newbie

dejavu

New member
newbie

שלום לכולם, קוראים לי שלומי ואני בן 18 אני דיי חדש בעניני החיפושיות קיבלתי את החיפושית שלי לפני כחצי שניה מבן דוד במתנה ואז עוד לא היה לי רשיון בכלל... הגרמניה שלי בת ה28 (שנת 74) הייתה ממש גרוטאה אך בעזרת חברים שלי צבענו אותה לכחול החלפנו אגזוז וטיפלנו במנוע עד למצב נסיעה מושלם, אז רק רציתי להגיד כל הכבוד על הפורום ועל מועדון החיפושיות, אני מקווה שאני יוכל ללמוד מכאן דברים חדשים, כהתחלה דבר שמאוד מסקרן אותי הוא איך להגדיל את המנוע של החיפושית מ1300 ל1600 אם מישהו יוכל לעזור לי אני ישמח מאוד.... תודה ולהתראות, שלומי.

chino

New member
מזל טוב!

על הצטרפותך למשפחת פולקסווגן, אני מאחל לך שנים של הנאה. לגבי המעבר ל-1600, אז ככה: עליך להחליף את החלקים הבאים - בוכנות וסליבים ראשים אגזוסט קרבורטור סעפת יניקה גלגל תנופה קלאצ´ ואולי גם סטרטר (אני לא בטוח) בהצלחה

dejavu

New member
תודה חבוב

אבל מה זה סליבים?? הכוונה לרינגים של הבוכנות? ומה המקור הטוב והזול ביותר להשיג את כל החלקים האלו?

chino

New member
סליבים ומחירים

סליב זה הכינוי לצילינדר (זה שהבוכנה עולה ויורדת בתוכו) לגבי מחירים... אם כל החלפים חדשים זה עשוי להגיע ל-4000 ש"ח. אני ממליץ לך פשוט לחפש חיפושית 1600 ולהעביר את המנוע או לקחת חלקים.

dejavu

New member
סליבים

אי אפשר פשוט לשלוח את הצילינדרים לחריטה?? כדי שיתאימו לבוכונות החדשות??

chino

New member
צילינדרים

אי אפשר לחרוט צילינדרים של 1300 כדי שיתאימו ל-1600, מפני שהראשים של 1600 לא מתאימים ל-1300 (וצריך להחליף גם ראשים)

vq55205

New member
1600

אני עשיתי הסבה מ-1300 ל- 1600 .לא החלפתי קרבורטור וכמובן לא סעפת . האוטו נוסע כמו חיה רעה (טובה) כמו כן תקנו אותי אם אני טועה לא צריך להחליף אגזוז אלא אם רוצים לשנות את מס´ היציאות (בהתאם לראשים) יציאה אחת או שניים . מומלץ ללכת על שניים - יציאה כפולה מאחר שהדבר מוסיף הרבה כח למנוע . לא צריך גם להחליף סטרטר. תתפלא לשמוע אבל במצב הנוכחי אני כבר לא רץ לשפר את ביצועי המנוע כי כפי שאמרתי הוא נוסע ממש ממש אחלה . רק דבר נוסף הגדלתי את הנחיר הראשי (דיזה ראשית) של הדלק מ- 130 ל- 135 גידול של שתי רמות. קיבלתי אוטו חייתי וירדתי בצריכת הדלק מ אחד ל10 ק"מ לליטר לאחד ל11 ק"מ לליטר.

dejavu

New member
vq55205 מנוע 1600

אז סה"כ החלפת ראשים צילינדרים ובוכנות?? כמה יצא לך כל העסק הזה?

vq55205

New member
מנוע 1600

אצלי הסיפור מאוד מורכב. החיפושית שלי 1300 במקור אני מחזיק אותה כבר 15 שנה ואני נוסע בכל יום מהשפלה הפנימית לירושלים וחזרה,הואיל וכך האוטו מתאמץ מאוד לפחות בכיוון אחד בכל יום.לאחר שהמנוע האורגינלי עשה כ-350,000 ק"מ יצא לי להחליף ראשים בערך שלש פעמים מדובר על ראשים משופצים בגלל סדק בכל הפעמים.בסוף נמאס לי מהראשים המשופצים והואיל ולפי הידוע ליאי אפשר להשיג ראשים חדשים בארץ הזמנתי באמצעות האינטרנט ראשים חדשים רגילים של VW של 1600 סמ"ק מארה"ב. מחיר האחד (עלות) כ 127 דולר ארה"ב. באותה הזדמנות הזמנתי גם סט צילינדרים בוכנות ורינגים שעלותם במבצע היתה כ80 דולר ארה"ב ואני לא זוכר מאיזה יצרן כך שבכל מקרה הם לא החזיקו מעמד זמן רב ונאלצתי להרכיב סט כזה חדש שעלותו בארץ כ1400 ש"ח מחברה טובה.על חלפים חדשים מחו"ל יש לשלם מכס נדמה לי 45% או 50% ולהוסיף על זה מע"מ כאשר המיסים מוטלים גם על מחיר ההובלה.וזה הרבה מאוד.דרך אגב כשעשו לי את המנוע התברר כי משאבת השמן לא תפקדה כמו שצריך וזה גרם לחימום יתר של המנוע.ואני בעצמי לא יודע אם זו הסיבה לכך שנזקקתי להחלפות מרובות כל כך של הראשים, כך שאולי אפשר להסתפק בכל זאת בראשים משופצים.אשמח לשמוע דעתכם על כך CHINO התותח וכל האחרים.

chino

New member
ממממ...

