nrg: שהצבא יוותר

• פותח הנושא menl
  • פורסם בתאריך

menl

New member
nrg: שהצבא יוותר

שהצבא יוותר לא כל אחד מתאים לצבא. אם המדינה צריכה להשחית את הילדים שנולדים בה כדי לשרוד, אין במדינה הזו צורך. אורן בר קורא להפסיק לרדוף את מי שבחר לא להתגייס אורן בר 20/8/2007 8:36

legogras

New member
ואו../images/Emo105.gif

"האם אני רשאי לגרום לאחר סבל, לרצוח אותו על ידי גיוסו, מתוך המחשבה שבכך אני מציל את עצמי?" איזה משפט "כשאתה קהה לקיומו של האחר, אתה קהה גם לקיומך שלך." !!! "כשאנו מאפשרים לשונה מאתנו לצמוח, להיות מי שהוא, אנו עצמנו צומחים." שוב, איזה המשפט. אם לא הייתי מרוצה לגמרי מהפסיקא שלי על ביטול האינדיבדואל, כל כך הייתי מצטטת אותו. יש לי בעיה עם זה שהוא לא פצפיסט מוחלט, או לפחות לא מעיז להגיד את זה בקול רם (ככה אני הבנתי את זה...) אבל איזו כתבה.

כל הכבוד על האומץ לכתוב מאמר כזה , בתקופה כזא

בגדול הסכמתי עם הכותב ( מן הסתם ) . הפיסקה הזאת, היא פיסקה מצוינת : " אומרים לנו שאנו במאבק קיומי ושצריך חיילים. אם הישרדותה הפיזית של המדינה תלויה בהשחתת הילדים הנולדים בה, אין במדינה הזו צורך. אנחנו נוטים להתרכז בגוף הפיזי ובהישרדותו. הנפש האלוהית של כל אחד מאיתנו נשכחה. אם התנאי לשרידות פיזית - ואני מטיל בכך ספק רב - הוא השלכת ילדים לתוך מערכת צבאית שאינה מתאימה להם, אני מוותר על ההישרדות הזו. " אבל הפריע לי שנקודת המוצא שלו היא שלהתגייס זה טוב וחשוב , ושהיה חשוב לו להדגיש " כותב המאמר שירת שירות סדיר מלא ומודה שהיו תקופות מילואים שתרמו מאוד להתפתחותו האישית" כלומר, היה לי נעים מאוד לראות סוף סוף סובלנות בתקופה האחרונה , אבל לצד זה, ועם כל השמחה על הסובלנות , ניכר מהמאמר שהוא תומך בצבא כגוף.

למעלה