סקרן קלאסי
New member
NET USE בווינדוס XP
יש לי בארגון מחשבים שכולם עד עכשיו עבדו עם WIN2000. בקרוב נעביר את כל המחשבים ל XP וכבדיקה החלטתי להתקין על מחשב אחד כבר עכשיו. שמתי את המחשב הזה במין BANNED LIST כדיי שהסקריפטים של הלוגאון לא יפעלו עליו (בכל זאת, נכתבו ל2000, ועוד לא נבדקו מול XP) ויצרתי סקריפט משלי שיריץ כמה סקריפטים אחרים שכתבתי ולאחר מכן ישתמש ב NET USE כדיי למחוק כונן ולהוסיף אותו. לדוגמא:
אז אפשר לגשת לקבצים שנמצאים ב m: והאקספלורר מוסיף לפתע את האות של הכונן לעץ הכוננים. אבל הוא לא מוסיף כמו שצריך. הכונן מתווסף כמערכת קבצים RAW (במקום NTFS לצורך העניין) ובלי תווית (שם) בכלל. בנוסף, אם מבצעים את ה net use שבסקריפט באופן ידני מה command line, אז הכל מתחבר כמו שצריך והכל עובד. יש רעיונות? בתודה מראש, הסקרן. נ.ב. 1 המערכת היא WIN XP SP1 נ.ב. 2 איך אפשר לשנות את הסדר של האותיות בדיאלוג של MAP NETWORK DRIVE? בווינדוס 2000 הסדר האלפבתי הופיע כמו שצריך, ככה ש Z בסוף. ובאקספי הוא מופיע בסדר הפוך. זה לא כלכך חשוב/עקרוני, ואני מבין את ההיגיון מאחורי זה. אבל בכל זאת, כוחו של הרגל והייתי שמח לדעת איך לשנות את זה.
יש לי בארגון מחשבים שכולם עד עכשיו עבדו עם WIN2000. בקרוב נעביר את כל המחשבים ל XP וכבדיקה החלטתי להתקין על מחשב אחד כבר עכשיו. שמתי את המחשב הזה במין BANNED LIST כדיי שהסקריפטים של הלוגאון לא יפעלו עליו (בכל זאת, נכתבו ל2000, ועוד לא נבדקו מול XP) ויצרתי סקריפט משלי שיריץ כמה סקריפטים אחרים שכתבתי ולאחר מכן ישתמש ב NET USE כדיי למחוק כונן ולהוסיף אותו. לדוגמא:
net use m: /DELETE /YES net use m: \\server\dir
ושמתי אותו כקובץ BAT ב STARTUP. בכניסה הבאה, הסקריפטים רצו על המסך (שמתי השהייה של 10 שניות אחרי הסקריפט כדיי לראות אם התקבלו שגיאות). על כל ה NET USE הוא כתב שהם התבצעו בהצלחה. אם כותבים ב command line את הפקודה NET USE רואים שכל הכוננים מחוברים כמו שצריך. אבל אם מסתכלים דרך האקספלורר אז לא כולם מחוברים בכלל (או לא מוצגים בעץ כוננים, בעצם) והקביעה של מי יהיה מחובר ומי לא היא אקראית (ז"א שבלוגין הבא יכול להיות שחלק אחר מהכוננים לא יוצג וחלק אחר כן). ואם כותבים ב URL BAR של האקספלורר את שם הכונן שלא מוצג בעץ כוננים (לדוגמא m