תגובה
אין ספק שצלם "מסחרי" יעבוד בראש אחר, הוא בא לתת עבודה, אולי על הדרך הוא יהנה מההופעה. אין ספק שאופן החשיבה והפעולה והביצוע הסופי יהיו שונים, אין ויכוח על כך.
ובכל זאת, את החספוס שאתה רואה אני לא מצליחה לראות, מצטערת. תמונה די נקייה מבחינתי. יש בה אלמנטים מורכבים ויפים, זה כן. אבל כנראה כל אחד תופס את זה אחרת.
אתה בעצמך כתבת בהודעה הקודמת "הופעה אינטימית היא כזאת שמתרחשת בחלל שיכול להכיל לא יותר מ 100 איש", תאמין לי שקיימות הופעות כאלו ואפילו הייתי בלא מעט כאלו. אני לא מדברת איתך על תחושות פנימיות שלי, כל הופעה נתפסת אצלי לגמרי אחרת. אני מדברת איתך על עובדות בשטח, לך לזאפה ת"א (אמנם מקום שאני לא אוהבת), ושב על הבר עם הבירה שלך; תחזור ותגיד לי אם הנגנים לא היו "מטר" ממך ואם לא הצלחת לראות את האצבעות רצות על הגיטרה, ולא, לא יהיה לך צורך בסופר זום. אז המקום מכיל קצת יותר מ100 אנשים, אבל לפי מה שכתבת זה בדיוק מה שאתה מחפש. כלומר, זה אכן קיים.
נכון בהופעות הכל גלוי, ובעצם כל האובייקטים פרושים לך על הבמה. אני רק לא מסכימה שהכל מתוכנן לפרטי פרטים. לפחות לא בכל הופעה. בהופעה של מדונה כן, הכל צריך לתקתק כמו שעון, התלבושות, האיפור, התאורה, העלייה והירידה מהבמה, הרקדנים, הצעדים וכו'. אבל לא צריך להכליל, לך להופעה של כל להקה אחרת בארץ (לא מכירה יותר מדי את ההתרחשויות בחו"ל) ותראה שזה ממש לא עובד ככה. יש פאשלות, ויש שינויים של הרגע האחרון, ואין צעדים מתוכננים, והכל הרבה יותר ספונטני ואפילו זורם. (אתה יכול להבין שאני לא מדברת על הופעות גדולות של אצטדיונים). ובשביל אחת שהייתה לא מעט מאחורי הקלעים של הופעות אפשר לראות שיש דברים שנקבעים רגע לפני העלייה לבמה ויש דברים שמשתנים בזמן ההופעה עצמה. אז להגיד שהכל מבויים זה קצת להכליל כי זה לא תופס בכל מקרה. הכל תלוי לאן אתה הולך, והבחירה היא נטו שלך. אם אתה מחפש עניין ולא בא לך לראות הופעה שהיא הצגה אחת גדולה, לא חסרות כאלו.
מכבדת את הגישה שלך לגבי צילום, מזל שאנחנו (האנושות) לא זהים אחרת היה משעמם.
בכל אופן אני יכולה להבין את רביב, תמונות יכולות להיות בעלות קומופזיציות מושלמות וחשיפות נהדרות והתאורה בול במקום, אבל לפעמים זה יכול להישאר שם. להישאר בתור "תמונה טובה טכנית", אבל מעבר לזה כלום, וזה לא יגע בך. ושוב, נדמה לי שלזה הוא התכוון. (מצטערת שזה קצת יצא כאילו אני הסנגורית שלו
, הרגיש לי שאתה קצת מאבד אותו.)