהו שיחזיק אותו. וכוח העליון הזה זה אהבה אינסופית להתחבר לאהבה ד"ר בריאן ל וויס פסיכולוג ומרצה לפראפסיכולוגיה שעשה מחקר מקיף על כוח עליון ודתות הראה שיש דברים בדתות שעוותו את המושג אלוקים כל כך שהפכו אותו לדבר מאוס ולא דבר קוסמי של אהבה אינסופית.

gilroz

New member
אשרי המאמין

אני לא הגעתי למסקנה כזאת עדיין "הכל טוב בתורה, זו תורת האלקים אין בה טעויות" זה קביעה של אמונה. יש המון דברים בתורה/חז"ל/בתנ"ך/בפוסקים שהם לדעתי נגד המצפון שלי למה שאני יאמין בהם ? בעם היהודי עצמו הוא מלא מחלוקות ואין דעה אחידה זה שהתורה בתור מסמך הוא אמיתי - נראה שכן אין שמה הסתרה של דברים חטא העגל חטא המרגלים וכדומה, חטאים של משה זה שהוא סותר את המצפון האנושי לפעמים. ברור שזה סותר. אפילו הרמב"ם במורה נבוכים כתב שהתורה כתובה בעיקר לדורה . לפי מה שאני יודע בהודו ובסין ובתיאלנד אין להם מושג מה זה תורה בכלל(אולי רק לחכמים שלהם) הנצרות והאיסלאם , אכן כותבים אבל לא מאמינים ברלוונטיות של התורה.

gilroz

New member
קצת דברים לדיוקם

האמת של התורה לגבי :"ולהיות נגיד חילוני או הומו או לסבית זה לא בסדר??? " צריך להפריד יש דעות של כל מיני אנשים שחושבים התורה שונאת הומואים, אבל זה לא נכון התורה שונאת כל מי שעובר על עבירות במיוחד על עבירות חמורות התורה שונאת הומואים כמו שהיא שונאת מחללי שבת(זה אותו עונש) וגם שהיא שונאת גילוי עריות וכמו שהיא שונאת מי שאוכל חמץ בפסח, ומי שלא עושה ברית מילה וכדומה יש לציין שהתורה לא שונאת הומואים היא שונאת מי שעובר על מצוותיה. לגבי חילונים כי היא שונאת עוברי עבירה חכמים מחלקים בין עבירה להכעיס (אחד שיודע מה שכתוב בתורה) ואחד שסתם לא ידע שגם הוא בעיה על פי התורה. לסביות - אין איסור בתורה על לסביות האיסור גם לא נמצא בתלמוד , האיסור היחיד התחיל להופיע ברמב"ם. אבל הוא קל שבקלים.

gilroz

New member
זה לא מדויק מה שאתה אומר

יש דעות שתומכים בדעה שלך אבל דווקא הזרם המרכזי של היהדות תומך במוסר טבעי של האדם ראה כאן : http://he.wikipedia.org/wiki/יהדות_בין_דת_למוסר מוסר טבעי ע"פ רב סעדיה גאון : אחד הביטויים החזקים ביותר לרעיון המוסר האוטונומי ביהדות נמצא בדברים שכתב רבי סעדיה גאון בספרו "אמונות ודעות": "אם יאמר (הנביא): "אלוהי מצווה עליכם לזנות ולגנוב", לא נדרוש ממנו מופת, כיוון שקרא אותנו מה שלא ייתכן, לא בשכל ולא במסורת

