no subject

Blackbird fly

New member
no subject

מתחילה ליישם את מה שההורים לימדו אותי מגיל קטן- לא לסמוך על אף אחד, לא לצפות מאף אחד, לא לבקש עזרה מאף אחד. רק מהמשפחה, כל השאר אנשים זרים.
אנשים עושים רושם שאכפת להם, ולחצי רגע אני מצליחה להאמין, אבל מאוד מהר מתבדה.
לא מאמינה באושר, לא קיים דבר כזה. אנשים צוחקים, מחייכים, אומרים שהם מאושרים, אבל זו רק אשליה. בוכה שאין לי אפילו את האשליה הזאת. אנשים חיים באשליה שהם מאושרים, ובמודע באמת חושבים כך, וזה מצוין. בסוף החיים יתעוררו ויבינו שהכל הייתה אשליה אחת גדולה, היא תתנפץ להם בפנים אבל אז כבר ימותו. לא יצטרכו לחיות עם המציאות האמיתית. אנשים באמת משוכנעים שהכל בסדר איתם, קשה לעשות הצגה. רק דיכאוניים עושים הצגות. כדי שאנשים לא יתרחקו מהם, כי אי אפשר להיות בסביבת אדם דיכאוני בלי להיכנס לדיכאון. אז מעדיפים לא להיות בסביבתו. דיכאוניים עושים הצגות שהכל בסדר כדי שלא יפגעו בתוכניות ההתאבדותיות שלהם.
לא מאמינה בחברות. גם דבר כזה אין. גם את זה לימדו אותי. שזה נדיר, ולא לצפות שיהיו כאלה. הם באים רק כשיש אינטרס כלשהו.
לא מאמינה בחיים, לא מאמינה באושר, לא מאמינה בחברות, לא מאמינה בעצמי. מאמינה רק באלוהים. וגם עליו לא סומכת במיוחד שיתן לי אי פעם לפחות את האשליה הזאת. כמו שיש אמא, שעליה אתה אמור לסמוך מאז שאתה עובר, שהיא תגן עליך מפני הכל, אבל היא זו שגורמת לך להזדקק להגנה. לא לסמוך על אף אחד. גם לא על אנשי מקצוע. עם אנשים מסביב אסור לדבר על הצרות שלך, שמא יצא רושם שאתה מרחם על עצמך. לאנשים אין מקום להכיל את כל זה. אנשי מקצוע למדו שבע שנים באוניברסיטה איך להכיל, אבל גם להם לא בדיוק אכפת. רק עושים רושם כזה כדי שימשיכו לבוא אליהם ולקנות להם את הקוטג' לארוחת הבוקר.
דבר אחד מנחם אותי. אני דפוקה, אבל כולם דפוקים. פשוט אני לפחות מודעת לזה. ואולי בעצם זו הצרה הכי גדולה שלי.
-----

שלום לכן. נעלמתי לכמה זמן, הייתי צריכה הפסקה מהכל. אני במשבר עם המין האנושי. או יותר נכון די בתהליכים לסיים את מערכת היחסים איתו.
המצב לא מזהיר כמו שאתן מבינות. והוא אף פעם לא יהיה כזה.
אני מתנצלת בפני אלה שהתכתבנו במסרים ונעלמתי.
קשה.
שבת שלום.

ל3

New member
מחבקת אותך חזק

וגם אם את לא מאמינה לחיבוק הזה זה בסדר אבל לפחות נסי לחוש אותו ולאמץ אותו לחיכך לרגע? כואב לי כל כך לקרוא אותך -כואב לי עלייך וכואב לי על זה שהרבה ממה שרשמת אני חשה על בשרי ופתאום רואה את זה כתוב שחור על גבי לבן וזה חד ומכאיב. אין בי הרבה אנרגיות כרגע מרגישה רע מאוד פיזית ורק אתמול הישתחררתי מבית חולים אבל הייתי חייבת לכתוב לך שאת לא דפוקה, אולי אלה שחיים באשלייה שהכל טוב גם כשרע מאוד הם הדפוקים אבל לא את יקרה. את לא מאמינה כרגע שיהיה טוב לכן הכל נראה דפוק אבל אולי דווקא מהמקום של הספק של הטלת השאלות של החיפוש אחר משהו אחר יותר טוב יצמח יותר טוב? רוצה לכתוב לך עוד כל כך הרבה וגם לעצמי אבל מרוקנת מכל פיסת אנרגייה אז דעי שאת במחשבותיי, את בליבי, אני פה איתך מתי שתרצי לדבר- באמת ולא בכאילו. דואגת לך

רגישה1855

New member
מצטרפת לחיבוק

יש מקום לעוד מישהי ?
מגיע לך את כל החיבוקים והתמיכה שבעולם
מרגישה די כמו, אולי בגלל זה אין לי משהו חכם לומר... בא לי לומר יותר... אוף.... מעצבן שלפעמים אין מה לומר
אבל חשוב לי להגיב, חשוב לי להראות לך שאני איתך
מחבקת ורוצה כל כך להכיל ולהגן ולתת לך רגע של שקט בחיבוק הזה...
הלוואי שהיה לי יותר מילים - מבטיחה שאם אמצא אותן, אכתוב לך ישר!

