NLP וקשיים בזוגיות - תקשורת

lenagure

New member
NLP וקשיים בזוגיות - תקשורת

שלום לכולם
אני חושב להתחיל ללמוד nlp גם בשביל עצמי ובמיוחד בשביל עסקים
אך לא רק.
שאלתי נוגעת דווקא בפן הזוגי, קשר שהיה לי לאחרונה שנמשך כשנתיים וחצי נגמר ובת זוגתי טענה שהיא מרגישה שהיא לא יכולה לשתף איתה את העומקים הכי גדולים שלה, ושהיא מרגישה תקועה בקשר ושאין לה מקום להתפתח.
חייב לציין שלא מדובר על קינאה מצידי או כיוון שכזה, היא פשוט טוענת שהיא מרגישה שהיא בעין בוחנת שלי ולא מרגישה מספיק חופש מצידי להיות מי שבא לה להיות.
אני מניח שעם היתה ביננו תקשורת ברמה הכי עמוקה שיש בלי חסמים הבעיה לא היתה קיימת שכן אני אוהב אותה ואני הכי רוצה בעולם שתרגיש את החופש לגדול בתוך הקשר אני מניח שאני פשוט לא יודע איך להעביר את התחושה הזאת שתגרום לה להיפתח.
האם בעזרת nlp ניתן לשפר את התקשורת לרמה שתיצור אווירה של פתיחות מוחלטת והרמוניה זוגית טובה מאוד?
חשוב לי לציין שאני לא הייתי "קשה" אל האקסית שלי, אני אדם רגיש, תמיד היה איכפת לי ממנה, תמיד דאגתי, וגם הייתי רומנטי לא פעם זה בטוח.
אבל אני מניח שאני אולי לא גורם תחושת הקשבה וקבלה אמיתית.. שוב, אני מניח.. לא יודע.
אשמח לתגובות.
תודה וחג שמח.

ommerl

New member
חג שמח וברוך הבא

התשובה היא- בהחלט כן!
&nbsp
NLP עוזר לשפר את דפוסי התקשורת. להעביר מסר בצורה נקייה מפרשנות ולהבין כמה פרשנות אתה מכניס למסרים שאומרים לך בלי שאתה שם לב וכך- זה עוזר לקבל מסרים בצורה מדויקת יותר לכוונת מי שמדבר.
&nbsp
אחת מהנחות היסוד של NLP ("המפה אינה השטח"- העולם שאתה חווה שונה מהמציאות ושונה מהעולם שאחרים חווים) מוציאה אותך מעמדה שיפוטית ועוזרת לך ליצור את המרחב הזה לאנשים להתבטא בכנות.
&nbsp
מיומנות יצירת רפאור (כימיה) שלומדים בקורס NLP עוזרת גם עם כל זה.
&nbsp
אין לי ספק שללמוד NLP יעזור לך ליצור קשרים משמעותיים יותר עם אנשים, על אחת כמה וכמה עם נשים.
&nbsp
בהצלחה!

lenagure

New member
תודה על התגובה ועוד שאלה..

איזה בתי מספר מלמדים את החומר המלא בצורה יעיליה?
יש כמה שראיתי וגם שכתבו כאן בפורום
אבל אני מתלבט בין 3..
&nbsp

ommerl

New member
המלצות עדיף שתקבל בפרטי..

אבל באופן כללי: כל בית ספר שהלימודים שבו מוכרים על ידי איגוד NLP מוכר מלמד את הכל ובדרך כלל- עם תוספות.
&nbsp
אני ממליץ לך ללכת לימים פתוחים שמציעים בתי הספר השונים וללכת עם תחושת הבטן שלך.

ladybug4NLP

Active member
שלחתי לך המלצה בפרטי וכמובן לא כדאי לדלג

על הרצאות המבוא

חגיתnlp

New member
nlp וקשיים בזוגיות- תקשורת

שלום לכם,
בעזרת NLP ודמיון מודרך ניתן לשפר היטב את התקשורת לרמה שתיצור אווירה של פתיחות מוחלטת והרמוניה זוגית טובה מאד. כל אחד מאיתנו יכול הציב לעצמו מטרה אליה הוא שואף להגיע ובעזרת טכניקות פרקטיות של NLP ניתן לחולל שינוי במחשבות שלנו, בהתנהגות וברגשות. אני הצלחתי לסייע לאנשים לשפר את הזוגיות שלהם ולהגיע ל"שלום בית".
בברכה,
חגית מגל
מנחה בכירה בדמיון מודרך ו-NLP בדרגת TRAINER

למעלה