אמא11

New member
גילרוז שלום ויום טוב

הOCD של כל אחד מאיתנו שונה, ומתרכז בנושא כזה או אחר, בפחדים וחרדות מסוג מסויים, בטקסים שונים ובמחשבות . התכנים שונים אצל כל אחד וכן גם העוצמות. מה שאתה עושה - נכנס לניבכי הOCD הפרטי שלך ומעמיק וכאן בפורום נכנסים איתך לדיון על דת, וזה לא המקום לכך. זה כאילו שמישהו שמפחד מאיידס יכנס כאן למחקרים על איידס. מה שחשוב הוא לקרוא בקישורים של הפורום, להבין שמדובר בהפרעה שאפשר לטפל בה, ולפנותת ולהתיעץ עם איש מקצוע. נסה לא להתרכז בתכנים של הבעיה אלא במה שעושים איתה.איך ממשיכים הלאה ומשפרים את המצב. האם קראת בקישורי הפורום על אפשרויות הטיפול השונות? האם קראת את הקטגוריה שעוסקת בOCD ודת? האם קראת מאמרים שמופיעים כאן בפורום? עצות של משתתפים? יש כאן הרבה מאד מידע שיכול לעזור. שיהיה רק טוב תמי

אמא11

New member
דיבור על דברים שונים - בשמחה

אבל הנושא האמור מזין את הOCD שלו והגררות לדיון היא בדיוק מה שלא מתאים. זה כמו מישהו שיכנס איתך לדיונים מעמיקים על חיידקים והדרך לנקות הכי טוב. יום נפלא תמי

אמא11

New member
היי ערביה יקרה וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo13.gif

מה שכתוב כאן בשירשור קומם גם הרבה יהודים, והוא שפט עוד מיגדרים. לגבי העבודה שלך - יש למעלה ב"קישורים" בשורה העליונה שלמעלה הרבה מאד חומר מסודר לפי קטגוריות. בכל קטגוריה כזו יש כמה וכמה כמה לינקים למידע לפי הנושא: מהו OCD, אפשרויות הטיפול, המלצות על ספרים, סיפורים אישיים, סיפורי הצלחה ועוד. בלינק "אפשרויות טיפול" יש גם אתרים שבתוכם יש עוד הסברים ועוד לינקים (למשל האתר של מכון קוגנטיקה). בנוסף יש הרבה מידע במאמרים של הפורום. ואולי אולי תוכלי אחר כך לשלוח לנו את העבודה הגמורה... בהצלחה תמי

gilroz

New member
זה לא פורום ויכוח דתי.

זה פורום OCD ויש לי OCD קשה, דת באופן כללי גילתי שהיא בעיתית והרע במיעוטו זה היהדות. למרות ששמה יש דברים(כמו שאמרתי) שמאוד מפריעים לי. אנשים חושבים שאם הם ירצחו בני אדם הם יקבלו בתולות בגן עדן , זה ממש OCD מטורף. זה טירוף לא ? ועוד כאילו אלוקים אמר להם לעשות כזה כדבר. אלוקים מבחינתי זה נתון קבוע ואין אפשרות אחרת (אין עוד מלבדו כמו המשפט ביהדות). אבל כמו שאומרים פילוסופים של העידן החדש שאני מאוד מתחבר אליהם שהדתות הנצרות האיסלאם היהדות כתות וכדומה לעיתים עוותו את רצון האל והחלו להיות מאוד אלימים אחד לשני. האמת קיימת במצפון ולא בספר מסוים. זה שאני מאמין באלוקים ומישהו אחר לא , לא אומר שאני צריך להרוג אותו בגלל שהוא לא מאמין אלוקים לא נעלב , זה האנשה שלו. בתור סטודנטית ערבית יש לי שאלה: אני קראתי את הקוראן , בקוראן כתוב: שמותר לגבר ערבי לשאות 4 נשים במקביל , זה לא אומר משהו על מעמד האישה?(אגב גם היהדות אומרת אותו דבר רק שהדבר נאסר לפני 1000 שנים לאשכנזים לספרדים/תימנים עדיין מותר אבל בגלל חוק במדינת ישראל הם לא עושים את זה). הקוראן אומר מאוד רחמן לנוצרים ויהודים שחיים בתוכם, אבל הוא קורא למלחמת דת (גי'אד) נגד כל אחד שלא מאמין באיסלאם ואם אני לא טועה מוחמד לקח שכירי חרב כדי לכבוש מדינות ולהמיר בכוח אנשים מדתם. שלא לדבר על המלחמות בין הערבים לנוצרים במאות שנים. זה הכל מתחיל מגאווה, כולם חושבים שהאל מדבר איתם והם העם המובחר אם ישכילו לגלות דבר פשוט שכולם הם מצלם אלוקים ולא ייתכן שאחד יחשוב שהוא יותר טוב מהשני אז העולם יהיה טוב יותר. אבל הוא לא, כי לכולם יש גאווה אם לא היה גאווה לאנשים לא היה את כל הדתות/הכתות האלה. גיל

