New Year resolution החלטה לשנת 2016

aשרון

New member
New Year resolution החלטה לשנת 2016

החלטה לשנה החדשה היא מסורת ארוכת שנים בה בערב השנה החדשה, אדם עושה החלטה אישית כלשהיא לשיפור עצמי שתעזור לו להגיע ליעד מסויים שהוא חפץ בו, או החלטה שתעזור לו להיות אדם יותר טוב.

אני הבנתי שחוסר החלטיות ועקביות זה מה שעוצר אותי מלהשיג את הדברים שאני רוצה, בין אם זה התמדה בחדר הכושר או בכתיבה שלי.

אני מחליט לקחת גישה של החלטיות - נחישות - עקביות - והתמדה בדברים שאני עושה ורוצה לעשות בעתיד.

מה ההחלטות שלכם לשנה החדשה?

Acoustic 3

New member
מילים יפות.

אבל ריקות מתוכן היות ואתה חוזר על זה שוב ושוב ושוב.

כל מה שנותר הוא לאחל בהצלחה.

ItsikH

Member
זו טעות נפוצה להתעלם מהמלים בהעדר מעשים
מהרגע שהגעתי למסקנה שרצוני הוא להפסיק לעשן - והצהרתי על כך בכל הזדמנות - לרגע בו הצלחתי לעשות זאת, חלפו 5 שנים. אנשים בסביבתי הקרובה - אפילו בן זוגי אז - טעו להסיק מאי הצלחתי לעמוד בהצהרתי על רצוני, שאיני רוצה זאת "באמת". ובאמת הם נדהמו כש"פתאום" הפסקתי ולתמיד לפני 17 שנים.
כשאתה רוצה לשנות משהו בעצמך, מלים הן כלי מאוד אפקטיבי בדרך לשם.

Acoustic 3

New member
לא מסכים בעליל

איך בדיוק מילים הן אפקטיביות?
&nbsp
מתי הפסקת לעשן? ברגע שדברת על זה ללא הפסקה או ברגע שהחלטת שאתה עושה את זה?
&nbsp
מילים הן לא אפקטיביות. מעשים כן.

ItsikH

Member
אתה מתבונן על התוצאה בלבד ובוחר להתכחש למה שהביא לה
מתי ולמה "החלטתי" להפסיק לעשן? אתה מזהה את ההחלטה עם ביצועה וזו הטעות - בחירתך להתעלם מהצהרה רק מפני שאינה מלווה בביצוע מיידי היא טעות בתפיסת הזולת. בפועל אין לך כל דרך לדעת מה רצון הזולת ומה שאיפותיו למעט מה שהוא מצהיר על עצמו, ואם תבחר לבטל את הצהרותיו על סמך מעשיו תופתע כל פעם מחדש בסופו של דבר. המצב של קונפליקט הוא תמידי ונצחי - לעולם אין אדם מכריע מראש, תמיד נדרש מאבק פנימי בין דחפים סותרים, אילו היתה הכרעה כל כך טריוויאלית לא היתה מחשבה בעולם כלל.

Acoustic 3

New member
אתה בוחר להתכחש למנהג דיבורי הסרק

לקח לי 9 שנים של הצהרות בנוסח "אני מתחיל להתאמן!" עד שנרשמתי למכון כושר.
אז מה? 9 שנים הייתי בתהליך כלשהו?
ברור שלא!
הייתי ילד בן 16 והרצון לגוף יפה בער בי מאוד. אחרי שהתבגרתי והבנתי שגוף יפה לא ינחת עלי מהשמיים - קמתי ועשיתי מעשה. אין טעם במילים מיותרות, את זה כבר הבנתי.
קמתי - ועשיתי מעשה!

דוגמה אחרת ושונה מהותית היא שהמון זמן אמרתי שאני רוצה לעזוב את הדרום.
מאז ומתמיד אמרתי שהעיר בה אני חי לא מתאימה לי - וזה בסדר להגיד את זה ולהסביר את זה.
למה? כי באותה נשימה גם אמרתי שלא אעשה את זה בכל מחיר ואעשה את זה בזמן הנכון וכשמתאפשר לי כלכלית.
חפשתי דירה, ראיתי מחירים, ראיתי איפה אני עומד ולמרות שלקח זמן - אני באמת הייתי בתהליך.

כל ה"מאבקים הפנימיים" שאתה מדבר עליהם הם תהליך נפרד והוא מבורך.
דיבורי הסרק שאופייניים להרבה אנשים, הם כלל לא תהליך.
כל אותו הזמן שהיה בי רצון לגוף יפה ואינספור הפעמים שאמרתי שאני רוצה ומתכוון להתאמן היו סתם בזבוז של זמן.
ברגע שהחלטתי - קמתי ועשיתי.

