ntfs2dos :)

S-G-T

New member
ntfs2dos :)

למי שיודע - הייתה לי פעם תוכנה נחמדה שנותנת לראות ולשנות דברים של ntfs של nt4 דרך ווינבלואוס או דוס מבלי להיתחשבן בsecurity וכל ה permisions במחשב הלוכלי כמובן - איך לעזעזל היא עובדת ?!?!

antidot

New member
זה סה``כ דרייבר

NTFS בנוי כך שבנוסף לאינפורמציה הרגילה של הקובץ קיים גם ACL access control list שמחזיק את כל האינפורמציה על למי מותר ולמי אסור לעשות פעולות מסויימות על הקובץ. הדרייבר נכתב לא עובד בNT אלא בווינדוס 98/95 ופשוט מתעלם מACL כשהוא קורא את הקובץ. מה שאומר שאם אתה רוצה לעשות משהו עם קובץ שאין לך זכויות קריאה למשל עליו אתה תמיד יכול לתקוע את הדיסק למכונה של ווינדוס 98 (או אם יש לך מערכת הפעלה נוספת על המחשב אז לוקלית) ולקבל גישה לקובץ. מכיוון שווינדוס 98 היא לא SECURITY ORIENTED היא ממילא לא יכולה להבין את ACL מהסיבה הכי פשוטה שאין לה מושג מי היוזרים שמותר להם ולמי אסור. כעיקרון אם זה מעניין אותך אז ACL בנוי מרשימת פעולות שניתן לבצע עם אובייקט ומול כל פעולה רשימת SID שהפעולה מותרת להם SID=SECURITY IDENTIFIER אגב התוכנה עדיין קיימת. הגירסא המאפשרת קריאה של NTFS בDOS היא חינמית והגירסא המאפשרת גם כתיבה עולה כסף אבל עם קצת גישוש ברשת אתה תסתדר . יש המון חומר בנושא ברשת. תהנה...

עוזי 2

New member
ראיתי ב- Sysinternals

ראיתי ב- Sysinternals פעם משהו דומה, דרייבר של NTFS אבל שם נדמה לי, זה היה ל- Win9x. גם שם, דרייבר לקריאה בלבד חולק חינם, ואם רוצם גם לכתוב אז יש גירסה מסחרית. אני כרגע מתעצל לבדוק את האתר. כתובתו http://www.sysinternals.com (ובלי שום קשר יש שם הרבה תוכנות שימושיות וחינמיות).

למעלה