no matching symbolic info found

hope2drive

New member
no matching symbolic info found

אני עובדת ב- Visual C++ 6 ומנסה ללמוד MFC. קראתי את המאמר הבא, שמסביר באופן בסיסי על MFC ובסופו (בעמוד האחרון, עמ' 7) יש הסבר איך ליצור תוכנית SDI פשוטה (תוך שימוש ב-WIZARD), שמאפשרת למשתמש לפתוח קובץ שמור, לקרוא ממנו נתונים ולהציג אותם באופן מסוים. עשיתי הכל צעד צעד כפי שכתוב, קימפלתי (מתקמפל בלי שגיאות) והרצתי. התוכנית אכן פותחת חלון (כזה עם תפריט בסיסי File View Edit וכולי) אבל אם מבקשים ממנה לפתוח קובץ ולהציגו (זאת המטרה) היא לא מציגה אותו, וכאשר סוגרים אותה מתקבלות השגיאות הבאות:
Loaded symbols for 'C:\WINDOWS\SYSTEM\MFCO42D.DLL' Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\USER32.DLL', no matching symbolic information found. Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\ADVAPI32.DLL', no matching symbolic information found. Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\GDI32.DLL', no matching symbolic information found. Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL', no matching symbolic information found. Loaded symbols for 'C:\WINDOWS\SYSTEM\MSVCRTD.DLL' Loaded symbols for 'C:\WINDOWS\SYSTEM\MFC42D.DLL' Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\VERSION.DLL', no matching symbolic information found. Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\COMCTL32.DLL', no matching symbolic information found. Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\INDICDLL.DLL', no matching symbolic information found. Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\OLEAUT32.DLL', no matching symbolic information found. Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\OLE32.DLL', no matching symbolic information found. Loaded 'C:\Program Files\Babylon\captlib.dll', no matching symbolic information found. The thread 0xFFE7287D has exited with code 0 (0x0). The program 'C:\PROGRAM FILES\MICROSOFT VISUAL STUDIO\MyProjects\BugTracks\Debug\BugTracks.exe' has exited with code 0 (0x0).​
יש לציין שהשגיאות הנ"ל מתקבלות גם אם לא מנסים להציג שום קובץ. אפילו אם רק מריצים את התוכנית ומייד סוגרים אותה. האם למישהו יש מושג מה אומרת השגיאה no matching symbolic information found ואיך מתגברים עליה? שאלה נוספת: מאיזה אתר או ספר אתם למדתם MFC וממליצים? (אני יודעת C ו-CPP מצוין)

vinney

Well-known member
אלה לא הודעות שגיאה

אלה הודעות של הdebugger. הוא מנסה לדבג את המודולים האלה, ולא מוצא את המידע הנחוץ לו לדיבוג. מידע זה בדרך כלל נוצר במהלך הקומפילציה, אבל היות ואת לא מקמפלת את המודולים האלה, אז אין לך גם את המידע הדרוש לדיבוגם. כך שמהודעות האלה פשוט צריך להתעלם. לגבי התוכנית שלך, אז נראה שהיא יוצאת באופן תקין (ניתן לראות זאת לפי הקוד שניתן על ידי התוכנית שלך ביציאה : 0. אם התוכנית יוצאת שלא באופן תקין, ניתן קוד שגיאה שונה מ0).

hope2drive

New member
התוכנית יוצאת באופן תקין

אבל לא עושה את מה שהיא צריכה לעשות. אתה אומר שאין קשר? והאם זה תקין שאין לו את המידע הדרוש לדיבוג? ותודה על התשובה.

vinney

Well-known member
ברור שזה תקין

אין לך קוד מקור למודולים האלה, אז אין לך שום דרך לדבג אותם (מדובר ב DLLים של מערכת ההפעלה). לגבי התוכנית שיוצאת תקין אבל לא עושה את מה שאמורה לעשות - תעברי על הקוד עם הדבאגר ותראי מה קורא. היא לא מתרסקת, אז כנראה שפשוט שכחת איזה EVENT או משהו.

hope2drive

New member
תודה! ואני אנסה

לא סביר ששכחתי כי עשיתי בול מה שכתוב. ההנחיות הן ממש צעד צעד כולל הקוד שצריך להוסיף ואיפה בדיוק להוסיף אותו.... אבל אני אנסה לדבג ואדווח. אני חייבת לציין שנראה לי מאוד מתסכל לעבוד עם MFC כי ה-WIZARD מחולל המון קוד שאין לי מושג מה הוא אומר כך שדי קשה לעקוב אחרי התוכנית ולדעת מה קורא למה...

hope2drive

New member
OK הסתדרתי ../images/Emo13.gif

ועדיין אשמח להמלצות על מקור (אתר/ספר) טוב ללימוד MFC. תודה!

hope2drive

New member
מצרפת גם קישור לעמוד האחרון

זה העמוד שבו מוסבר איך ליצור את התוכנית. הגעתי רק עד לאמצע (איפה שכתוב "We could call it quits here") כי אח"כ זה כבר הסברים איך לשפר את התוכנית, ואצלי היא ממילא לא עובדת אז לא המשכתי.

למעלה