Nightfall in the middle earth

Nightfall in the middle earth ../images/Emo41.gif

טוב, אני אהיה הראשונה שכותבת ביקורת
וביקורת נוספת תגיע בהמשך
אני מקווה שזה ישפיע על שאר חברי הפורום (
) אני מצפה ומקווה לראות כאן כמה שיותר ביקורות, גם על אותם אלבומים. וכמובן, תכתבו את הכל בוורד. באסה אח"כ שלא נשלח ומשהו שעבדתם חצי שעה לכתוב יורד לטימיון. והנה הביקורת-תהנו! להקה: Blind Guardian שנת הוצאה לאור: 1998 על האלבום: האלבום הראשון שאני מבקרת, אלבום הפאוור (והמטאל בכלל) הראשון ששמעתי, ואחד האהובים עליי עד היום. ולפרטים החשובים יותר
: זהו אלבום קונספט, מבוסס כולו על הספר "הסילמריליון" (The Silmarillion) מאת ג'. ר. ר. טולקין. מבחינה מוסיקלית, חברי הלהקה לא מחשיבים את האלבום ל"פסגת היצירה" שלהם, גם לא בשירים המבוססים על כתבי טולקין בכלל (ויש הרבה כאלו), אבל, כמו שאמרתי, לדעתי זהו עדיין אלבום נהדר. אה, וזה גם האלבום הראשון של הלהקה שיצא בארה"ב. יתרונות (נקודות אור
)
: היתרון הבולט של האלבום הוא הליריקה המדהימה. כאחת שמכירה מקרוב את הספר שהוא מבוסס עליו אני יכולה לומר שלדעתי הוא מספר בצורה נהדרת על האירועים שקורים בספר. באשר לאיכות המוסיקלית – נו, לא יודעת
לדעתי, בכל אופן, זהו אחד האלבומים היותר טובים שלהם. חסרונות (נקודות חושך): אם היתרון הבולט של האלבום הוא הליריקה המדהימה, למי שלא מכיר את הספר שהוא מבוסס עליו – באסה. אפשר להנות מהאלבום גם בלי להכיר, אבל הליריקה מוסיפה לאלבום יופי רב. אפשר גם לטעון שבחלק מהשירים חסר כוח, אבל זה כבר עניין של דעה (ולא ממש דעתי). חסרון נוסף – למי שטוען שיש בשירים של בליינד גארדיאן שמחת יתר – הם לא נפטרו ממנה לגמרי באלבום הזה... תאזינו ל- Mirror Mirror ותבינו. והשירים: *מדלגת כמובן על קטעי המעבר* 1. Into the storm –שיר יחסית לא ארוך, חסר ייחוד, מבחינת הלחן, ומבחינת הליריקה, והשירה של הסולן לא ממש מעידה על יכולות השירה שלו. ציון: 8.5 מתוך 10. 2. Nightfall - שיר יפהפה, מנגינה נוגה – משהו ויפה, שירה טובה מאוד של הסולן, ליריקה נהדרת, יחסית לא מהיר, אבל ממש לא בלדה שקטה. ציון: 9.5 מתוך 10. 3. The Curse of Feanor – מנגינה קצבית ומהירה, שיר מהמהירים באלבום. שירה טובה של הסולן, ליריקה טובה. ציון: 9 מתוך 10. 4. Blood Tears – שיר יחסית שקט, שמשלב בצורה יפה גם קטע מהיר, ליריקה יפה ונוגה משהו, שירה טובה של הסולן. ציון: 9 מתוך 10. 5. Mirror Mirror – לוקה בשמחת יתר בצורה מאוד בולטת, אבל ליריקה טובה, שירה טובה מאוד של הסולן, מנגינה... שמחת יתר, נו =/ ציון: 9 מתוך 10. 6. Noldor – השיר הארוך ביותר באלבום. שיר עוצמתי, קצב בינוני, שירה טובה של הסולן, ליריקה יפה, אבל... חוזרת על עצמה שוב ושוב. ושוב. יכול להיות מעיק. ציון: 9 מתוך 10. 7. Time Stands still (at the iron hill) - מנגינה בסדר, ליריקה טובה, שירה טובה… שיר לא ארוך, חסר ייחוד. ציון: 8.5 מתוך 10 8. Thorn – אחד השירים היפים באלבום. קצב בינוני, שירה טובה מאוד של הסולן, מנגינה מקסימה, וליריקה טובה מאוד. ציון: 9.5 מתוך 10. 9. The Eldar – שיר קצר, איטי. שירה טובה, מנגינה טובה (ונוגה), ליריקה טובה (ונוגה)… שיר מאזן לשמחת היתר
ציון: 8 מתוך 10 (לא אוהבת שירים איטיים. סורי) 10.When Sorrow Sang – עוד שיר שלוקה בשמחת יתר, אבל בכל זאת שיר חזק, שירה טובה מאוד, ליריקה טובה, ומנגינה מהירה. חסרון של השיר – לא מבטא בצורה טובה את העצב של הסיפור שהוא מבוסס עליו *שיעול* הכל בגלל שמחת היתר *שיעול* ציון: 9 מתוך 10. 11.A dark passage – מנגינה טובה, שירה טובה מאוד של הסולן, שיר מהיר אך משלב גם קטע איטי בצורה יפה, חסר ייחוד, בסוף חוזר על עצמו יותר מדי. ציון: 9 מתוך 10. לסיכום: אלבום יפה ומיוחד, בהחלט שווה לשמוע. תגובות יתקבלו בברכה

