Norton Personal Firewall - חשוב!

Yellow Hacker

New member
Norton Personal Firewall - חשוב!

ערב טוב לכולם! תמיד מדברים בפורום הזה בקשר לפייר וולים של גירסאות חינמיות כמו Sygate ו-Kerio...אז בואו נדבר רגע על הפייר וול של נורטון...לפי דעתי זה הפייר וול הכי טוב בשוק נכון ?! מה אתם חושבים על הפייר וול הזה? האם הוא באמת מצדיק את השם נורטון?! _____________________________________________________________________ אני התקנתי במחשב את הפייר וול של נורטון ודבר משונה קרה לי! אחרי שהפייר וול עבד ונכנסתי לאינטרנט אז אף אתר לא עבד לי ?! ככל הנראה לי שנורטון חסם את הכניסה שלי לאתרים (לכולם!) למרות שאישרתי את הפעולה של הפעלת הדפדפן כשהוא שאל אותי. מה אני עושה כדי לבטל את הפעולה של איסור כניסה לדפדפנים...אנא עיזרו לי, אני הייתי צריך למחוק כמה פעמים את הפייר וול כי חיפשתי באפשרויות ולא מצאתי את זה! אנא כתבו לי מה אני צריך לעשות שלב אחרי שלב אם אפשר. ל-Uzi 2 אשמח עוד פעם לקבל את עזרתך והבנתי שאתה מבין בפייר וולים אז באותה הזדמנות אם אתה מחליט לעזור לי אז בבקשה כתוב את חוות דעתך על הפייר וול של נורטון 2002. תודה!

ofermat

New member
תגובה

אני השתמשתי חצי שנה ב FIREWALL הזה והוא עשה לי קצת בעיות כמו שהוא יום אחד פשוט הפסיק לתת לי LOGים זה קרה לי כמה פעמים עם התקנות מחודשות שלו ושל הXP שלי תמיד אחרי מספר שבועות של שמוש בו הוא הפסיק אז ניסיתי את SYGATE והוא נראה אחלה במיוחד אחרי שבדקתי אותו אם מספר תוכנות מול הנורטון אז אני ממלץ בחום ולבעיתך יש בנורטון הגדרות שאיזה תוכנה יוכלה לגשת עם חוקים של לחסום לאפשר או אוטומטי תחפש את זה ותתן לו הגדרה של לאפשר אני בטוח שתמצא את זה מהר פשוט אין את הנורטון מותקן אז אני לא יכול לפרט בדיוק בכל אופן בהצלחה

Yellow Hacker

New member
שטויות

מצטער אבל זה לא עזר לי בכלל~! לא הגיוני להשוות בין שני הפייר וולים האלו! אחד גירסאת חינם והשני..עולה מספיק כסף! אני עדיין מחכה לעזרה ממשית !

אם אתה חושב שכל מה שעולה כסף

הוא טוב יותר - טעות גדולה. חלונות ולינוקס הם דוגמא טובה. אני לא אומר מי יותר טוב (כי אני לא משתמש לינוקס) אבל הם בהחלט ברי השוואה. לגבי נורטון - אני משתמש ב FW של MCAFEE ודי מרוצה. אני מתכונן לנסות בקרוב את SYGATE ועוד כמה מהמומלצים פה.

mafisto9

New member
קח דוגמא

אני משתמש במקביל גם בSYGATE וגם ב MCAFEE ה SYGATE לעיניים שלנו נראה יותר פעיל כי הוא מחליף את הצבע ונותן אותות אזהרה,אני חושב שבגלל זה אנחנו נוטים לחשוב שהוא יותר טוב מאלה שלא משתוללים הרבה,יצא לי כמה פעמים שראיתי את החדירה למחשב שלי ולא יכולתי לעשות כלום והיו גם הרבה פעמים שה SYGATE הצליח לעצור את הפורץ, מאז שהתקנתי את ה MCFEE אין שום נסיונות חדירה גם לפי הSYGATE שמדווח כל הזמן על הנעשה,לעניות דעתי ה MCFEE הוא תוספת מעולה ויעילה מאוד למרות שהוא יושב בשקט ולמרות שצריך להפעיל אותו ידנית כל הזמן,הוא אינו תופס פיקוד בעצמו כמו הSYGATE אבל זו המגרעת היחידה שלו ואני מצליח להסתדר איתה.

