Nordlys igjen

ohari

New member
Nordlys igjen

שוב אני מציק עם תמונות זוהר צפוני. אני חייב לציין שהתמונות שלי משתפרות כל פעם, כי מסתבר שלהוציא תמונה יפה של זוהר צפוני זה לא קל. הסתכלתי אתמול על התמונות הראשונות שצילמתי וראיתי הבדל ענק לעומת אלה שאני מצלם כיום
עדיין יש מקום לשיפור אבל נראה לי שאני מתקרב לגבול עם הציוד שיש לי.

Safedc1

New member
תמונה יפהפיה

מאיפה זה מצולם ? נורבגיה ? וד"א זה נדיר לראות את האורורה ? או שיש זמן-תקופה שהיא באה כל לילה לבקר ?

ohari

New member
כן, בנורבגיה

בעיר אלטה שבצפון המדינה. הזוהר הצפוני ממש לא נדיר, הוא מגיע לעיתים תכופות אבל עוצמת המופעים שונה. ישנם מופעים כל כך חלשים שלא ניתן לראות כלל מתוך העיר ונראים כפס חיוור מאוד בשמיים כאשר מתרחקים מהעיר. מצד שני ישנם מופעים כל כך חזקים שאפשר לראות בבירור מתוך העיר, למרות שכמובן תמיד מומלץ לצאת מהעיר. בד"כ כלל כשמגיע מופע חזר הוא ימשך כך כמה ימים עד שירגע. פאקטור נוסף חשוב הוא מצב העננים. אלטה נחשבת לעיר טובה לזוהר הצפוני מכיוון שיש בה מספר גבוה יחסית של ימים בהירים.

Safedc1

New member
אחלה, טוב לדעת

אני מניח שאני מתישהו אגיע לאיזור להתרשם

forglemmigej

New member
מדהים. יש לי חדשות בשבילך

התמונות שלך תמיד נהדרות ומשופרות !

ohari

New member
תודה לכן ../images/Emo13.gif

אם כך אמשיך להעלות תמונות, בקרוב יבואו כמה תמונות מהלילה.

אתה בסדר אתה...

ממש לפני שעה קלה חזרתי מטרומסו אחרי יום טיסות די מתיש. התמונה הזו, זה מאתמול בלילה? (כלומר הלילה שבין שני לשלישי?) אני עמדתי באותו לילה על החוף בטרומסו וזה היה פשוט מדהים (שהרי אני רואה את זה בפעם הראשונה). יש גם המון תמונות אבל לא מגרדות ברמתן את אלו שאתה מצלם (מצלמת P&S פשוטה וצלם דרעק). <דו"ח טיול מפורט יבוא בהמשך. יש הרבה מה לספר.
>

ohari

New member
אתה בר מזל

אתמול בלילה היה המופע היפה ביותר השנה, לפחות זה שאני ראיתי. התמונה שלמעלה צולמה בלילה שבין ראשון לשני, אבל גם מאתמול בלילה יש לי תמונות לרוב, יועלו בשלב יותר מאוחר. אבל אתמול בלילה עמדתי במינוס 20 באמצע שום מקום וחשבתי ששום תמונה שאני אצלם לא תצליח להעביר את החוויה הזאת, אז אני שמח שבסופו של דבר יצא לך לראות מופע מהמרשימים ביותר. פתח שרשור נפרד וספר חוויות, ותעלה תמונות וזכור שאני מחכה לדיווח על האכסניה. ואל תדאג לגבי איכות התמונות, תעלה

ohari

New member
תמונה נוספת

מהלילה שבין שני לשלישי. הפעם מכיוון שהאורות הופיעו אצלנו מכיוון דרום (די נדיר) נסעתי דרומה בערך 30 ק"מ מאלטה בכביש נידח שמטפס לכיוון הסכר של נהר אלטה שנמצא ברמה של פינמארק, FINNMARKSVIDDA. שם קר ושומם, אבל המרחק היחסי מכל מקור של אורות מביא לשמים מדהימים ובשילוב עם הזוהר הצפוני המדהים שהיה זו היתה הצפיה המרשימה ביותר שלי באורורה עד היום. פשוט כאב לי הצוואר מרוב הסתכלות למעלה ועזבתי רק בסביבות 1 בלילה כשהמופע נחלש.

MayFebruar

New member
מדהימה!

אהבתי שזה נראה כאילו האור מגיע מהעץ
ד"א, יש הרבה עצים בסביבה? אני הבנתי שבפינמארק יש בעיקר סלעים, אדמה חשופה ועשב. העצים ניטעו ע"י אנשים או שיש שם גם יערות טבעים?

ohari

New member
תלוי איפה ../images/Emo13.gif

לאורך החוף בפינמרק יש עצים, בעיקר מחטיים כאשוחים ודומיהם. ברמה, finnmarksvidda יש מעט מאוד עצים, בעיקר עצים נמוכים כמו אלה שבתמונה, והם גדלים בצורה מדוללת. לא נראה לי שמישהו נוטע כאן עצים, ואין כאן ממש יערות אבל באיזור החוף יכולים להיות שטחים גדולים עם עצים.

ohari

New member
גם אני רוצה סבאלבארד

יש טיסות מטרומסו
אבל גם מאוסלו כמובן. למען האמת תכננתי לכתוב קצת על אורות צפוניים וצילום שלהם, אחרי חורף שביליתי במרדף אחריהם אני מרגיש שיש לי קצת ידע שאשמח לחלוק, אעשה זאת בקרוב. אבל בקצרה, אני מצלם ב-CANON D1000 עם עדשת קיט 18-55 מ"מ שזאת בערך מצלמת ה-DSLR הפשוטה ביותר שאפשר להשיג, אבל לאו דווקה הגרועה ביותר. אני מצלם במצב ידני כאשר הצמצם פתוח למקסימום (F3.5 בעדשה שלי, לא הכי אידאלי). אני מצלם באסא הנמוך ביותר שמתאפשר. הבעיה בד"כ היא לא הזוהר הצפוני עצמו אלא הרקע, כי אני תמיד רוצה להכניס הרים או עצים לרקע. אם יש ירח אני בד"כ משתמש באסא 200, ללא ירח אסא 400. אסא 800 כבר מגורען מדי לטעמי. מהירות תריס כמעט תמיד 30 שניות. אין לי שלט רחוק לצערי ולכן אני לא יכול להשתמש ב-BULB ולכן לא יכול לעלות מעבר ל30 שניות. אני משתמש כמובן בחצובה ומשתמש בהשהיה של כמה שניות מרגע הלחיצה עד לרגע הצילום כדי שלא יהיו רעידות. כמובן שאני מצלם ב-RAW ואח"כ עובד עם זה בפוטושופ, ומנקה רעשים עם תוכנה בשם NEAT IMAGE. זה בגדול

orenmitz

New member
תמונה מעולה !

מזכיר את השד של אלעדין יוצא מהבקבוק (-:

למעלה