nikon coolpix 5700

LIRON22

New member
nikon coolpix 5700

אני מתכנן לקנות מצלמה דיגיטלית וננעלתי על הניקון 5700. אשמח לשמוע דעות על המצלמה בעד ונגד. כמו כן שמעתי שלא ניתן להרכיב עליה פילטר UV אפילו עם המתאם. האם זה נכון? מה אפשר לעשות כדי להגן על העדשה במקום הפילטר UV? תודה מראש

nizanh

New member
המלצה

אני מאוד מרוצה ממנה. מצלמה קומפקטית עם זום גדול (=280מ"מ) ומאקרו מעולה זה שילוב מנצח. לגבי פילטרים, אין שום בעיה. צריך לקנות מתאם (לי יש 52מ"מ) (לא מניקון) ואפשר להרכיב כל פילטר. יתרונות - רזולוציה, צבע מעולה, מבנה איכותי ונוח ביד. אחלה עדשות (אין אברציה כרומטית). חסרונות - סוללה יחסית חלשה, לא מהירה במיוחד. מה גם שמדובר במצלמה די ותיקה בשוק.

LIRON22

New member
שאלה נוספת

שמעתי שה5700 מתקשה מאוד לעשות פוקוס בתנאי תאורה חלשה. זה משהו כזה קריטי שכדאי לשקול בגללו לרכוש מצלמה אחרת?

ted

New member
לוקח לה יותר זמן מאור מלא, אבל היא

מתמקדת בסוף. כל ה P&S מתקשות בצורה זו אחרת להתמקד בחושך. יוצאת מהכלל היא הסוני 717 ששולחת קרן לייזר בחושך ומתמקדת כמו גדולה. הזום שלה פחות מהניקון, אבל כדאי שתקרא מה כתבו עליהן וההשוואות בפורומים בחו"ל כמו ב DPREVIEW למשל.

LIRON22

New member
בשורה התחתונה

יש לי 1000$ להוציא על מצלמה דיגיטלית וכרטיס זכרון. ללכת על ה5700 או שאיש המלצה למצלמה יותר טובה בתחום מחירים הזה?

nizanh

New member
צריך להגדיר דרישות

(המחירים בארה"ב ירדו לסביבות ה700$. כנראה שהמחליפה באופק ...) אתה צריך להגדיר את הדרישות שלך. אם אתה רוצה זום גדול, מאקרו ושליטה ידנית באריזה קטנה אז ל 5700 עדיין אין מתחרים רציניים. אם, נניח, זום זה מה שמדליק אותך, הייתי מחכה ל FZ10 של פנסוניק.

omri85

New member
כמו שכבר הזכירו כבר סוני 717

מצלמה נהדרת! יש גם את המחליפה ה828 אבל ככל הנראה היא תעלה סביב 1100 וזה עוד לפני כרטיס זכרון ה717 בחו"ל בחנות לא מפוקפת עולה סביב 650$ לפני מיסים(נכון לחודש אוגוסט לא יודע את המחיר היום אבל בטח ירד קצת) מומלץ לקנות לפחות 256 מגה וזהו זה מומלצת בחום!!!

nizanh

New member
פוקוס בחשכה

צריך להגדיר 'תאורה חלשה'. לא יוצא לי להשתמש במצלמה בתנאים כאלו (להגדרתי). אבל, עשיתי ניסויים כדי לוודא עם הבעייה קימת והתוצאות הן כנ"ל: (בחדר מוחשך, עם מנורת לילה בלבד (מופנית אל הקיר הנגדי לזה שצילמתי)) כאשר העדשה נמצאת בזווית רחבה אין שום בעיה לפקס במיוחד אם משתמשים בבחירה אוטומטית של איזור הפיקוס. אם רוצים לפקס בזום מלא יש בעיה. אבל פיקוס פסיבי בזום של 280מ"מ הוא משימה קשה ואני לא מתפלא שהמצלמה נכשלת. בכל מקרה חצובה משפרת את המיקוד בצורה משמעותית. לדעתי הבעיה, כביכול, בפיקוס בתאורה חלשה כלל לא משמעותית, אלא אם יש לך דרישות לא סטנדרטיות. גם פיתרונות כמו הלייזר של סוני מוגבלים (בטווח). מעניין מה ה 717 מסוגלת לעשות מעבר לטווח ההולוגרמה ... נ.ב. - ה5700 היא מצלמה יחסית מסובכת. צריך לדעת איך לנגן עליה ...

למעלה