Nikon D750 - 1/4000

AviL30

New member
Nikon D750 - 1/4000

ברשותי המצלמה הזאת. התרגלתי למגבלה 1/4000.
אבל לאחרונה זה יותר ויותר מפריע לי. בצילום ביום שמשי אני לא יכול לפתוח את הצמצמם למעל F4.

בעבר צילמתי עם D7000 ולא הייתה לי את הבעיה הזאת היות ומהירות תריס הגיע ל 1/8000

לבעלי ניסיון. מה עושים? האם זה כזה קריטי? שכאשר יש הרבה אור. כמות גדולה של אור . בכל מקרה עדיף לסגור צמצמם.

sagiKor

New member
הפתרון הוא שימוש בפילטר ND

פילטר של 3 סטופים יאפשר לך לפתוח צמצם חופשי.
במצלמות מירורלס רבות יש אופציה לתריס אלקטרוני שמאפשר מהירויות מאד גבוהות ואז לא צריך פילטר אבל זה מגיע עם מיגבלה אחרת...

izackv

New member
בשביל סטופ אחד אפשר להוריד את ה ISO

בדרך כלל זה אמור להספיק.
מעבר לזה גם פולוריזר וגם ND יכולים להוריד לך סטופ.
מעבר לזה, צריך לגלות יצירתיות. אם יש לך שליטה על האוביקט המצולם, אפשר להשתמש ברפלקטור כדי לחסום חלק מהאור שפוגע בו או לזוז לנקודה אחרת מתאימה יותר.
אם הבעיה היא בעומק שדה אז אפשר להתקרב יותר לאוביקט (ביחס למרחק מהרקע) מה שיתן עומק שדה סביר גם ב F4

ravivme

New member
הפתעת אותי

אני די המום שב- D750 המגבלה היא 1/4000.
לא מה שהייתי מצפה מ- FF במחיר כזה.
בכל מקרה הפתרון הוא כמו ששגיא כתב - פילטר ND של 2-3 סטופים.

slarti

New member
זה אכן די "מהמם" (ולא במובן החיובי)

עוד ניחא אם זה היה ממש בהכי אנטרי לבל - אבל הD750 כבר מעל זה...
מה שכן, שמתי לב שעוד יש איזה התייחסות היסטורית לדבר הזה (1/4000 לעומת 1/8000) בתור סממן מבדיל בין סדרות נמוכות לגבוהות יותר. בעולם המירורלס זה נהיה על גבול המגוחך - כי ההבדל הזה הוא רק בתריס המכאני ולא באלקטרוני... מדהים איך היצרניות נתקעות על פרמטרים כל כך חסרי משמעות....

AviL30

New member
המצלמה כוונה יותר לצלמי אירועים אבל גם שיווקית יש סיבה

סיבה יכולה להיות גם שיווקית. כדי לתת עוד תמריץ לשדרוג בדגם הבא. אני משער שבדגם המחליף שיצא בקרובת ניקון "ישפרו " את זה.

sagiKor

New member
מה שאף אחד לא היה מוכן לשמוע

זה שה D750 טובה ככל שתהיה, היא לא מצלמה בסגמנט המקצועי, היא לא איפה שה D700 הייתה או ה D8XX נמצאת היום.
היא מצלמת חובבנים מכל בחינה וכפי שכבר נכתב, מהירות התריס המוגבלת זה אחד מהפיצ'רים שבחרו בעזרתם לבדל את הסגמנטים.

מהירות תריס מוגבלת זה בדרך כלל תוצר של תריס פחות חזק פיסית. זה תריס שמחזיק פחות זמן אבל מצד שני לעיתים הוא מאפשר פעולה שקטה יותר (אם כי ב DSLR זה פחות רלוונטי כי זריקת המראה למעלה לרוב יותר רועשת מהתריס עצמו)

נושא התריס מראה כמה DSLR לעיתים מרגישה כמו דינוזאור. במירורלס יש שילוב של תריס אלקטרוני שמאפשר מהירויות גבוהות.
אבל מה שהכי תמוה גם ב DSLR וגם במירורלס זה שלא מוכנים להטמיע במצלמות פילטר ND מובנה.... במצלמות שזה קיים זה פשוט פיצ'ר נהדר.