Scarred

New member
אלבום ענק!

הכי אהוב עלי של בליינד ( ואני בטוח שזה לא מפליא במיוחד ) לדעתי mirror mirror זה שיר ענק, דווקא אחד הטובים באלבום המוזיקה לאורך כל האלבום לדעתי מדהימה ונורא מלודית... אחד השיאים של בליינד גארדיאן עליי לאמר... כל האלבומים לפני כן היו מאוד טובים אבל הייתה חסרה בהם מלודיה מסוימת ( לדעתי הם היו יותר ספיד מטאל אז מאשר פאוור ) אבל האלבום הזה הוא בהחלט יצירת אומנות

Super Icon

New member
כל הכבוד על הביקורת!

על היוזמה ועל המאמץ...באמת כבוד! אני הייתי מתה לעשות על "גרייב דיגר" אבל זה לא יותר מידי האבי? למרות שאני מאוד מאוד אוהבת אותם.....

תודה לך, ולכולם! ../images/Emo9.gif ובנוגע לביקורת

מאמץ? חחח, לא נראה לי... אלא אם כן מחשיבים הקלדה כמאמץ... ולא נראה לי שיש בעיה עם ביקורת על "גרייב דיגר", גם אם זה טיפה
.אני, לפחות, אשמח לקרוא

