NIKON - Coolscan IV ED LS-40

-איל-

New member
NIKON - Coolscan IV ED LS-40

אני כנראה הולך לקנות את סורק השקופיות / נגטיב - Coolscan IV ED LS-40 . המלצות ? בעיות ?

בעיה בסריקת שקופיות:

או כתוצאה מחוסר מיומנות של הצלמים שסרקו - ויש כמה כאלו בפורום הסמוך, או כתוצאה מחוסר בטווח הדינמי של הסורק. חוץ מזה כולם מרוצים מהICE שלו,אם זה חשוב לך.

אופצית הורדת שריטות

ככה אתה משקיע סכום גדול בסורק מבלי לדעת מה תקבל בתמורה? זהו סורק יקר יחסית, אלא אם כן יש לך אופצית רכישה כ'יד שניה' במחיר טוב.

בעצם הכוונה לROC .פונקציה שאין

בסורקים הזולים יותר (למשל הקנון שיש לי,שגם עלה הרבה פחות) . כדאי לברר מהן האופציות האלו ICE ו ROC וכמה זמן נמשכת סריקת פריים ואם יש אפשרות לסריקת סטריפ של 6 פריימים בבת אחת - זה חוסך 'המון' זמן. כמובן - כל תוספת כזו,גם מייקרת. יש גם סורקים עם יותר רזולוציה.

לעשות 'סקר שוק יסודי'-וללקט כל פיסת

מידע אפשרית על סורקים של: ניקון,קנון,מינולטה.הסורק אותו הזכרת קיים בשוק כבר קרוב לשנתיים,זה לא אומר שאינו טוב, זה רק אומר שיש יותר 'חדישים',ויתכן שבתמורה קרובה או זהה של כספך.(עולה בסביבות ה4000 ש"ח-כמו אז) כמו כן לברר שירות של ניקון-קנון ומינולטה ומי נותן. רוב הסיכויים שבסורק טוב ואמין גם לא תצטרך - אולי לאחר זמן - הרבה זמן - לכשתיגמר תקופת האחריות. לברר מהו התחום הדינמי של הסריקה , מהו אומר,ומה נותן - מבחינת תוצאה - מודפסת למשל. לבצע באמצעות google או מנועי חיפוש דומים - במיוחד חוו"ד של רוכשים. אולי תגיע למסקנה שאתה בוחר באמת בדגם הזה - לפחות תהיה בטוח יותר ותדע במה בחרת.

עוזי י

New member
קניתי אותו לפני כ-4 חודשים

התלבטתי בינו לבין מינולטה Elite II במחיר דומה. לשניהם יש Ice cubeלדעתי אסור לוותר ולקנות סורק זול יותר שאין לו Ice cube. עושה עבודה מדהימה וחוסך המון זמן (במיוחד תיקון הסריטות) למינולטה טווח דינמי גבוה יותר אבל האיכות האופטית של ניקון נחשבת לעדיפה. ממליץ לקחת תמונה,לגשת לחנויות שמוכרות את הסורקים ולהשוות את התוצאות. התוכנה של המינולטה היא ידידותית יותר ולכן אולי עדיף לקנות אותו (למרות שאני כאמור קניתי בסוף את המינולטה. לעומתי אני מכיר מישהוא שקנה את המינולטה וגם הוא מאוד מרוצה).אולי אח"כ אצרף תמונה להשוואה אם כי במגבלת הגודל (עד 250 kb - הקבצים המקוריים הם עשרות מגה) לא ניתן לראות הבדל משמעותי

למעלה