חובב1

New member
כי להכניס פילטר ND

במצלמות עם חיישן גדול ותושבת עדשה להחלפה הוא לא עניין פשוט. אתה רואה ND במצלמות עם חיישן קטן ועם עדשה קבועה.

AviL30

New member
לגעתי גם ניקון לא סגורים לאן לשייך את המצלמה הזאת

מבחינת ביצועי ISO, טווח דינמי, קצב אש, מערכת פוקוס מהירה ומדויקת, המצלמה הזאת הרבה יותר טובה מאיפה שה- D700 הייתה או ה D8XX היום.

ניקון כיוונו לכך שלמצלמה יהיו 2 מאפיינים שייחדו את הסגמנט שלה, buffer קטן מאוד. ומהירות תריס נמוכה 1/4000. גם כדי להוזיל עלויות ייצור/פיתוח. וגם לא לפגוע במכירות של הסגמנטים מעל ולהשאיר מקום לשיפורים בעתיד כדי שאנשים ישדרגו.

AviL30

New member
צילמתי ב D810

D750 עולה עליה מבחינת ביצועי ISO. החיישן פחות צפוף.
כמו כן, גם מערכת פוקוס טובה יותר.
וכמובן קצב אש. 6.5 פריימים לשניה לעומת 5 או 4 ב D810 (לא זוכר בדיוק)

אבל D810 יש המון יתרונות . נחשבת מקצועית יותר. גוף מקצועי עמיד יותר. בפר גדול יותר. וכ"ו...

חובב1

New member
ה-D810

ביצועי ה-ISO די משתווים כשמשווים רזולוציות, מערכת הפוקוס ב-D750 אכן יותר רגישה לאור, אבל הטווח הדינמי של ה-D810 ב-ISO נמוך בלתי מנוצח ביחד עם החדות (ללא פילטר AA) והגוף שלה יותר נוח ומותאם לעבודה עם המון יתרונות, לכן, לא ברורה לי ההערה שה-"D750 הרבה יותר טובה מה-D8XX". יכול לומר לך שאחד מהכתבים שלנו באתר (DTOWN) עשה סקירה על ה-D750 ורצה לקנות אותה, אבל אחרי התנסות עם ה-D810 בחר בה ללא היסוס.

sagiKor

New member
מצלמות עם יעוד שונה

ה D8XX בעלת הרזולוציה הגבוהה מיועדת בעיקר לסטודיו ושאר הז'אנרים שדורשים רזולוציה גבוהה וטווח דינמי גבוה ובדרך כלל עובדים באיזו בסיסי. שם היא מככבת.
לביצועי איזו ו FPS יש את ה D4/5

ה D750 כמצלמת חובבים היא יותר all around, רזולוציה של 24MP היא כרגע ה sweet spot מבחינת איזון בין רזולוציה גבוהה ושאר הביצועים הנדרשים. אבל הגוף הוא לא מקצועי וזה כולל גם את התריס.

לא כולם זוכרים אולי את העלון הדרכה שניקון הוציאו יחד עם ה D800 עם המלצה ברורה לעבוד עם חצובה על מנת להשיג תוצאות גבוהות בגלל הרזולוציה הגבוהה... זאת לא מצלמה לצלם איתה ספורט באולם חשוך... זה שעושים זאת וגם מצלמים חתונות איתה זה בגלל שניקון לא נתנו אלטרנטיבה לצלמים כאלו, בתקופת הקרופ הייתה את ה D200 ואת ה D300 ופתאום יצאה ה D700 שהכניסה את החיישן המלא למצלמות semi-pro, מי שרצה להמשיך עם גוף semi-pro פשוט לא קיבל המשך ישיר....
ניקון בחרו בבידול ברור יותר ולמצלמה כמו ה D700 אין מקום, ככה הם יכולים למכור יותר מצלמות.
מי שהיה בעלים של D700 יצא מאוכזב מהסיפור הזה כי הוא לא קיבל יורשת אמיתית ונאלץ להתפשר ב D8XX שלא הביאה שיפור משמעותי מעבר לתוספת הרזולוציה או ב D750 שמביאה את כל מה שצריך רק שהיא לא גרייד מקצועי, פשוט מבאס...

