Network monitor

lirane1

New member
Network monitor

שלום לכולם, אני מחפש סוג של תוכנה כמו GFI Network Server Monitor http://www.gfi.com/nsm/ שהיא חינמית או משהו דומה שיש לו את רוב האפשרויות. מבחינת תוכנה התוכנה עצמה מעולה, אבל נורא יקרה יש למישהו הצעות / רעיונות לתוכנות חינמיות אחרות? תודה.

lirane1

New member
=========>

עקרונית מדובר על בדיקה של מקום בשרתים, מצב CPU, ובדיקה של שירותים סטנדרטיים HTTP, FTP, EXCHANGE ושיהיה ניתן לשלוח התרעה לדואר אלקטרוני ה GFI מעולה אבל נורא נורא יקר, אם יש צורך באפילו שני תוכנות שונות זה לא בעייה כל עוד הם עושים את העבודה. מדובר על משהו בסגנון 800+ שרתים הרוב מסוג microsoft שעליהם אני צריך לעשות ניטור תודה.

marvin2

New member
יש תקציב כלשהוא? או שחייב להיות

חינמי ? פיתרון חינמי לחלוטין קיים (לפי מה שידוע לי) רק בסביבת ה לינוקס ע"י נגיוס, ולומרות שהוא יכול בקלות לדגום שרתים של MS זה יהיה קצת מסורבל. אני אישית מאד אוהב את HOST MONITOR, אבל נראה לי ש 800 שרתים קצת גדול עליה. בטח החברה כאן ימליצו לך על MOM ....אז נמתין

פשוש

New member
"מסורבל" ?? למה מסורבל? מה ההבדל?

יש לי מערכת Nagios שהתקנתי - עובדת נהדר. היא רצה אמנם על שרת לינוקס אבל ה- front end שלה הוא Web כך שאפשר לראות את המצב גם ממחשב ווינדוס. הוספה והורדה של שרתים/שרותים נעשית ללא הבחנה בטיבם וסוגם. הוספת שרת לינוקס לניטור זהה במדוייק להוספת שרת ווינדוס. אין כל הבדל. אני מנטר גם את המדפסות, ראוטרים, שרתים מרוחקים ואין הבדל בין ההגדרות. החיסרון [העצום] של Nagios הוא בכך שה- Front End נועד רק לצרכי ניטור. כל שינוי בהגדרות או הוספה/הורדה של שרתים ושרותים מצריכה כניסה לשרת ב- ssh ויצירת קבצי הגדרות חדשים [בד"כ מתוך templates שהכנתי מראש].

marvin2

New member
היתכוונתי בדיוק לשני השורות

האחרונות שרשמת. העבודה שעל שינוי קטן צריך צריך לאתר את הסרוויס של המערכת ובין כל ארבעת קבצי הCONF חייבת להיות תאימות מלאה, זה ההגדרה שלי לסרבול.

H N 1

New member
GFI יקר ??

אם GFI יקר למישהו שמחזיק 800 שרתים - עדיף שיעשה הסבה לנהג מונית או משהו... ואל תיפגע לי - אתה לא אשם. אבל ככה תציג את זה להנהלה שלך. GFI הוא מוצר בפירוש זול ויעיל.

antidot

New member
------>

נראה לי שזה הזמן לערוך סקר שוק ולפקוח את העיניים. במערכות שו"ב וניטור ברמת Enterprise המחיר פר שרת יכול בקלות להגיע לכמה מאות דולרים.

lirane1

New member
=========>

אם יש פתרונות אחרים טובים כמו GFI אבל לא יקרים כמוהו זה יהיה גם טוב. אין קשר בין זה שמחזיקים 800 שרתים לבין אפשרות לקנות את התוכנה. חוץ מזה שאני מחפש פיתרון לנטר רק את ה800 האלה בינתיים, יש בחברה עצמה מעל 1500 שרתים מכל הסוגים, כרגע אני מחפש פיתרון לכ-800 שרתים בסביבת MICROSOFT. אם יש פיתרון בלינוקס טוב, שיכול לעשות את העבודה, אין לי בעייה לנסות לבדוק אותו, השאלה אם הוא עומד בציפיות...

gregp

New member
יש פתרון

כפי שכבר ציינו לפניי - זה קצת מוזר שלמי שמחזיק 800 (או אפילו 1500) שרתים GFI יהיה יקר - זה למיטב ידיעתי אחד המוצרים הזולים בתחומו וברמתו. אבל בכל מקרה לא חייבים לשלם אפילו אגורה (על תוכנה - חומרה וזמן הטמעה תמיד יעלו כסף) ישנם מספר פתרונות חינמיים שעושים עבודה מצויינת אני יכול להמליץ על נגיוס וbig brother כנקודת התחלה טובה.

Arielvista

New member
לא הגיוני...

לבסס ניטור של 800+ שרתים עם תוכנה חינמית... ללא תמיכה טכנית, ללא אבא ואמא, ללא שום אחריות מצד הייצרן. אני הייתי משלם ולו רק למען השקט הנפשי.

למעלה