gilroz

New member
הכריתות שבתורה - טוב לדעת

שלושים ושש כרתות בתורה: הבא על האם, ועל אשת האב, ועל הכלה, הבא על הזכור, ועל הבהמה, ואישה המביאה את הבהמה, והבא על אישה ובתה, ועל אשת איש, הבא על אחותו, ועל אחות אביו, ועל אחות אימו, ועל אחות אשתו, ועל אשת אחיו, ועל אשת אחי אביו, ועל הנידה, (15 – איסורי עריות) והמגדף, והעובד עבודה זרה, והנותן מזרעו למולך, ובעל אוב, (4 – על עבודה זרה) והמחלל את השבת, (1 – איסור שבת) וטמא שאכל את הקודש, והבא אל המקדש טמא, (2 – על טומאה ומקדש/קודש) והאוכל חלב, ודם, (2 – איסורי אכילה תמידיים) ונותר, ופיגול, (2 – איסורי אכילה של קודשים) השוחט ומעלה בחוץ, (2 – איסור קודש) האוכל חמץ בפסח, האוכל והעושה מלאכה ביום הכיפורים, (3 – אכילות בזמנים אסורים, וצום יום כיפור) המפטם את השמן, והמפטם את הקטורת, והסך בשמן המשחה; (3 – איסורי שימוש בקודש) הפסח והמילה, במצות עשה. (2 – מצוות עשה מכוננות) לכולם יש את אותו דין.

אמא11

New member
בוקר טוב גיל

אני חוזרת ומבקשת ממך לא להכנס לפרטים לגבי מה שמטריד אותך בOCD לגבי הדת. זה מזין את הOCD שלך, לא מיטיב איתך ולא מיטיב עם הפורום. בכל דבר יש איזו נורמה ויש קיצוניות. הOCD הולך לקיצוניות. אין זה מתאים לפורום להתעסק בפרשנויות קיצוניות בכל אמונה באשר היא. ברגע שאתה נשאב לזה אתה שוב בתוך הOCD והרי המטרה שלך לצאת מהעיסוק בכך ולכן כתבתי שכדאי להתרכז בדרכים לשיפור המצב ולא בחיטוט במצב. האם אני מצליחה להסביר את כוונתי? תמי

