OBLIVION אחרי SKYRIM?

golan2072

New member
OBLIVION אחרי SKYRIM?

אני עומד לסיים את הקמפיינים של המתנקשים והגנבים בסקיירים ואחרי זה אולי אעשה את הקמפיין של ה-BARD COLLEGE ושל המכשפים ואולי גם את הקווסט הראשי. חשבתי אולי לחזור ל-OBLIVION הישן והטוב אחרי זה, היה לי את זה בגרסת הקופסא עם הדיסקים והמפה של GAME OF THE YEAR מהעשור הקודם וזה זכור לי לטוב (שיחקתי בזה לא מעט); את הקופסא הנ"ל כבר מכרתי אבל אני יכול לקנות את הגרסה הכי מורחבת ב-$25 ב-STEAM. השאלה היא עד כמה המעבר חזרה מ-SKYRIM ל-OBLIVION נוח; אני חושש שההתרגלות למערכת הקרב הנוחה יותר של SKYRIM למשל עלולה לפגום בהנאתי מהמשחק הקודם. מה דעתכם?

קרנפול

New member
לא יכול לעזור לך בזה- אני לא מכיר את OBLIVION

מה שכן, אני הייתי מחכה למבצע עליו ולא קונה אותו במחיר מלא.

Wolfinix

New member
תראה אני אישית חוזר למשחקים ישנים טובים ואפילו מנסה

משחקים ישנים אם הם טובים אפילו כשאני לא מכיר אותם ואין למשחק עצמו ערך נוסטלגי כלשהו.

ובהתחשב בעובדה שOBLIVION הוא משחק מושקע ואיכותי, שיש לו המון מודים לשיפור, ויש לו ערך נוסטלגי בעבורך היתי אומר למה לא לחזור אליו?

אלא אם יש לך משחק אחר שעדיין לא שיחקת בו ואז דיי תלוי בהרגשה שלך, אם זה בגלל נוסטלגיה אז בהחלט היתי אומר לך לחזור, אם זה כי אין מה לשחק אז היתי מחפש משחקים אחרים (גם ככה אתה מתכנן להוציא כסף)

בנוגע למחיר, במבצעים הוא נמכר בין 5$-6 וחצי$ מאחר וכבר רכשת אותו בעבר אולי כדאי לחכות למבצעים כמו שקרנפול מציע?

בנוגע למעבר לשיטת משחק מסורבלת יותר...ובכן פה זה כבר עניין של אופי האם אתה יכול לבצע הפרדה בין המשחקים? (כנ"ל גם עם גראפיקה) אם כן אז מבחינתך זה יהיה כמו עוד משחק וזה לא יושפע מהשוני במערכת הקרב אם לא..אז אולי כדאי להשאיר את OBLIVION בגדר נוסטלגיה טובה מזמנים עברו

(אישית אני חוזר למשחקים ישנים כל הזמן, יש אפילו משחקים ישנים שאני חושב שהם יותר טובים מ80% מהמשחקים החדשים שיצאו בשנים האחרונות
)

golan2072

New member
האמת היא שיש עוד משחקים שבא לי לנסות

שעוד לא ניסי אף פעם
&nbsp
Dishonored
Far Cry 3
NEO Scavenger
Pillars of Eternity
Rage
Dead Space
The Witcher - Enhanced Edition
&nbsp
מה מומלץ לשחק?

Wolfinix

New member
Dead Space מעולה, הוא גם יתן לך התנסות בסגנון משחק אחר

והוא יחסית קליל (וליניארי) לעומת SKYRIM כך שזה יאוורר אותך קצת (עם אוירת אימה
)

Far Cry 3 - משחק מעולה, אחד מהטובים שיצא לי לשחק, רק המלצה קטנה תלך בגישה קלילה אתו, משימות נוטות לחזור בכל אזור ואזור (שלא תבין לא נכון הן כיפיות, אבל יותר מידי מהן וזה יכול להטיש) כך שאין צורך לרדוף כל פינה (אלא אם זה מה שאתה אוהב לעשות) ופינה במפה ואין מחסור בכסף כך שלא צריך להשתגע, פשוט לך בקצב של המשחק ו90% שתהנה ממנו

The Witcher - Enhanced Edition - גם הוא משחק מעולה, אבל הוא כבר יותר "כבד" מהשניים הקודמים, יש הרבה מה לעשות ולגלות/לחקור בו, והקרבות בו פשוט מעולים (שלא לדבר על העלילה), המשחק הזה הוא פשוט יהלום מלוטש - רק צריך להגיע אליו מוכנים להשקיע (כמו בSKYRIM) וכמובן תלוי ברמת הקושי שבוחרים לשחק בו

