טיפים לגבי קפיצות
כמי שמתאמן באומנויות לחימה קוריאניות 14 שנה (הקוריאנים מומחים לבעיטות ובעיקר בעיטות בקפיצה) אני יכול להגיד לך שעל מנת להגיע לתוצאות טובות בנושא של בעיטות בקפיצה\רחיפה דרושים אימונים מיוחדים וסבלנות רבה. אתן לך כמה טיפים כאן, אך דע לך שאימונים מסוג זה עלולים לפגוע בגב ובברכיים ככל שאתה מבצע אותם יותר. לכן, כמו שאני מייעץ לתלמידים שלי, בצע אותם במינון נמוך, והיה סבלני, אל תנסה לקצר זמן ע"י העלאת המינון. קודם כל דרוש לחזק את שרירי התאומים, הארבע ראשי, והבטן. את זה תוכל להשיג ע"י אימון בחדר כושר. דבר נוסף, עליך לאמן שרירים אלו להתכווץ מהר במקסימום עוצמה (הרי בקפיצה השריר משקיע כוח רב לפרק זמן קצר מאד). את זה עושים ע"י אימון מדרגות. עולים ויורדים בניין גבוה למשך 10 דקות מהר, פעם\פעמיים בשבוע, לא יותר !!! קפיצות בחבל גם הן משיגות תוצאה טובה. שלב נוסף הוא להוסיף משקולות של קילו לכל רגל ולבצע אימון מדרגות (ו\או חבל). אם אתה מתאמן באומנות לחימה, בסוף האימון (לא יותר מפעמיים בשבוע)בצע 10-15 קפיצות מסוגים שונים (ריצה וניתור על רגל אחת, שתי רגליים, ניתור ברכיים לחזה), עם ובלי משקולות ברגליים. כל זה ישפר לך ניתור. על מנת ללמוד להשתמש בו לבעיטות עליך להתאמן אצל מורה שעוסק באומנות לחימה (מומלץ קוריאנית) שמתמחה בבעיטות. זאת על מנת לפתח טכניקה מתאימה וקואורדינציה שמושגת ע"י אימוני בעיטות מיוחדים ומגוונים, שקצרה היריעה מלפרטם כאן. אך אני מדגיש שכל הטיפים שהזכרתי (וישנם עוד) דורשים זהירות ובקרה מירבים על מנת לא לגרום נזקים מיותרים !!! איזו אומנות לחימה אתה לומד ?