normlize

murzik3591

New member
normlize

ככה קוראים לזה נראה לי, מה שאני רוצה לעשות זה להשוות נקודות קיצון הכי גבוהות בכמה קטעי הקלטה כדי שזה ישמע באותו ווליום כמה שיותר מדוייק. הקטעים הם בערוצים שונים, כל הערוצים על 0db. לקחתי ועשיתי נורמלייז לקטע על 0db ובמיקסר הוא נשאר ב+8db. אני בטוח שמחוסר ידע & נסיון אני עושה משהו לא נכון, תודה לכל עונה.

HeavenlyB

New member
לא משווים ווליום עם נורמלייז

כדי שהעוצמות של השירים יהיו אותו דבר, אתה צריך להשוות לפי שמיעה. יכול להיות בשיר מקום אחד שבו מכה של תוף או כל דבר יהיו בווליום גבוה, וכל שאר השיר בוויום מאוד נמוך. הנורמלייז לא יעזור כי הוא יתייחס רק לנקודה הכי גבוהה. בשביל זה קיים כלי שנקרא מקסימייזר.

kundara

New member
מזתומזת במיקסר?

בעולם הדיגיטל 0 זה המקסימום, לא יכול ליהיות 8. יכול ליהיות שהכניסה למיקסר ב Gain גבוה מידי

murzik3591

New member
איך את משווים ווליום של שני בתים...

בשיר
לפי שמיעה

HeavenlyB

New member
כן. בעיקר לפי שמיעה

שום שעון לא ישתווה לאוזן. הרי מדוייק זה לא יהיה, אלא אם מדובר באותה דגימת קול בדיוק. מכיוון שמדובר בשתי הקלטות שונות, הדרך הכי טובה זה להשמיע את שתיהן אחת אחרי השניה עד שהמעבר לא מורגש מבחינת ווליום. יש כלים כמו מקסימייזר שעוזרים להרים את הווליום אם צריך בלי להכנס לדיסטורשן. כמובן עד גבול מסויים.

אם אתה עובד בקיו בייס

פשוט תעשה אוטומיישן על המסטר של כל הטראק. בבית תעלה את הוויליום הכלל ובפזמון תוריד. אבל ממש בקטנה בזהירות ובעדינות שלא יהיה מורגש בכלל..

למעלה