גם FAR CRY 3 וגם The Witcher - Enhanced Edition הם משחקים יחסית ארוכים (בהנחה שתלך על רמה יותר מNORMAL ובהנחה שאתה מתעניין בLORE ובמשימות צדדיות)

RAGE - לדעתי הוא נחמד + (הדעות עליו קצת חלוקות בקרב הגימרים או שאוהבים אותו או שלא) סוג של שילוב בין בורדרלנדס וביושוק, הוא עולם חצי פתוח נוטה ללינארי מבחינת העלילה, יש לו קצת באגים חלקם אפילו די רציניים אם נתקלים בהם (אישית לא נתקלתי בהם אבל חבר כן), הקונספט שלו מעניין והעלילה גם חמודה, בגדול שווה לנסות - מקסימום ממשיכים הלאה...

Dishonored, אישית אני לא כל כך מכיר (לא ניסיתי) אבל כל מי ששיחק בו שיבח אותו אז אם אתה בקטע של משחקים כאלו שווה גם לנסות

NEO Scavenger - פעם ראשונה שאני שומע על המשחק הזה...כך שאין לי דעה בנוגע אליו...

Pillars of Eternity - אמור להיות משחק מעולה (לפחות מהבקורות) הוא נמצא גבוהה בWISHLIST שלי, הוא שואב השראה מDRAGON AGE ORIGIN ולפי מה שראיתי וקראתי גם מצליח בכיוון, אמור להיות משחק מעולה למי שאוהב משחקים טאקטים צוותיים כמו DRAGON AGE, אבל כפי שהבנת לא יצא לי עדיין לשחק בו

מקווה שזה יעזור, אני בטוח שהחברה פה יוכלו לתת זויות נוספות על המשחקים, ומה שלא תבחר אני מקווה שתהנה

golan2072

New member
לפי מה שאני יודע...

Dishonored מאוד מושפע מהקלאסיקה Thief (המקור, לא הרימייק הצולע) אם כי בתוספת של יותר יכולות קסומות לדמות.
&nbsp
NEO Scavenger - ניסיתי אתמול, זה משחק אסטרטגיה\הישרדות פוסט-אפוקליפטי, קשה רצח, קל מאוד למות בו, בעיקרון אתה מתעורר מהקפאה במעבדה נטושה ומסתובב בעולם נטוש יחסית שיש בו יצורים (ובני אדם אלימים ברובם) וצריך לשרוד, זה מתרחש בצפון ארה"ב וקר שם, אתה צריך להשיג בגדים, אוכל, מים נקיים, להתחמם, לא להיאכל בידי מפלצות. קשה לשרוד יותר מיום או יומיים של המשחק (שעה בזמן אמיתי). כיף אבל באיזשהו שלב רמת הקושי הגבוהה מאוד קצת מציקה.
&nbsp
Pillars of Eternity - בהשראת Baldur's Gate בדומה ל-Dragon Age: Origins. תמכתי בקיקסטארטר כך שיש לי המשחק. שמעתי ביקורות מדהימות. מצד שני יצא רק לפני שבוע ואולי כדאי לחכות עד שישתפשף קצת ויצאו לו עוד כמה פאטצ'ים (כי אין לי כוח להיתקל בבאגים).
&nbsp
בעיקר מתלבט בין Dead Space ל-Far Cry 3. מפנטזיה נראה לי שבא לי טיפה מנוחה.

Wolfinix

New member
אז נראה לי שכדאי DEAD SPACE קצת גיוון וקצת שינוי קצב

הוא גם ליניארי מבחינת העלילה כך שהוא יסתיים מהר (יחסית לSKYRIM)

PoE הוא היורש הרוחני של BG

והביקורות מהללות אותו.
הבנתי שיש באגים, אני הייתי מחכה קצת עד שיתייצב.
&nbsp
בדרך כללי, אחרי משחקים "כבדים" אני הולך על כאלו שיותר זורמים ומצריכים פחות מחשבה.
את dead space אני לא מכיר אבל אני במקומך הייתי הולך על far cry 3.
אחלה שוטר.
&nbsp
&nbsp

האמת היא שהשאלה הגדולה היא :

האם אתה יכול להשקיע ב mod שיאפשר לך משחק טוב יותר ?

וכשאני אומרת להשקיע , אני מתכוונת בלהשקיע את זמן החיפוש.
וכן, אני מסכימה שעדיף לחכות למבצעים, על משחקים ישנים בת'סדה נוטה לתת הנחה של 66% לפעמים....

למעלה