NET USE בווינדוס XP

NET USE בווינדוס XP

יש לי בארגון מחשבים שכולם עד עכשיו עבדו עם WIN2000. בקרוב נעביר את כל המחשבים ל XP וכבדיקה החלטתי להתקין על מחשב אחד כבר עכשיו. שמתי את המחשב הזה במין BANNED LIST כדיי שהסקריפטים של הלוגאון לא יפעלו עליו (בכל זאת, נכתבו ל2000, ועוד לא נבדקו מול XP) ויצרתי סקריפט משלי שיריץ כמה סקריפטים אחרים שכתבתי ולאחר מכן ישתמש ב NET USE כדיי למחוק כונן ולהוסיף אותו. לדוגמא:
net use m: /DELETE /YES net use m: \\server\dir​
ושמתי אותו כקובץ BAT ב STARTUP. בכניסה הבאה, הסקריפטים רצו על המסך (שמתי השהייה של 10 שניות אחרי הסקריפט כדיי לראות אם התקבלו שגיאות). על כל ה NET USE הוא כתב שהם התבצעו בהצלחה. אם כותבים ב command line את הפקודה NET USE רואים שכל הכוננים מחוברים כמו שצריך. אבל אם מסתכלים דרך האקספלורר אז לא כולם מחוברים בכלל (או לא מוצגים בעץ כוננים, בעצם) והקביעה של מי יהיה מחובר ומי לא היא אקראית (ז"א שבלוגין הבא יכול להיות שחלק אחר מהכוננים לא יוצג וחלק אחר כן). ואם כותבים ב URL BAR של האקספלורר את שם הכונן שלא מוצג בעץ כוננים (לדוגמא m:) אז אפשר לגשת לקבצים שנמצאים ב m: והאקספלורר מוסיף לפתע את האות של הכונן לעץ הכוננים. אבל הוא לא מוסיף כמו שצריך. הכונן מתווסף כמערכת קבצים RAW (במקום NTFS לצורך העניין) ובלי תווית (שם) בכלל. בנוסף, אם מבצעים את ה net use שבסקריפט באופן ידני מה command line, אז הכל מתחבר כמו שצריך והכל עובד. יש רעיונות? בתודה מראש, הסקרן. נ.ב. 1 המערכת היא WIN XP SP1 נ.ב. 2 איך אפשר לשנות את הסדר של האותיות בדיאלוג של MAP NETWORK DRIVE? בווינדוס 2000 הסדר האלפבתי הופיע כמו שצריך, ככה ש Z בסוף. ובאקספי הוא מופיע בסדר הפוך. זה לא כלכך חשוב/עקרוני, ואני מבין את ההיגיון מאחורי זה. אבל בכל זאת, כוחו של הרגל והייתי שמח לדעת איך לשנות את זה.

gadi_f

New member
startup scripts

ב stratup scripts הסקריפטים רצים עם הרשאות של חשבון system, ככה שבעצם אין התייחסות לכל מבנה ההרשאות שיש לך בשרתי הקבצים. startup scripts טובים בד"כ להתקנות שונות ומשונות שאתה רוצה לעשות לפני שהיוזר עושה לוגין לתחנה וכו'. תשים את כל המיפויים ב netlogon.

זה לא מסביר למה

כשאמרתי STARTUP התכוונתי לסקריפט שנמצא ב start>progrems>startup עד כמה שאני יודע זה מורץ על ידי המשתמש, בהרשאות של המשתמש. וחוץ מזה, גם אם אחרי הלוגין אני מריץ את הסקריפט על ידי לחיצה עליו הוא עדיין מחבר את כולם (אפשר לראות את זה ב NET USE) אבל מוצגים רק חלק, אם בכלל, באקספלורר. ואלה שלא מוצגים מוצגים כמערכת קבצים RAW ובלי תווית.. ואם אני מריץ את אותם פקודות שכתובות בסקריפט בצורה ידנית - הכל עובד כמו שצריך. תודה על התגובות.

כיוון אחר למחשבה

באופן אישי עשיתי בדיקות דומות ורוב הדברים עבדו לי מה שכן אם מדובר בXP SP2 תוודא שהורדת פיירוול זה לפעמים דופק דברים לא ברורים בכלל בכלל... אני לא יודע מה אומר הכנסת את המחשב לBANNED LIST ואם אני פשוט קורא לאותו דבר בשם אחר אז עמך הסליחה - אבל תכניס את המחשב לתוך OU נפרד ותגדיר את אותו הOU כלא מקבל POLICY ולמעשה תיצור לעצמך מיני POLICY שתפעל על המחשב אולי רצוי גם יוזר של אותו פוליסי כמנהל. שים לב שישנם דברים שחייבים להגדיר לו שם. בהצלחה ותספר איך הלך ומה עשית כי אני לקראת תהליך דומה בעצמי.

