ninga art

אינקה

New member
בודו נין ג´יטסו

אוי, אין לי כוח לפרט שוב על הנינג´יטסו המיוחד הזה... טוב, מועדון הבודו נינג´יטסו מוכר על ידי מאסטר הצומי וייחודו ממועדונים אחרים בכך שטכניקות הנינג´יטסו נבחנו ב"שטח" ומול שיטות אחרות כגון טאי-בוקס, היאבקות, ג´יו-ג´יטסו ואחרות. התוצאה: ישימות גבוהה מאוד של השיטה והרבה קרבות "רנדורי" המאפשרים ליישם את הטכניקות מבלי להפגע, ואוירה חברית ותומכת. כנס לאתר בודו נינג´יטסו להתראות!

אני לא יכל להתאפק !

אין לי כלום נגד אף בית-ספר בכלל, ושל נינג´יטסו בפרט, וגם אין לי מניות אצל אף מורה (חוץ מבית הספר שלי ושל שותפי גיא, כמובן) אבל יש פראזות שקשה לי איתן: "נבחנה מול טאי-בוקס ... האבקות ..." וכד´ הנינג´יטסו הוא בעצם אוסף של אסכולות לחימה יפניות מסורתיות (תשע במספר אם אינני טועה) המשקפות בצורה מקפת ועשירה את עולם הלחימה היפני (ה"בו-ג´וטסו"). אם זאת: אין מנוס מלהתמחות ולא יעזור כלום ! סיפר לי חברי: תומר הולנדר (דאן 4 בנינג´יטסו) כי כאשר מגיע תלמיד לרמות של חגורה שחורה, הוא מצתווה למצוא לו בית ספר לשיטה אחרת, בה הוא מבצע אימון צולב לנינג´יטסו ומגלה כי עדיין קיים עולם שלם שהוא לא מכיר - ולא טוב בו ... את תומר ידידי פגשתי בשעורי "אי יי דו" (ותומר הלא מניף חרב במסגרת הנינג´יטסו - כבר שנים ...)... גישה חכמה זו- מלמדת אותנו כי אין שיטה אבסולוטית ! אני לא ממליץ לאף אחד (אלא אם הוא גאון בלחימה) להתמודד מול מתאגרף "מויי-טאי" בלחימת אגרופים ובעיטות (ולא פחות מסוכנים הם המתאגרפים ה"קלאסיים"). כמו כן אני רוצה לראות את המלומד שיקרא תגר על מתאבק טוב. אני ניסיתי גם וגם - ולמדתי ענווה מהיא ...

אינקה

New member
אל תתאפק - תשאל!

כל מה שאמרת על הנינג´יטסו הוא נכון באופן כללי. לגבי הבודו-נינג´יטסו, הלכו מורי השיטה ואכן נלחמו (ועדיין נלחמים ומתאמנים!) מול ועם שיטות שונות אותן הזכרתי. התוצאה היא שינויים חיוניים על פי תובנות 9 השיטות + המון גדשים על עבודה מול שיטות אחרות, מה שאין כלל בנינג´יטסו מסורתי עליו אתה מדבר, וגם הרבה מאוד (שעות!) רנדורי ליישום. קטונתי מלייצג את השיטה, אבל אתה בהחלט מוזמן לשוחח עם המורים הבכירים ואולי לראות שיעורים. אם זה מעניין אותך כמובן...

למעלה