uzi2

Active member
אתה לא רואה את החדירה

מה שאתה רואה זה את נסיונות החדירה ולא את החדירה. אישית אני ממליץ שלא להתקין יותר מפיירוול אישי אחד. זה יכול ללהביא יותר בעיות מאשר יתרונות. כל הפיירוולים האישיים עושים את הדברים הבסיסיים שנדרשים מפיירוול, ולכן להשתמש בשניים בו זמנית זה ככלל לתת ל-2 תוכנות לבצע כפילות עבודה, מעבר לכך שזה עשוי להביא לקונפליקטים, ולסרבל את מערכת ההגדרות של הפיירוולים. תעבוד או עם הפיירוול של McAfee או עם Sygate, אבל לא עם שניהם. לעניין האייקון של Sygate ב- system tray, אמנם אני מסכים איתך שזה רק צעצוע שלא אומר שום דבר על האיכות של הפיירוול, וגם באופן אישי זה אחד הדברים שמפריעים לי בפיירוול של Sygate (ואחת מהסיבות מדוע באופן אישי אני מעדיף את הפיירוול של Kerio שהנוכחות שלו הרבה פחות מורגשת), אבל תוספת הצעצועים הזאת גם לא בהכרח מצביעה על כך שהוא פיירוול פחות טוב. היא רק מצביעה על כך שהחברה (כמו גם רבות אחרות) מוכנה להוסיף תוספות גם אם הן רק לצרכים שיווקיים.

mafisto9

New member
קצת מוזר לי מה שאתה אומר עוזי

אני לא חש בשום הפרעה כאשר שתי התוכנות עובדות במקביל,ההיפך קרה לי בעצם, יש פחות נסיונות חדירה עם שתי התוכנות,אולי זה לא נשמע לך הגיוני אבל באותה המידה שאני אחשוב שלפתע כל ההאקרים חזרו בתשובה והבינו שמה שהם עושים זה לא יפה ולא מכובד, היו לי כל כך הרבה נסיונות לחדירה שאם היה עובר יום עם נסיונות בודדים אז הייתי מתחיל לחשוב שמשהו לא בסדר במערכת, המחשב מתפקד מצויין ואם משהו היה נדפק או נחלש בגלל ההפעלה של שתי התוכנות הייתי מבחין בזה מיד,כרגע אני חושב שמה שאתה אומר זה בגדר סברה בלבד.

uzi2

Active member
למה מוזר?

מספר נסיונות החדירה לא השתנה. פשוט מה שהשתנה, זה שעכשיו אתה לא רואה את רובם, כי McAfee יושב לפני Sygate. ואז במקום שזה יחסם ב- Sygate זה נחסם ב- McAfee. לגבי זה שלדעתך היית מרגיש מייד אם היה קונפליקט בין התוכנות, אז זהו, שלא תמיד מרגישים בזה באופן ישיר. לפעמים פשוט אחד מהם מנטרל במקום מסוים את השני. ואז הדרך היחידה להרגיש, זה שאין תאום בין ההגדרות של אחד מהפיירוולים וההרשאות שהוא נותן בפועל. עכשיו, לא בהכרח זה מכביד מאוד, אבל ברור שעדיין אלו שתי התוכנות ממלאות את אותן הפונקציות, ועדיין יש כפילות עבודה. עכשיו שאלה: אתה מתקין איזו אפליקציית אינטרנט. כיצד אתה מגדיר את הפיירוולים לאפשר לה לעבוד? האם בשניהם?

mafisto9

New member
כן,שתיהן מבקשות הרשאות ואני מאשר

אמת ביסוד ההנחה,אכן הMCAFFE עושה את שלו לפני הSYGATE וזאת כל הפואנטה ואין צורך להתפרץ כשהדלת פתוחה, עד עכשיו לא נתקלתי בחוסר תיאום ותמיד הן מזדעקות כאילו שחומסים אותן על מנת לבקש את ההרשאות,קח לך שבועיים ותנסה לעבוד איתן במקביל ותגיד לי איך זה.

uzi2

Active member
בחייך

טני לא הולך להתחיל להתקין אצלי 2 תוכנות שמבצעות את אותה המטלה רק כדי שתהיה לי תשובה יותר מפורטת בשבילך. וממילא בשביל לבדוק ברצינות אם אין קונפליקטים אצטרך להתקין תוכנות נוספות. בעבר, נבדקו קומבינציות של פיירוולים, ואני לא זוכר אם הקומבינציה הספציפית שלך נבדקה (וגם יש חשיבות למה הותקן אחרי מה) אבל בחלק מהמקרים הקונפליקטים היו כאלו שבאו לידי ביטוי רק בסיטואציות מאוד מוגדרות. בכל מקרה, גם אם במקרה הספציפי הזה אין קונפליקטים, עדיין אין רווח. רק במקום שההרשאות יהיו מרוכזות ברשימה אחת, במקרה שלך יש שתי רשימות שרק קומבינתיה שלהן מגדירה את ההרשאות, וממילא כל פונקציה מבוצעת פעמיים - פעם ע"י הפיירוול של McAfee, ואח"כ (באם מוגדר ב- McAfee לאשר את התקשורת) אז זה עובר ל- Sygate שבודק האם גם בטבלא שלו כתוב שצריך לאשר את התקשורת הנ"ל. בקיצור רווח אני לא רואה כאן, אבל הפסד אני רואה, גם אם אתה צודק ובמקרה הספציפי הזה אין קונפליקטים (אם כי כמו שציינתי בשימוש רגיל לא בהכרח יראו אותם).