black_light

New member
ביקורת מצויינת! ../images/Emo13.gif

כל הכבוד!! *רצה לשמוע את הדיסק*

../images/Emo41.gifביקורת - WINTERHEART'S GUILD

אלבום שהתאהבתי בו משמיעה ראשונה
וההוכחה הטובה ביותר למשפט: "לכתוב על מוסיקה זה כמו לרקוד על אדריכלות". שם הלהקה: יש צורך לציין? SONATA ARCTICA. שנת הוצאת האלבום: 2003. על האלבום: אין הרבה מה לומר... מבחינה סגנונית, אלבום מעט שונה משני קודמיו (אבל בשום פנים ואופן לא פחות יפה!) אני לא אפרט על זה כאן (כי אין לי מושג מה לעזאזל ההשפעות שיש או אין על האלבום מסגנונות אחרים וכו') אבל באחת הביקורות בטאגליינס מדברים על זה - חפשו שם
. מה אני חושבת על האלבום – האלבום הראשון של הלהקה ששמעתי במלואו, והוא היה הפתעה מבחינתי, כי הכרתי רק שיר אחד מתוכו לפני שקניתי אותו. אבל מהשמיעה הראשונה – התאהבתי. זה אחד האלבומים הכי מדהימים שזכיתי להאזין להם, ואחד האלבומים שהצלחתי לחרוש עליהם בלי סוף בלי שיימאס לי (זה לפני ששרתי לאח שלי את THE CAGE...
). מצד שני, הביקורת על האלבום הזה הבהירה לי כמה קשה לכתוב על מוסיקה. זה משהו שצריך לשמוע כדי להבין את היופי, ולא משנה כמה אני אנסה לתאר במילים איך נשמעות הגיטרות או התופים או הליריקה או ווטאבר. אז אני אתחיל עם המסקנה הסופית – אלבום יפהפה, רוצו לשמוע :) *ניסיון לפרט* נקודות אור
:
מה לא טוב באלבום הזה? הליריקה מקסימה, וגם בשירים רומנטיים (למרות שאין הרבה כאלה) היא מצליחה להיות לא דביקה בעליל. הנגינה גם טובה, הקלידים מקבלים במה – לא אופייני להרבה להקות פאוור, אבל מוסיף מאוד למוסיקה, וטוני הסולן...
נקודות חושך
:
*מנסה למצוא בכוח* בחלק מהשירים יש נטייה (בעיקר בסיום השיר) לחזור על הפזמון שוב ושוב (ושוב). והמבטא של טוני... למה הוא מחליף V ב-W? *קטנונית* אבל אני אוהבת את זה בכל זאת
והשירים (ללא ציונים. קשה לי מדי לתת ציונים לאלבום הזה.): 1. ABONDANED, PLEASED, BRAINWASED, EXPLOITED – שיר שמתהדר בשם ארוך, ליריקה יפה, שירה יפה, מנגינה יפה... שיר פשוט יפה, ואין לי הרבה מה לומר עליו – במובן החיובי
2. GRAVENIMAGE –בלדה שקטה, איטית שהופכת למהירה וחוזרת להיות איטית בסוף, אני אישית לא אוהבת שירים איטיים, וזה עדיין שיר מקסים, הליריקה יפה, וזהו אחד השירים החביבים עליי באלבום (אם אני חייבת לציין שירים שאני אוהבת יותר מהאחרים, וזו משימה לא פשוטה) חרף היותו שיר איטי
3. THE CAGE – עוד שיר שאני מאוד אוהבת, מהיר, ליריקה נפלאה... פשוט שיר מקסים. 4. SILVER TOUNGE – בשיר הזה יש חזרה (ועוד חזרה ועוד חזרה) על הפיזמון, אבל אף על פי כן זה שיר יפה. ליריקה... אממ, איך לנסח את זה...? מתוחכמת? :) מנגינה שאני מאוד אוהבת... שוב, פשוט שיר יפה :) 5. THE MISERY – בלדה מקסימה, שמוכיחה שוב עד כמה סונטה יודעים לעשות שירים איטיים ורומנטיים בצורה הכי טובה ולא דביקה שיש
גם כן יש הרבה חזרות על הפיזמון, אבל זה ממש לא מקלקל את השיר. הליריקה של השיר היא אחת היפות באלבום (אם לא היפה שלהן). אני אהבתי אותה במיוחד משום שכאן, סוף סוף, הבחורה נרצחת
אחרי האלבומים הקודמים, עם LETTER TO DANA שבו הבחורה מתה מוות טבעי, כנראה, ואחריו THE END OF THIS CHAPTER שבו הבחור מרמז שהוא יהרוג את אהובתו, אבל לא עושה את זה בשיר עצמו. כאן, סוף סוף, הוא ביצע את הרצח המיוחל! *וזו הייתה יעל בהפגנה של הצדדים היותר חולניים שבה
* 6. VICTORIA'S SECRET – עוד שיר שהוא פשוט יפה. הליריקה יפה ואופטימית, השירה יפה, והנגינה... בייחוד קטע הנגינה של הקלידים, לפני הסיום שבו חוזרים שוב ושוב (ושוב
) על הפיזמון. 7. CHAMPAGNE BATH – המממ... עוד שיר שהוא פשוט יפה...
את הליריקה שלו לא הצלחתי להבין במלואה עד היום, אבל היא יפה בכ"ז. 8. BROKEN – עוד שיר נהדר, שמאוד אהבתי. הליריקה מדהימה, הלחן יפהפה, השירה נהדרת כרגיל. 9. THE RUINS OF MY LIFE – שיר יפה ומרגש, ליריקה יפה שמאוד אהבתי (כי אני, מה לעשות, חובבת שירי *חזרתי מהמלחמה ועכשיו אני חצי אדם/אהובתי מתה
*רצה לשמוע REPLICA* ) סיום קודר משהו, אבל עדיין שיר יפה. 10. DRAW ME - בלדה שקטה, לא ארוכה, ופשוט יפה (למרות שזה שיר שפחות אהפתי, כי זה בכ"ז שיר שקט...
) ובסוף יש קטע מעניין של שיחה בין טוני ליאני, שעד היום אף אחד מחברי הפורום לא יודע מה פירושה
11. THE REST OF THE SUN BELONGS TO ME (אין לי מושג מהו מספר השיר במקור, אז פשוט שמתי אותו אחרון) זהו בונוס טרק שרק היפנים קיבלו
אבל בדרכים משלי הצלחתי להשיגו
גם זה שיר יפה, מהיר, ליריקה שקצת חוזרת על עצמה, אבל עדיין שיר יפהפה (אגב, אחרי שמיעה ראשונה פסקתי שזה אחד השירים החלשים של סונטה, אחרי השמיעה הראשונה התחלתי לחרוש עליו...
זכרו, ילדים – מסקנות לא מסיקים משמיעה ראשונה!) לסיכום: שוב, זה אחד האלבומים היפהפיים ביותר שזכיתי לשמוע. מומלץ בחום רב! והערה קטנה: זה לא אלבום קונספט, אבל לדעתי הדרך הכי טובה לשמוע אותו היא בלי הפסקה, מהתחלה ועד הסוף, ברצף. לא יודעת למה :) ואנשים, אני מחכה לראות גם ביקורות שהן לא שלי, אז קדימה!
וגם כאן, תתגובות יתקבלו בברכה :)

