non skid deck paint

Carto4

New member
non skid deck paint

נאמר לי שבעבר היה נהוג לצבוע את הסיפון בשכבה של טופקוט עליה פיזרו חול ים ולאחר ייבוש צבעו שוב בטופקוט, למניעת החלקה.
מהו החומר שיכול להחליף חול ים כיום?

zina71955

New member
ממש אסור לפזר חול על טופקוט טרי. מה שכן צריך

לעשות זה לערבב מעט חול יבש מאוד עם הצבע לפני הצביעה. חול מתאים כזה יש במכתש הגדול במפעל החרסית. במקום לנסוע לשם תקנה חול דק של אקווריום לדגים בחנות המתאימה. הוא עובר יבוש והוא לא חול ים.

Carto4

New member
חול

אני לא מעוניין בחול אלא בתחליף האקרילי.
ידוע מהו ומהיכן משיגים?

zina71955

New member
אין דבר שאי אפשר לעשותו רק בדרך אחת

אבל למה לחפש את היותר מסובך? פיזור חול/חומר אחר על צבע לח עלול ליצור, אם לא עושים זאת כראוי ובזהירות, גבשושיות לא רצויות . ואז תצטרך לעשות עבודה כפולה ומכופלת, ולא רק תוספת של שכבת צבע אחרי שפוזרה שכבת החומר. פשטות היא ערך חסכוני, אבל לא רק. אני מסמיך את הצבע בחול דק מאוד כאמור לעיל, לפי הצורך ובלי חוכמות, צובע שכבה אחת. את התוצאה אתה יכול לראות שני מטר ממך.

gb228

Active member
טקסטורה של הטופקוט עצמו זה לא אותו הדבר

בסירה שלי הטופקוט של הסיפון בעל טקסטורה מחוספסת - זה יותר טוב מסיפון חלק לגמרי אבל לא מגיע לרמה של חומר מונע החלקה יעודי (ביחוד עבור השילוב של רגל רטובה ואבק מהחמסין האחרון)

Carto4

New member
זהו בדיוק

דווקא בגלל שהטקסטורה לא מחוספסת מספיק אני שואל האם ניתן להסמיך את הטופקוט עם אירוסיל ולייצר טקסטורה מחוספסת יותר?
האם בלי שום קשר ניתן להסמיך טופקוט עם אירוסיל?

המטרה היא להגיע למשהו כזה (מוצר ייעודי שנקרא KiwiGrip):
http://www.youtube.com/watch?v=kSCtHMChKwE

zina71955

New member
אין כאן שום דבר מדהים. השאלה היא כמה אתה מוכן

לשלם בעבור תכשירים שאין לך מושג ירוק מה התוצאה שלהם. לדעתי התוצאה היא לא ממש non skid משום שאין שם חיספוס המייצר אחיזה ממשית. כאשר מערבבים חול מתאים האחיזה היא ממשית, וזה מנסיון של שנים. ארוסיל הוא חומר שמתערבב עם פוליאסטר ומטרתו ליצור נפח יותר גדול, להפחית משקל (לעומת טלק תעשייתי למשל) הוא מתמוסס עם הפוליאסטר ויוצר פני שטח חלקים. מדוע אתה מתעקש להמציא את הגלגל? אתה רואה סרטונים באינטרנט, שבד"כ הם כלי שיווקי, בלי לדעת מה התוצאה הסופית של המוצר והאם היא באמת מתאימה לצרכים שלך. יש לך סירה קטנה, לא חדשה, פשוטה (בלי להקניט) ואין כל צורך, ממש לא, להמציא את הגלגל.

Carto4

New member
הגישה האנושית שלך מאוד יחודית אני חייב לציין

אה, כן... וזה בלי להקניט בכלל.
כנראה שאתה מכיר ויודע הכל (יכול להיות שזה נכון. לא מכיר אותך מעבר למפגש אחד או שניים בינינו למספר דקות בודדות).
אני לא מכיר ולא יודע. והעובדה שקיבלתי ממך תשובה לא אומרת שלא אחפש גם דרכים נוספות (לאו דווקא בשביל הביצוע. גם בשביל הלימוד. אפילו אם זה בדרך השלילה).

מכבד ומוקיר אותך מאוד על ידיעותיך ועצם נסיונך לעזור.
אני פשוט חושב ש"לא הקפדן מלמד".

תהיה לי בריא חביבי.

zina71955

New member
אכן, הגישה האנושית שלי יחודית. לטוב ולרע.

א. "יגעת, מצאת, תאמין". אתה עדיין בשלב של "יגעת". אבל, הקדמת את ה"מאמין" ל "מצאת".
ב. את מה שאני יודע אני יודע היטב. אם גם הייתי יודע מעט ממה שאני לא יודע, לא הייתי כאן.
ג. אתה תמשיך להציף אותנו בקושיותיך וסרטוני האינטרנט. חלק מהם על סף ההזוי, ואנחנו (אני לפחות) נמשיך לענות לך ולפעמים להחזיר אותך אל קרקע מוצקה.

Carto4

New member
שווה לראות

שווה לראות את זה: http://www.youtube.com/watch?v=5SnXkloxnxc

לא יודע אם מדובר בטכניקה נוספת או אחרת, אבל אפשר לראות מ7:00 עד 9:30 שמדובר ב-2 שכבות של צבע:
- הראשונה ע"י רולר והחלקה ע"י מברשת. לפני יבושה הבחור מפזר את החומר המגורען/חולי.
- השכבה השניה באה על החומר המגורען/חולי לאחר ייבוש הצבע ונועדה כדי "לעטוף" אותו.

zina71955

New member
אם המדרגות מעץ מלא 3-4 חריצים בעיבוד של כרסום

יש גם סרטים מחוספסים שאפשר להדביקם. אני לא עשיתי שום חיספוס במדרגות. צריך פשוט להקפיד לרדת/לעלות עם הפנים למדרגות. יש שמחברים גם פסי מתכת מחורצים. אני נגד זה משום שאם מתחלקים יכולה להיווצר פציעה לא נעימה.

gerson1

New member
NON SKID KIWI PAINT

מדובר על מוצר מעולה
המונע חול (סליקה) בתערובת
העלול לספוג מים בחלקו עם חשיפתו
הפולימר הינו "אטום"
ראה
http://kiwigrip.com/
הספק ביוון
A. Andreou & Co.
49 Pireaus Str.