uzi2

Active member
יש כל מיני אפשרויות

קודם כל אני מציע שתוודא שה- personal firewall level מוגדר כ- medium ולא כ- high. זה מתוך: personal firewall -> personal firewall setting -> custom level. יכול להיות שאתה צריך לעשות scan for Internet applications, מתוך: personal firewall -> Internet Access Control -> configure בדרך אתה גם צראה את החלון לקינפוג ידני. לגבי כמה הפיירוול של נורטון טוב או לא טוב: בצד החיובי, יש בו שכלולים כמו חסימות ל- Java ול- ActiveX או נושאי הפרטיות (עוגיות). יש בו גם כמה אופציות שהופכות את הפיירוול ליחסית פשוט לקינפוג עבור מתחילים (בהנחה שהם עושים scan for Internet applications). בצד השלילי, הוא פיירוול יחסית כבד על משאבי המחשב. משתמשים מתקדמים ימצאו שהקונפיגורציה שלו הרבה פחות נוחה ומדוייקת מזו של Kerio או Sygate וההודעות שלו מנוסחות לפעמים בצורה מטעה, ולפעמים אפילו מטעה בצורה מקוממת. אל תזלזל בפיירוולים החינמיים. חסרות להם אולי אופציות שדרושות למערכות גדולות, אבל עבור המחשב הביתי הם לא פחות טובים משום פיירוול בתשלום.

Yellow Hacker

New member
עשיתי מה שאמרת...

תודה רבה עוזי! אני עדיין חולק על דעתך בקשר להשוואת הפייר וול לאחרים. אני יכול לתתת לך דוגמא שאני קיבלתי יום אחד שמישהו מסייר לי במחשב והפייר וול רק הראה לי אותו לא הייתה שום אפשרות לעצור את הפורץ אלא רק ראיתי שמישהו פורץ לי וזה הכל..זה מה שאני שונא בפייר וול הזה! אבל לעומת זאת בנורטון אפשר לעצור אותו מיד, אם אני לא טועה~!

Yellow Hacker

New member
שיט !

ניסיתי לעשות מה שאמרת ובדקתי את כל האפשרויות ואני לא מצליח לסדר את זה!!!! זה מעצבן אותי חבל על הזמן ! הוא לא נותן לי להכנס לדפים באינטרנט למרות שאישרתי את ה- Explorer וזה לא עובד...הייתי צריך עוד פעם למחוק את זה!!! שיט, עד שיש לי את זה!!! מה ע-ו-ש-י-ם ?!? ?!?

uzi2

Active member
אישרת את explorer או את iexplore?

אפשר גם מהאקספלורר (windows explorer) להתחבר לאינטרנט ולהשתמש בו כדפדפן, וזה מכל בחינה אפשרית נראה כמו אינטרנט אקספלורר, אבל אם יש קריסה היא משפיעה גם על ה- Windows Explorer, ולכן לא מומלץ להשתמש ב- Windows Explorer לשם כך. תוודא שאתה מאשר ל- Internet explorer (שזה iexplore.exe) ולא ל- Windows Explorer (שזה explorer.exe).

uzi2

Active member
לא הבנתי איך ראית

כתבת: "אני יכול לתתת לך דוגמא שאני קיבלתי יום אחד שמישהו מסייר לי במחשב והפייר וול רק הראה לי אותו לא הייתה שום אפשרות לעצור את הפורץ אלא רק ראיתי שמישהו פורץ לי וזה הכל..זה מה שאני שונא בפייר וול הזה! אבל לעומת זאת בנורטון אפשר לעצור אותו מיד, אם אני לא טועה~!" ולא כתבת על איזה פיירוול דיברת כאשר כתבת שרק הראה לך שמישהו מטייל במחשב שלך. גם לא ברור איך ראית את זה - זה לא משהו שפיירוולים מראים. הפיירוול של נורטון מבחינת הפונקציות הקלסיות של פיירוול מכיל הגדרות סינון דומות לאלו של פיירוולים אחרים, וכמו פיירוולים אחרים הוא חוסם ומאשר תקשורת לפי הקריטריונים שבחוקים שלו. עבור מחשב שלא מחובר ברשת פנימית ביתית, החוקים שלו לא יותר גמישים מאלו של Kerio או Sygate, ולכן קרוב לוודאי שאם באמת היתה פריצה מבחוץ, או שהיא נבעה מקונפיגורציה לא נכונה של הפיירוול, או שלא היתה פריצה ורק חשבת שמישהו טייל, או שהיתה חדירה לא אינטרקטיבית דרך HTML, ואז ממילא זה מוגדר כתפקיד של האנטיוירוס ולא של הפיירוול לחסום. יש דרכים לעקיפה של פיירוול _מבפנים_, אבל איפה ש- Kerio ו- Sygate נופלות גם Norton נופל.