אני לא מסתכל על התוצאה בלבד. הדרך היא חשובה.
אך אני מדבר עלי הדרך להגשמת מטרה שבחרת להשיג. אתה לעומת זאת מסתכל על דיבורי סרק כעל תהליך שבסופו תוחלט החלטה לעשות מעשה כדי להשיג מטרה שמזמן הצהרת שאתה רוצה להשיג.

אז סלח לי שאני לא מתייחס למילים. מילים כמו מילים, לא צריך יותר מידי כדי להוציא אותן מהפה.
כדי לנהל שינוי בחיים צריך אומץ.
מילים ממש לא מעידות על זה. מילים מעידות שאתה יודע לדבר.
ברגע שזה כל מה שאתה עושה - כנראה שזה כל מה שאתה מתכוון לעשות. לדבר.

ItsikH

Member
איני אומר אלא - שאינך יכול לבחון את כוונות הזולת כך, את עצמך
אתה יכול וצריך לבחון היטב בבואך להתמודד עם קונפליקט כזה - עד כמה רצונך הזה חשוב לך ומה אתה יכול ומוכן לעשות לשם כך - את רצונו של הזולת אין לך כלים לבחון ולהעריך אלא לפי הצהרותיו. בחירתך שלך היא התייחסותך להצהרותיו אלו - לעתים הבעת תמיכה תחזק את הזולת ותקדם אותו, ולעתים להיפך, הבעת זלזול ואי אמון בהצהרותיו היא זו שתדחף אותו ליישמן.
הדוגמאות שהבאת שונות בתכלית: פעילות גופנית [מכל סוג שהוא] אינה ענין להחלטה כמו ענין לרצון ממש, טרם פגשתי אדם שעוסק בפעילות גופנית בניגוד לרצונו, סובל ממנה ממש, רק בכדי שיהיה לו גוף יפה או שיהיה בריא יותר - חייב להיות מרכיב של הנאה מהפעילות עצמה, במנותק מהרווח האפשרי ממנה. מעבר דירה, לעומת זאת, הוא ענין של ניהול החיים השוטפים, אפשרי שאדם יעבור דירה מקצה אחד של המדינה לקצה השני באופן ספונטאני וללא שום שיקול דעת, רק כי בוער לו לשנות [אהם... אני מכיר אחד כזה
].

Acoustic 3

New member
בחיי, לפעמים אתה משאיר אותי חסר מילים.

"פעילות גופנית אינה עניין להחלטה כמו עניין לרצון ממש" - מה אני אמור להגיד פה?
אתה לוקח מילים מסויימות ומבטל רעיון רק כי לדעתך יש למילה אחרת יכולת טובה יותר לתאר משהו. איך אתה יכול להגיד לאדם שהחליט להרשם למכון הכושר שהוא לא החליט להכנס לכושר, אלא "רצה ממש"?
אני אומר שצריך להחליט ולעשות מעשה - ואתה אומר שלא צריך להחליט אלא "לרצות ממש".
באמת, אני מופתע. אתה זורק מילים אמורפיות לאוויר וקובע שהתוקף שלהן הוא בגדר עובדה.

בעניין הדוגמאות שאני נתתי -
אכן הדוגמאות שונות זו מזו, ולא בגלל העניין הפשטני שהתייחסת אליו כמו סוג ההחלטות שמחליטים.
הדוגמאות שונות במהותן עבורי, הרי נתתי דוגמאות מחיי האישיים.
בעניין הכושר - חזרתי על הרעיון שוב ושוב והמשכתי לאכול פיצות ב11 בלילה. שום שינוי התנהגותי או תפיסתי לא ניכר בעצם.
בדוגמת מעבר הדירה - מאז ומתמיד חזרתי על כך שאני צריך לעזוב את בית הוריי, אך לא היתה לי כוונה לעזוב את הבית ללא יכולת כלכלית למימון עצמי ולא היתה לי כוונה לעזוב את הבית ולחיות בפחון בתוך תל אביב.
תמיד אמרתי שיש בכוונתי לעזוב את הדרום ובאותה נשימה אמרתי שאעשה זאת בזמן המתאים וכשיתאפשר לי. בדיוק מהסיבה זו, חזרה מתמדת על ההחלטה לעזוב לא היתה ריקון התוכן מהמילים - כי הרעיון היה ליישם את ההחלטה (או רצון, תקרא לזה איך שנראה לך) כשמתאפשר.
בעניין הכושר, שומדבר לא מנע ממני לעשות זאת עוד קודם.

לא קבעתי שאלה החלטות קשות ליישום אצל כולם. יש אנשים שהכושר הוא חלק מחייהם או אנשים ששינוי באיזור המחיה לא באמת משמעותי עבורם.
לא כל החלטה שקשה לי היא קשה לכולם, וזה בסדר.

