Lady of Gondolin
New member
Nightfall in the middle earth ../images/Emo41.gif
טוב, אני אהיה הראשונה שכותבת ביקורת
וביקורת נוספת תגיע בהמשך
אני מקווה שזה ישפיע על שאר חברי הפורום (
) אני מצפה ומקווה לראות כאן כמה שיותר ביקורות, גם על אותם אלבומים. וכמובן, תכתבו את הכל בוורד. באסה אח"כ שלא נשלח ומשהו שעבדתם חצי שעה לכתוב יורד לטימיון. והנה הביקורת-תהנו! להקה: Blind Guardian שנת הוצאה לאור: 1998 על האלבום: האלבום הראשון שאני מבקרת, אלבום הפאוור (והמטאל בכלל) הראשון ששמעתי, ואחד האהובים עליי עד היום. ולפרטים החשובים יותר
: זהו אלבום קונספט, מבוסס כולו על הספר "הסילמריליון" (The Silmarillion) מאת ג'. ר. ר. טולקין. מבחינה מוסיקלית, חברי הלהקה לא מחשיבים את האלבום ל"פסגת היצירה" שלהם, גם לא בשירים המבוססים על כתבי טולקין בכלל (ויש הרבה כאלו), אבל, כמו שאמרתי, לדעתי זהו עדיין אלבום נהדר. אה, וזה גם האלבום הראשון של הלהקה שיצא בארה"ב. יתרונות (נקודות אור
): היתרון הבולט של האלבום הוא הליריקה המדהימה. כאחת שמכירה מקרוב את הספר שהוא מבוסס עליו אני יכולה לומר שלדעתי הוא מספר בצורה נהדרת על האירועים שקורים בספר. באשר לאיכות המוסיקלית – נו, לא יודעת
לדעתי, בכל אופן, זהו אחד האלבומים היותר טובים שלהם. חסרונות (נקודות חושך): אם היתרון הבולט של האלבום הוא הליריקה המדהימה, למי שלא מכיר את הספר שהוא מבוסס עליו – באסה. אפשר להנות מהאלבום גם בלי להכיר, אבל הליריקה מוסיפה לאלבום יופי רב. אפשר גם לטעון שבחלק מהשירים חסר כוח, אבל זה כבר עניין של דעה (ולא ממש דעתי). חסרון נוסף – למי שטוען שיש בשירים של בליינד גארדיאן שמחת יתר – הם לא נפטרו ממנה לגמרי באלבום הזה... תאזינו ל- Mirror Mirror ותבינו. והשירים: *מדלגת כמובן על קטעי המעבר* 1. Into the storm –שיר יחסית לא ארוך, חסר ייחוד, מבחינת הלחן, ומבחינת הליריקה, והשירה של הסולן לא ממש מעידה על יכולות השירה שלו. ציון: 8.5 מתוך 10. 2. Nightfall - שיר יפהפה, מנגינה נוגה – משהו ויפה, שירה טובה מאוד של הסולן, ליריקה נהדרת, יחסית לא מהיר, אבל ממש לא בלדה שקטה. ציון: 9.5 מתוך 10. 3. The Curse of Feanor – מנגינה קצבית ומהירה, שיר מהמהירים באלבום. שירה טובה של הסולן, ליריקה טובה. ציון: 9 מתוך 10. 4. Blood Tears – שיר יחסית שקט, שמשלב בצורה יפה גם קטע מהיר, ליריקה יפה ונוגה משהו, שירה טובה של הסולן. ציון: 9 מתוך 10. 5. Mirror Mirror – לוקה בשמחת יתר בצורה מאוד בולטת, אבל ליריקה טובה, שירה טובה מאוד של הסולן, מנגינה... שמחת יתר, נו =/ ציון: 9 מתוך 10. 6. Noldor – השיר הארוך ביותר באלבום. שיר עוצמתי, קצב בינוני, שירה טובה של הסולן, ליריקה יפה, אבל... חוזרת על עצמה שוב ושוב. ושוב. יכול להיות מעיק. ציון: 9 מתוך 10. 7. Time Stands still (at the iron hill) - מנגינה בסדר, ליריקה טובה, שירה טובה… שיר לא ארוך, חסר ייחוד. ציון: 8.5 מתוך 10 8. Thorn – אחד השירים היפים באלבום. קצב בינוני, שירה טובה מאוד של הסולן, מנגינה מקסימה, וליריקה טובה מאוד. ציון: 9.5 מתוך 10. 9. The Eldar – שיר קצר, איטי. שירה טובה, מנגינה טובה (ונוגה), ליריקה טובה (ונוגה)… שיר מאזן לשמחת היתר
ציון: 8 מתוך 10 (לא אוהבת שירים איטיים. סורי) 10.When Sorrow Sang – עוד שיר שלוקה בשמחת יתר, אבל בכל זאת שיר חזק, שירה טובה מאוד, ליריקה טובה, ומנגינה מהירה. חסרון של השיר – לא מבטא בצורה טובה את העצב של הסיפור שהוא מבוסס עליו *שיעול* הכל בגלל שמחת היתר *שיעול* ציון: 9 מתוך 10. 11.A dark passage – מנגינה טובה, שירה טובה מאוד של הסולן, שיר מהיר אך משלב גם קטע איטי בצורה יפה, חסר ייחוד, בסוף חוזר על עצמו יותר מדי. ציון: 9 מתוך 10. לסיכום: אלבום יפה ומיוחד, בהחלט שווה לשמוע. תגובות יתקבלו בברכה
טוב, אני אהיה הראשונה שכותבת ביקורת