מצלמה כמו ה D700 הייתה חד פעמית בניקון ולא תהיה עוד כזאת, היא הייתה D3 בגוף של D300 עם הבדלים זניחים (חיי סוללה, כיסוי עינית וקצת FPS). זאת מצלמה שפגעה קשות במכירות של ה D3 וניקון לא רצו לפגוע בגופי הפרו שיצאו אחר כך.

צלם ניקון שצריך ביצועי עבודה (איזו ו FPS) בחיישן מלא, צריך ללכת ל D5 וזאת קטגוריית מחיר שצלם שלא מתפרנס מצילום מתקשה לשלם, ה D750 היא לא פתרון הולם אבל זה מה שיש אם לא מוכנים לשלם את המחיר.

לטעמי ניקון עשו כאן טעות כי מי שחיפש המשך ל D700 מצא אותו רק בקנון 5Dmark III והלאה.
הם צריכים ללמוד מקנון שהעמידו דגם של 5D עם ביצועים ודגם עם רזולוציה גבוהה, צריך להוציא דגם של D8XX עם החיישן של ה D5, למי שזקוק לביצועים ופחות לרזולוציה.

Bגוד1

New member
מצלמה

לפני כשבוע פגשתי צלמת אירועים מנוסה , שאמרה לי שהיא מעדיפה יותר את התוצאות של ה 750 על פני ה 810 .

sagiKor

New member
ואני ראיתי טענות של צלמי ארועים ש...

ה D750 מתפרקת להם....

sagiKor

New member
מצלמה מקצועית נמדדת

בלספק תוצאות לאורך זמן שימוש רב ומאסיבי ובתנאי סביבה קשים.
לא לפי שימוש קצר או חד פעמי ולא בחפירה בפיקסלים.
ה D8xx היא לא מצלמה מתאימה לצילום ארועים למרות שזה אפשרי כמובן, ניקון רוצה שצלמי הארועים יקנו D5 או D500

יש אנשים שמעדיפים את התוצאות של האייפון על פני מצלמות אמיתיות, זה גם הוכח כאן בפורום... אבל לצילום מאסיבי האייפון ישפוך לאגר מהר מאד.

AviL30

New member
D500 עמידה יותר. וגם שוקלת יותר.

מכוונת יותר לצלמי טבע

AviL30

New member
גם קראתי את הטענות האלה. במקרה שלי ה"עגלה" מחזיקה מעמד

המצלמה שלי כבר הגיע לאלפי קליקים. לכמעט 100,000 קליקים

היא נטחנת בצילום ציפורים וצילום טבע. ונטחנה גם בסין בגשם סוער בכל מיני חורים. עד עכשיו טפו טפו טפו. הכל עובד חלק. אני צילמתי איתה ומצלם לפעמים בתנאים קשים בלי מצלמת גיבוי.

אני בהחלט שוקל ברצינות למכור בזמן המאוד קרוב, או לעשות טרייד אין בחנות ולהתחדש ב D500, צריכה להיות יותר מתאימה לצרכיי וגם נראה לי שיותר עמידה.

bulb

New member
זה לא קשה להגיע ל-100,000 קליקים. ה-GX1 שלי עברה את

ה-200,000 קליקים בלי תקלות, כולל שימוש נרחב בשטח (מזג אוויר סוער, אבק, חוף הים), אבל זה לא אומר שהיא תהיה הבחירה הראשונה (וגם לא השניה או השלישית) במידה ואצטרך מצלמה לסמוך עליה בביצוע עבודה מקצועית.

הזחקתי את ה-D500 ואיכות הבניה שלה משרה בטחון, מחליפה ראויה ל-D300. מתוצאות של צילומים שראיתי היא גם מספקת את הסחורה ומערכת הפוקוס שלה לא פחות ממעולה (לפחות בצילום באור יום, לפי מה שראיתי).

למעלה