בקשר לבחינת כוונת הזולת -
כשאדם זורק את אותו רעיון כבר יותר מידי פעמים ללא שום שינוי - המילים מתרוקנות מהתוכן שלהן.
תוכל לערער על זה כמה שתרצה. זו המציאות.

היחיד שיכול לשנות את המציאות הוא שרון שיוכיח שהפעם הוא באמת רציני, אבל אני בספק עצום שדבר כזה יקרה.
מנסיון ואישי וניסיון עם שרון. (חשפתי את המייל האישי שלי ואת השם המלא שלי בפני שרון כדי לעזור לו בנושא. כתבתי לו מיילים ארוכים כדי להחדיר מוטיבציה ולעזור בכל תחום אפשרי. זה היה בזבוז זמן מוחלט)

ItsikH

Member
איני מבטל דבר, רק מבחין בין השניים
ודאי שלכל אדם החוויה שונה מהותית, זה תקין וראוי להבין זאת, מה שלי אולי טריוויאלי לאחר הוא קשה מנשוא ולהיפך.
רק ניסיתי להדגיש: החלטה אינה רק ענין לרציונל. הרגש הוא המכריע והמהותי יותר. אז מה אם סיפרו לי שהכושר חיוני להשרדותי, והבנתי למה - אם איני רוצה ואיני חושק בפעילות גופנית, ולו במידה כלשהי, ההבנה הזו לא תפצה על כך.
אבל לענייננו - אתה זה שבוחר לפרש את המצב כך. אולי דבריך עזרו ותרמו לשרון, ואולי להיפך?

Acoustic 3

New member
שומדבר ממה שעשיתי לא עזר לו

זה לא שעשיתי הרבה.. עשיתי מה שיכולתי.

בעניין הנוכחי,
שרון שיתף אותנו הרבה פעמים ברצון שלו לנהל אורח חיים בריא ולחולל שינוי בגופו.
כולנו ידענו את זה.
הוא פנה אלי במסר וביקש את המייל האישי שלי או את מספר הטלפון שלי כדי לשלוח לי את תכנית האימונים והדיאטה שהוא בנה לעצמו.
הוא טען שאי אפשר לשלוח את הקובץ במסר כי תפוז עושה בעיות. בפועל, בקובץ שהוא שלח היה מלל פשוט, אז העתק הדבק היה פותר את מחסום הפרטים האישיים שהוא ביקש לפרוץ.

אבל לא עשיתי מזה עניין. לשם המטרה הזו אכן חשפתי את המייל האישי שלי וכך גם את שמי המלא (וכמובן ששרון עשה בהם שימוש ואיתר אותי בפייסבוק).
כתבתי לו מיילים ארוכים כדי להעלות בו מוטיבציה וכדי לעזור לעשות את הצעד הראשון אל עבר השינוי שהוא מיחל לעצמו.

שומדבר לא באמת התרחש. זה היה בזבוז של זמן.
אני מאוד מתחרט שנחשפתי לשם המטרה השקרית הזאת, ועוד הוא מעז לפנות אלי בשמי על גבי הפורום ואפילו לא טרח להתנצל על הטעות הזאת.
אם היה פונה אלי בשמי על גבי הפורום בתקופה אחרת, סביר שהייתי ממש מגיב אחרת לגמרי.

ובכל מקרה, זו לא הפעם הראשונה ששרון מצהיר על דבר כזה.
ריקון מוחלט של מילים.

ובכל זאת שיהיה בהצלחה.

aשרון

New member
איציק...

אתה טוען שבאתי אליך בתואנה של עניין הכושר הגופני והדיאטה לשם מטרה שקרית שהיתה לאתר אותך מחוץ לפורום. אני לא יודע אם זה מה שאתה באמת חושב או שאתה ממציא את זה כדי לבוא עם טיעון מנצח?

אם אתה חושב שבאתי אליך בתואנה שקרית כדי לגלות מי אתה?, אתה טועה. אני איתרתי אותך בפייסבוק כי קודם כל הסתקרנתי לדעת מי אתה. שנית, זו התקדמות טבעית בתחילת קשר בין שני אנשים וזה יותר קל להתכתב כך מאשר דרך ג'ימייל או המסרים בתפוז. שלחתי לך בקשת חברות בפייס ואתה דחית אותי בתואנה שאתה לא מעוניין ליצור קשר עם אנשים מהפורום מחוצה לו.

הבנתי וכיבדתי את רצונך והמשכתי להתכתב איתך דרך המייל, בשום שלב של ההתכתבויות בינינו לא חשפתי את המייל שלך או את פרופיל הפייסבוק שלך בפני אף אחד. חשבתי שבמשך הזמן אתה תראה שאין מה לחשוש ממני ותסכים לעבור להתכתבות דרך הפייס.