gilroz

New member
OCD דתי קיצוני

שלום , אני די חדש בפורום, אני אשתף אותכם בOCD דתי קיצוני שאני חווה כבר שנים. לפני החזרה בתשובה שלי הייתי אדם ביישן ולא היו לא מחשבות טורדניות(הייתי אובסיבי אבל בלי מחשבות טורדניות) מאז שחזרתי בתשובה(אני מניח שזה בגללי אבל גם הספרים הדתיים עזרו לזה) הOCD שיגע אותי לגמרה שהתחלתי ללמוד את הדת ולהפגש עם קיצוניים דתיים הOCD פשוט גמר אותי. כל מה שאמרו הפך לאובססיה רצינית למרות שאיך שהוא ידעתי שזה לא אני. נגיד ראיתי בגמרא וגם הרמב"ם פוסק שמותר להרוג מי שכופר בתורה(אפילו רק בתורה שבעל פה) ואפילו זה מצווה(עם חרב) אז התחלתי לדמיין לעצמי איך אני רוצח את החילונים הכופרים הגוים כל מה שבא ליד ממש נגעלתי מעצמי לא יכלתי להפסיק לחשוב על זה אני רוצח לאן הגעתי ? כולה רציתי להיות בן אדם טוב יותר למה אני צריך את זה אבל מצד שני מה אני אכפור בתורה בגלל זה? לא ידעתי מה לעשות.. אני כן רוצה להיות טוב להיות מחובר לבורא שאני חשבתי שהוא טוב מטיב גם עוד דבר, ראיתי שהרמב"ם כותב שמכין אישה בגלל שהיא לא מקיימת את המטלות שלה כמו לשטוף את הרגליים של הבעל וכאלה דברים(חז"ל והרמב"ם טוענים שיש כל מי חוקים שהאישה צריכה לעשות למען הבעל). זה שיגע אותי לחלוטין, הרמב"ם הגדול זה שהערצתי כל כך , סמכתי עליו שהוא אדם אמין הוא דבר כזה. כבר תיארתי עת עצמי מכה את אישתי(לעתיד) עם שוט על זה.. בכיתי השגעתי לחלוטין, לא ידעתי שיש דברים כל כך אלימים בדת. אמרתי מה זה מצווה? להכות את אישתך זה מצווה? הייתי בשוק? על כאלה שטויות מה אנחנו ערבים? עוד דבר שראיתי שמותר לפי ההלכה היהודית(לפי חז"ל) עקב זה שכתוב בתורה להתחתן עם ילדה בת 3 ומעלה. הייתי בשוק רציני, מה היהדות מתירה בכלל פדופיליה ? מה זה נורמלי בשבילה ? ילדה בת 3!!!!!! כתוב שרבקה התחתנה עם יצחק שהיא היתה בת 3(והוא היה בן 40). נכון שאחר כך בדיאבד גילתי עוד כמה דעות כמו שהיא היתה בת 14 (סדר עולם רבה) אבל הדעה המרכזית שהיא היתה בת 3 !! איך אפשר, אמרתי מה אולי יש בזה עיניין ? יש עיניין להיות פדופיל? הייתי בצער רב , כל כך סמכתי על היהדות על חז"ל על הרמב"ם שהאכזבה הכנסה אותי למערבולות חושים =( מצד אחד היום זה מדינה חופשים אפשר לכפור, אבל תבינו אני כן מאמין בבורא עולם וכן בתורה(אחרי שלמדתי דברים אחרים שממש יפים שמה) אז אמרו לי תיקח מה שאתה רוצה מהיהדות את השאר תזרוק, אז חשבתי לעצמי מה אני אקח מה שאני רוצה זה כבר לא היהדות זה כבר תורת גיל ולא תורת הבורא. אז אמרו לי תירוצים פה ושמה או פירושים שונים שאיך שהוא מתאימים לעמדה של המצפון שלי אבל עדיין כבר נפגעתי חזק שאפשר להגיע למחשבות כאלה כאילו זה לא ברור ויש עוד הרבה דברים שאני אפרט בהמשך.. אבל זה קמצוץ ממה שעובר עלי..

gilroz

New member
כן תודה רבה תמי

אני אפסיק לחטט פה בפרשנויות ולקחת דברים באופן קיצוני כל כך הייתי היום אצל פסיכולוג מסתבר שהפסיכולוגיה המודרנית מאוד מאוד תופסת מהרמב"ם. בע"ה יהיה טוב האל טוב הוא לא רוצה שאני אשתגע...

Gameboy4

New member
אתה צריך טיפול קודם בOCD

אחר כך תחליט אם אתה דתי או לא. בינתיים אתה יכול להיכנס לאתר דעת אמת- www.daatemet.co.il יש שם חומר רב.

gilroz

New member
אני מכיר את האתר הזה

אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאני רוצה להשתלב בדת באלוקים בתורה ולא להתנתק. לכן אינני רוצה אתר שמרחיק אותו מהתכלית הזו

למעלה