New in the forum/Holland. rijbewijs question.

van zada

New member
New in the forum/Holland. rijbewijs question.

Hallo,
I was reading here for some time, and I am really impressed by people here and there knowledge over Holland.
I got to Holland three months ago from Israel, where I have my A and B driving license.
I was informed that I will get a Dutch B license, but not the A license. Also I was told, that the Israeli license will be taken away from me and will be send to Israel (where I got it, what is that means). I have A license since 2005, and great experience with riding motorcycles.

I want to get my A license in the Netherlands.
1. which driving/riding school do you recommend in Amsterdam (I live in the barsjes) .
2. Do I need to take a theory exam, since I can exchange my B license?
3. do I loose my A license in Israel? Is there any possibility to get the Israeli back?

BTW, does anyone knows how I put a Hebrew keyboard on an apple computer

חנהר

New member
שלום לך וברוכה הבאה לפורום

ראשית, הרשה לי לומר לך שגם אני הופתעתי שאני צריכה לעשות את רישיון הנהיגה שלי על האופנוע. לי יש רישיון על אופנוע עד 500 משנת 1999 ולא מוגבל משנת 2007.
צריך לעשות הכל מחדש, תיאוריה, טסט, כל השיעורים. בימים אלה ממש אני לוקחת שיעורי רכיבה על אופנוע. בשביל הטסט אני צריכה לדעת טוב טוב את 12 הביצועים המיוחדים ועוד נסיעת מבחן מחוץ לעיר.
כשהמרתי את רשיון הרכב שלי, העירייה לקחה לי את הרישיון ואמרה שהיא תשלח את הרישיון לרשויות הישראליות. דיברתי עם שגרירות ישראל בהולנד, עד היום מפברואר 2011 הם לא קיבלו את הרישיון שלי.
RDW אמרו לי שהם שלחו את הרישיון לרשות ישראלי והם לא יודעים לאיזו רשות, הם אמרו לי למדינה שלך.
התייאשתי מלחפש, חצי שנה חיכיתי עם אצבע על הדופק.
לגבי בתי ספר לנהיגה, כולם טובים, אני חושבת
, אני לא גרה באמסטרדם כך שלא אוכל להמליץ לך, מה שכן ברגע שתיגש לאחד מבתי הספר יתנו לך את כל המידע הנידרש כולל ערכת לימוד לתיאוריה.
אתה לא מאבד שום רישיון ישראלי שיש לך, בסה"כ לקחו לך את הכרטיס, תוכל לבקש כרטיס חדש, שמעתי שאפשר להזמין רישיון ישראלי חדש באינטרנט.
לגבי מקדלת עברית במחשב שלך מצ"ב קישור.

חנהר

New member
הממ תחילת הודעתי אינה ברורה

יש לי רישיון נהיגה על אפנוע בישראל מכייון שבהולנד הוא לא מוכר על ידי משרד התחבטרה אצטרך לעשות רישיון מחדש בהולנד, אין לכך השפעה על הרישיון הישראלי.

van zada

New member
תודה, עכשיו קל יותר לכתוב

אז האמת שהיום התקשרתי לברר בבית ספר ללימוד רכיבה, וקיבלתי אותן תשובות. אבל הקישור שנתת בקשר ל"ביצועים" בהחלט מועיל.

לגבי השיעורים נאמר לי שאין מינימום שיעורים, ואם אני טוב מספיק, אפשר לגשת לאחר שיעור אחד. השאלה אם זה ריאלי.

הרגעת אותי גם בנושא הרשיון.
אז שיהיה לי רשיון A, ואופנוע, תהיה לי גם שותפה לרכיבה?

חנהר

New member
בטח למה לא

איזה אופנוע אתה רוצה לקנות?
לגבי השיעורים, אני הולכת לעשות בסה״כ 15 ואם פחות הכסף יוחזר לי בחזרה. מחיר לשיעור 45 יורו. כמה הציעו לך?

van zada

New member
צר לי לאכזב אותך, אופנוע משעמם

קבלי קישור: [URL]http://www.fullgaz.co.il/home/p/30311/[/URL]

והשורה התחתונה:
"אפרופו המתחרים. ה-NC לא מספיק טוב בכדי לגבור עליהם בקריטריון שלדעתנו הוא הסיבה המרכזית לרכישת אופנוע: תשוקה. החזון החדש של הונדה הנוגע לשיקולי כדאיות יפנה בוודאי למורי נהיגה המחפשים כלי זול ובסיסי או לרוכבים העושים קילומטראז' גבוה מדי יום, שמתעקשים דווקא על אופנוע ורגישים לעלויות הדלק. אם שיקולי עלות הם השיקול העיקרי בבחירת האופנוע שלכם, ולא אילוץ, יכול להיות שהאופנוע הזה הוא מה שחיפשתם."

אם את מחפשת משהו רק להתחלה, אז אולי...

אני עדיין מתלבט מה בא לי, אולי דיוק של ktm, טריומף ספיד טריפל או בכלל ביואל. בכל אופן עוד זמן לחשוב על זה..

FalseFlat

New member
חבר'ה אני מבקש

דיי עם הפורנוגרפיה המכאנית הזאת !!!!
ה- bonneville פשוט יפייפה !!
אוף...
איף...

חנהר

New member
הייי היית במקום דומה

בברזיל בשמורת טבע ששמה שפאדה די אמנצ'ינה.
איזה חתיך הבחורצ'יק שמציג את הכתבה.
איזה המבורגר עסיסי, יאמיייי, נהייתי רעבה!

למעלה