TinaBa

New member
יקרה,

קראתי את ההודעה שלך אתמול בערב, ושוב בלילה, ושוב בבוקר... וקשה לי למצוא מילים. ברשותך, אשמח להשתמש במילים שנכתבו פה בעבר על ידי בחורה שאני אוהבת. בחורה שנאבקת כבר אי אילו שנים בשדים כה עוצמתיים... והיא יכולה להם!

אני חושבת שמגיע לך לחיות. ולא רק שמגיע לך לחיות, מגיע לך לחיות חיים טובים.
אני מקווה שיום אחד (ומקווה שהוא יגיע ממש בקרוב) תסתכלי על עצמך כמו ששאר האנשים שמכירים אותך מסתכלים עלייך.
וכבר קיבלת כמה תגובות פה,
אז כשאחד אומר לך שאתה שיכור, אולי הוא סתם מזבל במוח,
כששניים אומרים לך שאתה שיכור, תבדוק את העניין,
כששלושה אומרים לך שאתה שיכור- תשתה מים ולך לישון במיטה.
(אני מקווה שזה היה מובן, הקשר...)
בכל מקרה, כשאת לא סומכת על עצמך, אולי תנסי קצת לסמוך על אחרים, במה שקשור לאיך שאת תופסת את עצמך.
אחת מחברות הפורום פה, חברה מאוד יקרה, לימדה אותי משפט שאני משננת לעצמי בראש בזמנים קשים,
אחרי כל סערה, כמה שקשה שתהיה, יש קשת צבעונית ויפה.
ואני לא יכולה לסיים בלי לשלוח חיבוק חם ומכיל.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=198&MessageId=167502141

(...)אבל לפעמים כשאני שמה לרגע את הסבל על "השתק", אני מצליחה לחשוב על הדברים האחרים שהרווחתי בשנים האלה, שאולי לא הייתי מרוויחה אותם בחיים "נורמטיביים". את חושבת לפעמים שהרווחת בשנים האלה דברים כמו ניסיון חיים, חוכמת חיים, גיבוש אופי, אישיות ואידיאולוגיות, אפשרות להבין ולעזור לאחרות, ואפילו חברות לעת צרה...?
ואת יודעת, אולי שמעת על המחקר הזה על דיכאון (אני יודעת שזה לא בדיוק האישיו שלך, אבל זה די דומה), שאנשים שחלו בדיכאון ויצאו ממנו, חיים חיים הרבה יותר טובים מחיים של אנשים שמעולם לא היו בדיכאון?
בדר"כ כשאנשים מקבלים לידיים שלהם דבר טוב מבלי שהתאמצו בשבילו, זה ממש נחמד להם, והם מבסוטים, אבל אנשים שמקבלים את זה אחרי שעבדו בשבילו, שהתאמצו בשבילו, מעריכים את הדבר הזה הרבה יותר, זה לא נראה להם מובן מאליו, וכשדברים לא נראים מובנים מאליהם, נהנים מהם הרבה יותר.
(ואת יודעת פחות או יותר באיזה מצב אני ושאני לא בדיוק הטיפוס הכי אופטימי בעולם, אבל אלה דברים שבאמת קיימים, אי שם, גם אם קשה לחשוב עליהם, לפעמים, רוב הזמן, אבל קיים.)
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=198&MessageId=167102979

יש סיכוי להכל. החיים הם הדבר הכי לא צפוי שקיים בעולם הזה.
אין לכם שמץ של מושג מה יקרה בעוד 5 דק'.

