night's watch ומשמר הגבול

night's watch ומשמר הגבול

רק אני שם לב לדמיון? בלי להכליל כמובן...

נטאשKה

New member
איפה הדמיון?

ברצינות אני שואלת.

השם לא דומה. למשמר הגבול לא שולחים פושעים. משמר הגבול לא מהווה עונש על הפרת חוקי מדינת ישראל ולמען האמת אם חושבים על זה, אז בניגוד למשמר הלילה ששומר על הגבול של הצפון עם אנשי הפרא והאחרים (קרי החומה), משמר הגבול לאו דווקא שומר על גבול כלשהו והרבה פעמים מסייע למשטרה בתוך ישראל עצמה

agamkedem

New member
בשניהם יש שומרים.

ששומרים על הגבול.

וכאן מסתיים הדמיון.

מבחינת האנשים עצמם...

אגב, אם מישהו מגיב יהיה נחמד לדעת אם הוא קשור למשמר הגבול

נטאשKה

New member
אני לא קשורה למשמר הגבול

אני בת 36 ובצבא לא שירתתי בחיל הזה, גם אף אחד ממשפחתי ואפילו ארחיק לכת ואומר שאני די בטוחה שאין לי חברים ששירותו שם, אבל אני עדיין מוצאת את ההשוואה של חיילים בצבא הישראלי לאנסים, רוצחים וגנבים, או לחילופין בני משפחות אצולה - תמוהה מאוד.

לא רמזתי שהם אנסים

חלילה.
אבל כן יש דמיון בנוגע לזה שהם (לפחות לפי הסטיגמה) לא אדיבים יותר מידי ודיי כאסחיסטיים...
לי אישית אין שום דבר נגדם או בעדם. סתם נראה לי תמוה ששתי קבוצות שמזוהות עם גבול וחומה מתוארות בקווים כלליים דומים.

נטאשKה

New member
אני לא חושבת שבאמת התכוונת להשוות

בין החומר האנושי, פשוט זה מה שעלה מדבריך

CallMeCavanaugh

New member
לא בהכרח רוצחים ואנסים

אבל לפחות בתקופה שאני הייתי בצבא, קב"א ודפ"ר גבוהים לא בדיוק הופיעו בדרישות הקבלה למג"ב.

נטאשKה

New member
גם אם נזרום עם הסטגימה הזאת

כי אני לא מכירה את מג"ב מספיק כדי להגיד אם היא באמת נכונה או לא, עדיין יש הבדל גדול בין קב"א גבוהה לרוצחים, גנבים ואנסים.

CallMeCavanaugh

New member
סביר להניח שהם לא היו רוצחים לפני הגיוס

אחרי - זאת כבר שאלה אחרת לגמרי. למג״ב גויסו אנשים בעלי מוסר נמוך במיוחד.

למשל, כשאני שירתתי בשטחים זה היה בתקופה שהתחילו לגייס גם בנות למג״ב. יום אחד הייתי במחסום שבו נכחו גם מג״בניקים ואחד מהם התלונן על העניין הזה. ואיך נשמעה התלונה שלו? הוא סיפר שכמה ימים לפני כן הוא נסע בג׳יפ עם אחת הלוחמות החדשות. הוא תפס פלסטיני אקראי והם נסעו ליער, שם הוא הוריד את הפלסטיני צהרכב והורה ללוחמת להכות אותו, והיא סירבה מכיוון שלטענתה היה מדובר באדם חף מפשע. הוא טען שאי עפשר יהיה לעשות את העבודה שתריך לעשות עם לוחמות שלא מוכנות להכות פלסטינים סתם כך.

עוד סיפור - אני לא יודע אם את מודעת לזה, אבל כמות העצירים שנפלו מתוך ג׳יפים של מג״ב בזמן הנסיעה (נפילה שמסתיימת לעתים במוות) גבוהה בצורה כזאת שנראה לי שיש עילה לתביעה נגד יצרנית הג׳יפים שבנתה אותם בצורה לא בטיחותית בעליל...

וויקיפדיה אגב תתווכח איתך בנוגע לרוצחים

http://he.wikipedia.org/wiki/משמר_הגבול

"בזמן מבצע קדש אירע טבח כפר קאסם. גדוד 2 של מג"ב בפיקודו של שמואל מלינקי, קיבל הוראה להקדים את זמן העוצר בכפרים ולפתוח באש כנגד מפרי העוצר. באזור כפר קאסם ביצעו שוטרי מג"ב את הפקודה כלשונה והרגו 47 תושבים ביניהם נשים וילדים. 11 קציני ושוטרי מג"ב הורשעו באשמת רצח וריצו תקופות מאסר, לאחר משפט סוער ותקדימי שטבע את המושג פקודה בלתי חוקית בעליל."

אבל לא נתווכח.
אני חושב שהצבא שלנו מוסרי יותר משל אחרים. "אבל"...

itaipee

New member
רוצה לתת דוגמאות גם מתקופת בית ראשון?

זה היה אחרי קום המדינה , עבר קצת זמן מאז , לא חושב ?

במושגים של משחקי הכס, זה קרה בתקופתם של דאנקן ואגג ..

אה

אז זה לא רצח.............

רוצה מידע עדכני? תקשיב לחדשות. יש לא מעט מקרי רצח שמעורבים בהם יוצאי מג"ב. צירוף מקרים? זו חרב פיפיות...

נטאשKה

New member
לא טענתי לרגע

שאין בעיות עם הצבא שלנו. אבל את מה שהבאת על מג"ב אפשר להביא על יחידות אחרות, זה נעשה בכל זאת ברמת מסגרת צבאית, בין אם אתה מסכים עם הפעולות האלה או לא, מול מתעמתים תוקפניים שבאים לפגוע בחייל. זה לא אנשים שרצחו/גנבו/אנסו ואז הצטרפו למג"ב, שזה מה שקורה ברוב משמרת הלילה.

ככה שבעיני ההשוואה הזאת לא תקפה וגם קצת הזויה

הממ

"לסיפורו של איתמר אלון נצמדו בסמיכות תאריכים עוד שניים דומים: ביום שבו ירה לכל עבר בבנק הורשע קצין מג"ב אחר, רב־פקד ניר סומך, בהריגת שכנו, בן טל. כמה שבועות קודם לכן רצח לוחם מג"ב אחר, גולן כהן, את אשתו, אסתר אברהם. אפשר כמובן לפטור את שלושת המקרים הללו כצירוף מקרים. אפשר גם לא".

http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2027093

נטאשKה

New member
לא ממש מבינה מה אתה מנסה לומר

שיש אנשים בעייתיים במג"ב? אין לנו ויכוח.
זה שאני יכולה להביא לך מקרים על יח' אחרות, יכולה. אבל זה גם לא העניין.

העניין הוא שמשמר הלילה מאכלס אנשים שהם פושעים כבר ומובאים לשם בתור עונש. מג"ב הוא יחידה בצה"ל והיא לא מגייסת פושעים שרצחו, אנסו או גנבו. אז ההשוואה לא במקום. לדעתי. זה הכל.

ההשוואה היא בקווים כלליים

של אוכלוסיה בעייתית. זה הכל. לא לפרטי פרטים. היו כאלו שהסכימו עם זה כאן. את לא? גם טוב.

למעלה