antidot

New member
הבהרות

עשו כאן קצת סלט ואני רוצה להבין מה בדיוק קורה כאשר נקרא לדברים בשמם: logon script - סקריפט שרץ תחת security context של המשתמש וההגדרה היא למעשה attribute של חשבון משתמש. זוהי השיטה הישנה המיועדת לתאימות לאחור בNT4. gpo based startup/shutdown scripts - סקריפט שמופעל דרך GPO ומתבצע ב security context של Local Security Authority (ע"ע חשבון System של המכונה). gpo based logon/logoff scripts - מופעלים דרך GPO ורצים בקונטקסט של חשבון המשתמש. עכשיו לשטויות של XP... XP מאוד אוהב לבצע caching לדברים כמו מיפוי כוננים. בנוסף, XP בברירת מחדל משתמש ב Fast Logon Optimization שאומר דבר הבא: "אני אעלה את המחשב למצב שהמשתמש יכול לעבוד כמה שיותר מהר והשירותים יעלו ברקע." התוצאה הישירה היא שלא תמיד שירותי הרשת מספיקים לעלות כאשר הExplorer הופעל. פתרונות כאן: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;831998 הסבר כאן: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;305293&Product=winxp הצעה: ברשת אירגונית, תפעיל בGPO שחל על כל התחנות את שתי האופציות: User Configuration\Administrative Templates\System\Scripts\Run logon scripts synchronously Computer Configuration\Administrative Templates\System\Logon\ Always wait for the network at computer startup and logon

הסברים

כשאמרתי שיש סקריפט שממפה כוננים התכוונתי לסקריפט שיושב ב start>progrems>startup ונקרא start.bat לצורך העניין. עכשיו הסקריפט הזה מפעיל קובץ EXE שבין השאר גם ממפה מספר כוננים רישתיים עם NET USE. הבעיה היא כזאת: הסקריפט עולה ומפעיל את ה EXE. ה EXE ממפה את הכוננים. הפלט של NET USE מראה שכל הכוננים מחוברים כמו שצריך. אבל אם מסתכלים דרך האקספלורר, רואים שהוא לא מציג את כל הכוננים המחוברים. ואת אלה שהוא בוחר להציג הוא מציג באקראיות גמורה. (ז"א שלפעמים הוא יראה שכונן H ממופה כמו שצריך ולפעמים כונן S ולפעמים אפילו אף אחד מהם). למרות שכולם מופיעים בפלט של NET USE ככוננים מחוברים. בשלב זה, אם למשל כונן H מופיע ב NET USE אבל האקספלורר לא מציג אותו. נכתוב בשורת הכתובות של האקספלורר h:, ואז נראה שהאקספלורר מציג את הקבצים שבתוך H:, ומוסיף אותו ככונן נוסף. אבל לכונן זה אין שם (label) והוא מוצג כסוג מערכת קבצים RAW במקום NTFS במאפיינים שלו. אחרי שהסתכלתי בלינקים שהבאת חשבתי שאולי באמת המיפוי נעשה לפני ששירותי הרשת הספיקו לעלות, אז ניסיתי לתת לסקריפט השהייה של 30 שניות, ואפילו ניסיתי להפעיל את הסקריפט ידנית כמה דקות לאחר שהמערכת כבר עלתה. בשתי הפעמים התוצאה הייתה זהה למה שתואר מקודם. דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שאם אני מריץ את הפקודה NET USE * /DELETE לפני שאני מריץ את הסקריפט. אז הסקריפט פועל כמו שצריך והאקספלורר מציג כראוי את כל הכוננים שהסרקיפט מיפה ומראה בפלט של NET USE. אותה תוצאה נצפתה גם כאשר החלפתי את סקריפט ה EXE בסקריפט פרל שמבצע את המיפויים וגם בסקריפט BAT שעושה אותו דבר. יש לציין שאם אני כותב את פקודות המיפוי ידנית אל תוך חלון הcmd, אני מקבל תוצאה טובה והכוננים מתמפים כמו שצריך וגם רואים אותם באקספלורר עם תווית ומערכת קבצים NTFS. כרגע הפתרון הזמני הוא סקריפט BAT שעושה
net use x: /delete /yes net use x: \\server\dir net use h: /delete /yes net use h: \\server1\dir​
הפתרון הזה עובד אבל הוא צולע משום שהוא דורש כתיבה במיוחד של 2 שורות עבור כל כונן וכיוונון עבור כל משתמש במחשב. מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר, בברכה, הסקרן.

Zig35

New member
--->

האם ניסית לעבוד עם WSH ולא עם BAT/CMD ? לדעתי זו הדרך הנכונה יותר לעבוד ב-w2k/wxp, ולפעמים פותרת בעיות כגון זו. בטח ובטח אם אתה מבצע את המיפוי מקובץ EXE. למה לא להשתמש ב-FileSystemObject או משהו דומה במקום לפתוח חלון command ?

למעלה