רגע של חוכמת חיים
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=198&MessageId=166020212

ולסיום-
http://www.youtube.com/watch?v=tER9BEU4pls

אוהבת ומחבקת
ופה בשבילך

jellybelly1

New member
מאמינה שיש אנשים שאפשר לסמוך עליהם

שלא יתרחקו ממך כשקשה ויכילו. אלה לרוב אנשים שנמצאים במקום טוב בחיים שלהם והכאב שלך לא מחדד כאבים דומים אצלם.
יש אנשים טובים עם לב גדול ורצון להכיל אחרים ולעזור. אני חושבת שאת הוכחה לקיומם ואת לא יחידה במינך. רק לפעמים לאנשים שאת קוראת להם דפוקים ובעיניי הם אנשים שקשה להם ועברו דברים בחיים נגמרים הכוחות ואז יש נטייה להתנתק ולהסתגר. וזה מותר ולפעמים הכרחי כדי לשמור על הכוחות שנשארו. זה לא הופך אותך או כל אחד אחר לחבר לא אמיתי ולמזויף לדעתי.
אני יודעת שיש אנשים שאוהבים אותי ואכפת להם ועדיין לא מסוגלים להכיל אותי ואת המצב שלי.
מאמינה שיש הרבה שאוהבים ודואגים גם לך.

קולדון

New member
היי יקרה

אמממ... אני חושבת שיש בעולם גם דברים טובים ויפים באופן כללי, וגם בבני אדם באופן ספציפי.
לסמוך על מישהו אחר באמת מרגיש לי כמו אשליה.
לא כי אין אופציה כזו, אלא כי באופן טבעי היא לא נטולת אינטרסים אישיים.
אם מישהו רוצה לתמוך בך, זה ענינו הפרטי. באופן כללי יש אנשים שיותר אוהבים לתמוך וכל זה, מאחרים, וזה לא באמת קשור לבנאדם השני בצורה כל כך ספציפית.
אני יודעת מעצמי שכשיש לי מוזה לתת מעצמי, אני עושה את זה, ומי שנופל עליי באותו הזמן מקבל ממני הרבה, ומצד שני כשאין לי מה לתת, אז אין לי מה לתת ואני גם לא נותנת. לא כמו שצריך בכל מקרה.

אני חושבת שזה בסדר שאנשים הם ככה. שהם... אנשים.
כל אחד בסופו של דבר צריך להיות מסוגל להחזיק את עצמו בעצמו. לחיות את החיים האלו בשביל לחיות אותם. לא בשביל לצפות מהעולם להיות מה שהוא לא.

את אוהבת אמנות? את נהנית כשמישהו כותב שיר טוב?
את מציירת/כותבת בעצמך/קוראת וכו וכו? יש דברים יפים בעולם.

וזה שאת יותר רגישה ויותר קשה לך עם העולם... אומר שאת צריכה לדאוג לעצמך יותר. הרבה הרבה יותר. ולא בקטע רע שאי אפשר לסמוך על אחרים, אלא פשוט כי זה מה שאת חייבת לעצמך.

תמרה45

New member
הי מותק

התגעגעתי האמת :)
נשמע קשה, הסיפור שלך, התיאור שלך!!
יקירתי- זה שהנפש שלך גדולה ורחבה ומלאה בעושר גדול, את יודעת?
אני מבינה מאוד את התסכול שלך, מאוד מאוד.
ובדיוק לכן הייתי מציעה לך (כביכול) לגשת לבפנים שלך, למצוא את הכוחות
ולגדל את עצמך ואת הטוב שקיים בך מבפנים.
פחות לחפש מבחוץ.
חיבוק ענק ענק וגדול!
ואהבה!

בני אדם פוגעים זה בזה כל הזמן

זה נכון.
ולפעמים זה גם טבעי לרצות להתכנס בקונכיה של עצמך, ולהפסיק להפגע. לשמור על עצמך מכל האכזבות העלבונות והכאבים שכרוכים בלהיות בקשר, כל סוג של קשר, עם כל אדם.

אני שומעת את הייאוש בין השורות ומבינה שזה לא הזמן להגיד לך שיכול להיות אחרת, שבקשרים יש גם צדדים אחרים, ושיכולים להיות לך קשרים אחרים וטובים יותר עם אנשים.
אני לא חושבת שזה הזמן, למרות שאני מאוד מאמינה בזה. נראה לי שזה מסוג הדברים שאי אפשר להאמין לו רק כי מישהו אחר אמר,
אלא רק אם מרגישים.
אני מקווה שכאן תוכלי להרגיש את זה, לפחות קצת,
שיש לך כאן את המקום, שאת יכולה לכתוב כאן בלי להפגע, שתוכלי למצוא כאן נחמה גם בלי לתת כלום בתמורה. ואני מאוד מאוד מקווה שזה יגרום לך להרגיש קצת אחרת.

דואגת לך מאוד.

Blackbird fly

New member
בנות,

אני כל כך מודה לכן.
תודה על מה שכתבתן, קראתי הכל ואני בהחלט לוקחת נקודות למחשבה
תודה על התמיכה, על החיבוקים, על המילים הטובות, על זה שנתתן לי הרגשה של קצת לא לבד. מעריכה את זה מאוד.

למעלה