Yellow Hacker

New member
תודה עוזי! כנראה נורטון לא בשבילי

בעניין הפריצה אני התכוונתי לפייר וול של Sygate, אני פשוט ראיתי מישהו שסורק לי את המערכת ולא יכולתי למנוע את ה חיפשתי ולא הייתה אפשרות לעצור אותו או לחסום אותו...לעשות משהו כדי להנתגד לזה! ____________ בקשר לנורטון אני אנסה אבל זה מאוד מאוד מוזר אני לא חסמתי את האפשרות הזאת ....כל פעם שהוא שאל אותי אם לאשר את ההמהלך אמרתי כן וסימנתי שזה ישאר תמיד..למרות שזה שאל אותי רק על Explorer ולא על מה שאתה אמרת.. עזוב הסתבכתי יותר מדי..כנראה עדיף להשאר עם ה-Sygate ה"זקן" שלי...בו לפחות אני מבין... אני להחליף פייר וול רק בגלל נסיון הפריצה (סריקה) שספירתי עליו...פשוט ראיתי בעיניים שלי איך הפייר וול נהיה עם שני החצים אדום ואיקס מרוח עליו...רק בגלל זה ניסיתי להחליף..אבל לא משנה כנראה שנורטון הוא לא בשבילי...

mafisto9

New member
לעוזי ולצהוב

עוזי, כשה SYGATE מתחיל לחסום הצבעים שלו משתנים עד לרגע שבו מופיע האיקס שהבחור דיבר עליו,אם אפשרת בהגדרות לפתוח חלון בצורה אוטומטית אז הוא יפתח ויראה לך את נסיון החדירה כולל ה IP אם הצליח לזהות אותו, גם אם לא הגדרת את החלונית עדיין יש אפשרות להקליק על האייקון ולהכנס ללוג,גם שם אפשר לראות בשידור חי את הנסיון/ת וכמה זמן הם נמשכו,בהרבה מקרים הוא הודיע לי שמישהו סורק לי את המחשב,לכן גם הבנתי את התסכול של הבחור השני, ניסיתי פעם תוך כדי שהוא מודיע לי שמישהו סורק לנתק את המחשב כליל אבל זה לא עזר,לפעמים תאמין לי שאנחנו משתוללים סתם,הרי בין כה וכה אינני מחזיק שום סודות כמוסים או מזימות אפילות אצלי במחשב,אפילו לא קבלה על רכישת עוגה בסופר מרקט,אז למה בעצם אנחנו נבהלים???? ומי שכן מחזיק במחשב דברים חשובים לו הייתי מציע לו שיוציא אותם משם או שיאחסן אותם על מחשב ישן שאינו מחובר לאינטרנט ותמיד יזכור את המשפט "לירה לבנה ליום שחור "

uzi2

Active member
הלו

את עצם הסריקה ואת הנסיונות, אי אפשר למנוע. לפחות לא בפיירוול תוכנה. מה שאפשר זה לחסום אותה במובן שהמחשב לא יגיב למי שסורק אותו, ואת זה הפיירוול, גם של Sygate עושה, והוא עושה את זה מייד. עכשיו, יש כל מיני סוגים של תקשורות שהפיירוול חוסם גם אם מוגדר לו בחוקים לאשר את הסוגים הללו של התקשורת, ואז לוקח זמן עד שהוא חוסם כי לא ניתן יש על ההתחלה לדעת שזו התקפה/הצפה.

Yellow Hacker

New member
אל תשכח מפיסטו...

למפסיטו! אז אולי אין לך חומר חשוב במחשב אבל (!) מה עם סיסמאת התתחברות של לאינטרנט?! אני בטוח שאתה לא תאהב שמישהו יגלוש על החשבון שלך באינטרנט! זה דבר שרוב הגולשים שוכחים..הם אומרים: אין לי שום מידע חשוב במחשב, מצידי שיפרצו לי ויגנבו סתם..אבל מה עם סיסמאות כמו לפי דעתי הכי חשובה הסיסמא לאינטרנט ?!

mafisto9

New member
צודק אתה אבל לא במקרה שלי

אצלי זה חיבור לא קבוע אבל עם תשלום קבוע כל חודש לספק ולבזק,תאמין לי שאם היה אפשר שכמה יגלשו בו זמנית על אותו קו תהיה בטוח שכל מי שאני מכיר היה מקבל הזמנה על חשבוני לגלוש מצידי גם לשאול תחתיות אם בא לו,גם ככה הספקים מגלגלים על הגב שלנו הון עתק.

למעלה