אתה עזרת לי מאוד בעצות שנתת לי, בתמיכה המורלית ובידע שלך לגבי כושר גופני ואני מודה לך על זה. חבל לי שאתה בוחר להרים ממני ידיים, אך זה לא תלוי בך, זה תלוי בי ובכוחות שלי להצליח בתהליך הזה. אתה מתנסח כאן כמו פטרון מאוכזב, ואין לך את הזכות הזו כלפיי.

אתה לא מכיר אותי כדי באמת לדעת מה אני עובר ועם מה אני מתמודד. אתה שופט אותי על סמך היכרות דרך התכתבות אינטרנטית בלבד. לעולם לא נפגשנו פנים אל פנים או דיברנו בטלפון. חוץ מעניין הכושר, ניסיתי ליצור איתך קשר חברי ואתה דחית אותי פעם אחר פעם. כן, זה קצת פגע בי, לא הבנתי ולא מבין גם היום למה אתה כל כך מתעקש להשאיר את הקשר בינינו בצורה של מיילים ולא להתקדם הלאה למשהו פתוח וחברי יותר.

אני לא מבין למה אתה כזה בונקר איתי?, אני לא אדם רע, לאתר אדם בפייסבוק זה לא פשע ולא חדירה לפרטיות. אתה יכול להאשים אותי בסטוקריות או לומר ששיקרתי את דרכי כדי להכיר אותך, אך זה לא אמת ואתה יודע זאת.

Acoustic 3

New member
רק על החוצפה שלך להמשיך להשתמש בשמי על גבי הפורום

אתה כלל לא ראוי לתגובה.

אני לא חושב שאתה אדם רע,
אבל אני לא מעוניין בשום קשר איתך מעבר למה שהיה או לא היה.
מבחינתי זו הפעם האחרונה שאני מגיב לך.
עשה כמוני.

איציק/אקוסטיק..

למה אתה מסתתר מאחורי תירוץ מפגר כמו שימוש בשם שלך ע"ג הפורום, כדי להתחמק מלהגיב למה ששרון ענה לך? גם ככה אף אחד כאן לא יודע מי אתה חוץ משרון.

Acoustic 3

New member
הו שלוםם ואתה מי?

אתה סקרן לדעת מה תשובתי לשרון? זה העניין?

aשרון

New member
איציק..

הוא בטח סקרן לדעת למה אתה מתנהג כמו שאתה מתנהג.
ובכנות, גם אני רוצה לדעת.

שנה אזרחית טובה לכולם....

אין לי ממש החלטה משמעותית שאני רוצה לעשות לקראת השנה החדשה, אלא להמשיך לעשות את מה שאני עושה, כי זה כיף לי וטוב לי..אז אולי זאת ההחלטה שלי. כי בסך הכל אני מרוצה ממה שיש לי.

Acoustic 3

New member
ממש תכף אני עוזב את הדרום ועובר למרכז

ואז אני ממש מקווה שבסוף השנה אני אגיד את אותו הדבר.
&nbsp
מילים כמו שלך מעוררות השראה.
&nbsp
שנה טובה

שנה חדשה, דפים חדשים, חיים חדשים

אז בחצות, עת התנשקנו עמוקות עם מותה של 2015, דפיקה בדלת. חכינו עד שהשעון יראה 00.01, ואז נגשתי לדלת. שני חברים מהעיר המזרחית, קופאים מקור, מפוחדים. הכנסנו אותם, נתנו להם לשתות ושאלנו מה קרה. מתברר שהסתומים הסתובבו בגן העצמאות, המטרה החליטה לעשות שם סיור, והם ברחו.
ישבנו ארבעתנו ושדוחחנו על השנה שהיתה ועל השנה שתהיה. לא היו החלטות רבות. אני מסיים את התואר הראשון בפילוסופיה כללית. אין לי מקצוע חוץ ממלונאות, מקצוע שאאמץ לעצמי כקצוע, אבל אמשיך בחיי הרוח המנותקים מהחיים. יוסי המתוק אוהב את החיים שלו כמו שהם עכשיו - בקשר/לא בקשר. הוא שמח שהוא מרוויח כסף, לומד ועובד וגם שוכב עם המורה. הוא אמר בתמימות רבה שזו תמיד היתה הפנטזיה שלו לשכב עם המורים שלו.
א' הערבי כבר קנה כרטיס טיסה לקנדה, שם יש לו אהוב, פלסטיני כמוהו שעבר לקנדה לפני שנה. הם יתחתנו שם ויהו חופשיים.
מ' אמר שהמשפחה שלו מארגנת לו חתונה בניגוד לרצונו, לכן הוא בוחר לברוח לאירופה, למדינות שיש בהן ערבים-נוצרים כמוהו והומואים.
אלה ההחלטות.
שנה טובה

למעלה