עדין ניתן להשיג בארץ סטים של בוכנות וראשים חדשים, פשוט צריך להריץ הרבה טלפונים. לגבי הסדקים, אם בכל פעם החלפת לראש שכבר עשה מאות אלפי קילומטרים, אין סיבה שלא יהיו שוב סדקים, ובכל מקרה לפני הרכבת ראש מומלץ לבצע לו ניקוי חול ולבדוק טוב טוב אם יש סדקים, אם יש אז פשוט תזרוק אותו לפח. דרך-אגב מה שמאיץ הווצרות סדקים זו העובדה שברוב הפעמים מכונאים מעדיפים להוריד את הטרמוסטט מהמנוע, הטרמוסטט אחראי לפתיחה וסגירה של מעבר האויר מהמאורר לראשים ולצילינדרים. לגבי המשאבת שמן, חוסר לחץ שמן והנורה ישר נדלקת, אני מקווה שלא נסעת ברכב עם הנורה דלוקה. כמו כן אני ממליץ בכל פעם שפותחים מנוע גם להחליק את הפחית שסוגרת על משאבת השמן.

dejavu

New member
סדק בראש מנוע

מה ההשלכות של סדק בראש מנוע ואיך מזהים אם יש סדק??

chino

New member
תלוי היכן הסדק

אם הוא מאחורי שסתום הפליטה אז הוא לא משפיע על הביצועים אבל אם הוא בתוך חלל השריפה שבראש, יש לצפות לשינוי דרסטי בביצועים, לרוב הסדקים נמצאים בין קדח המצת לשסתום הפליטה (האיזור החם ביותר) וזה בהחלט דבר רע!

vq55205

New member
עכבר במנוע

מאחר שאני כבר "מומחה" לסדקים בראש מנוע ... סובב את הפולי באמצעות מפתח מתאים כמובן כשהמנוע לא בפעולה,בכל שני סיבובים אתה תשמע בריחת אויר שנשמעת כמו פססססססס אם זיהית בטוח יש לך " עכבר במנוע" סדק שגורם לבריחת קומפרסיה , בפעולה מכונאי טוב יגיד לך לפי השמיעה.

dejavu

New member
סליחה על הבורות

שוב, מצטער על הבורות... אבל מה זה פולי??

vq55205

New member
פולי

תפתח מכסה מנוע מייד תראה שני גלגלים מחוברים ברצועה.הנמוך והגדול זהו הפולי.הגלגל השני מתחבר לאלטרנטור ובמרכזו יש אום גדול .באמצעות מפתח מתאים לאום הזה תסובב את הגלגל הקטן (בכיוון השעון) והוא באמצעות הרצועה יגרום לסיבוב הגלגל הגדול כאמור הפולי.

dejavu

New member
תודה חבוב

ודרך אגב, אני נוסע עם החיפושית שלי, מנוע 1300 על 110-120 קמ"ש ואז המנוע מתחיל ממש להתאמץ ואני מאט את המהירות, מה היכולת של המנוע שלך -1600?

vq55205

New member
1600

אני עולה עם האוטו בכל בקר לירושלים אני משתדל שלא לעבור את ה-90-100 אלא לפי הצורך, במהירויות אלה לאוטו ביצועים ועוצמה מרשימים ובכלל זה העליות לירושלים .מאחר ואני נוסע בשעות הבקר המוקדמות ואין פקקים אני נוסע עד הכניסה לעיר ברביעי כולל קסטל וכל העליות האחרות ואפילו משאיר מס´ לא מבוטל של מכוניות מכובדות מאחור. במקור האוטו היה בנפח 1300.לאחר הפיכתו ל1600 נשארתי עם קרבורטור של 1300 (ל-1600 קרבורטור גדול יותר) עם זאת הגדלתי את הדיזה הראשית בקרבורטור באופן משמעותי (מה שלא משפיע על צריכת דלק בפעולת סרק ובסופו של דבר הקטין את צריכת הדלק והגדיל את הביצועים באופן ניכר ) בהשוואה ל- 1300 ההבדלים משמעותיים .עם זאת בשיחה שקיימתי עם ה"מומחה" של האתר הבנתי כי החלפת הקרבורטור תשפר את המצב עוד יותר אבל זאת "עדות שמיעה" בלבד.

למעלה