nlp ודמיון מודרך

איך אני רואה את הסיפור

היי גלית קודם כל, גילוי נאות: אני בעלים של בית ספר ל NLP ותשובותי עלולות להיות שזורות באינטרסים אישיים - אם כי אני משתדל לענות עד כמה שניתן אובייקטיבי. מבחינתי האישית לומר NLP ודמיון מודרך זה כמו לומר אוטו וגלגל הדמיון המודרך הוא כלי אחד מתוך הארסנל הגדול של ה NLP. יחד עם זאת, בארץ שני השמות מותגו ביחד, לדעתי הסיבה לכך היא אחד מבתי הספר הותיקים בארץ ל NLP. כאשר בית הספר הזה התחיל את דרכו הוא קרא ללימודים - NLP ודמיון מודרך כיחידה אחת וכך גם למדו בבית הספר הזה. מכיוון שהוא בית הספר הותיק ביותר, הוא גם הצליח למתג את שני השמות ביחד ועד היום יש לא מעט אנשים אשר חושבים ש NLP זה דמיון מודרך - אם כי זה ממש לא כך. לבית הספר הזה יש המון בוגרים, וכולם מגדירים את עצמם (כפי שבית הספר שלהם הגדיר מראש) מנחים ב NLP ודמיון מודרך או דמיון מודרך ו NLP - ולכן גם גודש האיזכורים של שתי המילים ביחד באינטרנט הוא גדול. אני מכיר מספר בתי ספר נוספים שהם גם יוצאים של אותו בית ספר, אז הם ממשיכים בגישה ובשם המחובר. אני יכול גם לומר שמבחינת חיפושים בגוגל - המילה דמיון מודרך הרבה יותר נפוצה מ NLP בחיפושים... ולכן זה גם משתלם לבתי הספר להוסיף את המילה דמיון מודרך ל NLP כל מה שכתבתי זוהי דעתי האישית ואינה בהכרח משקפת את המציאות. מיקי

תודה לכל המגיבים

כעת הבנתי טוב יותר את החיבור (הראוי לפי חלקכם והפחות ראוי לפי אחרים) בין NLP ודמיון מודרך. אולם עדיין לא קראתי הגדרה שלכם למהו NLP. עומר- "במשפט אחד" זה היה רק ביטוי
. התכוונתי אם תוכלו להסביר בקצרה מהו הכלי הזה. יוצרים עמי קשר לא פעם לגבי הדמיון המודרך ושואלים מה ההבדל בינו לבין NLP או ששואלים באופן כללי מהו הכלי של ה-NLP. אני מודה שאין לי את התשובה. אני בטוחה שאתם העוסקים בטיפול הזה, תדעו לתת הסבר טוב וקולע.

ל NLP הגדרות רבות

אני משתמש בהגדרות הבאות: 1. חקר המבנה של החוויה הסובייקטיבית, כיצד לדגום אותו, כיצד ללמד אותו וכיצד לשנות אותו. ההגדרה הפחות פלצנית: 2. כיצד בעזרת השפה אפשר לשנות את המחשבות, רגשות והתנהגויות - ודרך זה לשנות גם את ההרגלים והאוטומטים. ב NLP אנו עושים שימוש בדמיון מונחה: זהו מונח שהתחלתי להשתמש בו כאשר זיהיתי שיש לא מעט התנגדויות לדמיון מודרך ודרך זה יצרתי הבדלה בין דמיון מודרך לבין טכניקות אחרות העושות שימוש בדמיון ב NLP. דמיון מונחה - שימוש בדמיון ע"מ ליצור שינויים והגדרות מחדש של החוויה הסובייקטיבית וכד.. דמיון מודרך - שימוש במטאפורות וסיפורים על מנת לבצע שינויים כאשר המונחה נמצא במצב אלפא. כך אני מבדיל בין השניים.. מיקי

בשמחה

ואת תמיד מוזמנת להפנות את אלו שמעוניינים דווקה ב NLP - אלי
אני אשמח לקבל אותם (-; שנה אזרחית חדשה מוצלחה מיקי

לשאול מה ההבדל בין נלפ לד.מודרך

זו שאלה בערך , כמו לשאול מה ההבדל בין פטיש לארגז כלים . גישות טיפול / הנחיה שונים משתמשים בדמיון בצורות / גוונים / ניסוחים שונים . ר יבקה

דיוק קטנטן

לשאול מה ההבדל בין נלפ לדמיון מודרך זה כמו לשאול מה ההבדל בין ארגז כלים לפטיש. חשוב שהסדר יהיה מדוייק, אחרת אנשים עלולים לחשוב ההיפך. קדימה הצלוח'ס וגוטעס שנה מיקי

למעלה