ביקורת על הביקורת ../images/Emo8.gif

ביקורת נפלאה, מקסימה, אחת הטובות שזכיתי לשמוע
וברצינות... כל הכבוד. אין הרבה להוסיף...ביקורת נהדרת.
תמשיכי ככה, כן? לא כמו המנהל הסורר שנוטש אתכם כל שני וחמישי

Scarred

New member
אכן צודק אתה איש :)

ביקורת ממש טובה אחת מהטובות שקראתי עליי לאמר, באמת מצדיקה את האופי האמיתי של הדיסק זהו צריך לעשות שירשור הערכה ל lady, הפורום הזה די נשאר בחיים תודות לה ולרעיונות שלה :)

אלו Z

New member
אחלה ביקורת

למרות שבליינד גרדיאן באמת קצת יותר מדיי עליזים בשבילי, חח אבל עדיין אחלה ביקורת ואחלה דיסק. בקרוב אני אעשה ביקורת לfollow the reaper של צ'ילדרן אוף בודום... stay tuned

לא, המנהל נהדר ../images/Emo99.gif

אז מה אם הוא לא כותב הרבה... הוא תמיד צופה בנו בעיניו הבוחנות
ולא שוכח להכניס את ההודעות הפלאות שנכתבות כאן למאמרים (ולטאגליינס
) ואגב, שוב, אני מזכירה - לכתוב ביקורות! לי אין יותר על מה לכתוב - נגמרו האלבומים שהאזנתי להם בשלמות
אז יאללה. אני מחכה

למעלה