Neo-Western

Neo-Western

ז'אנר בפני עצמו שלא ידעתי על קיומו לפני 3 שנים, הפך לז'אנר המועדף עלי. תמיד הכי אהבתי מערבונים (בין אם מערבוני ספגטי, איטלקיים או הוליוודיים). אם אתם מכירים ספציפית סרטים מומלצים מהז'אנרון הזה שתפו אותי, למי שצריך דוגמא: כוונתי לסרטים כמו:

"ארץ קשוחה"

"האד"

"יוצאי הדופן"

"Bad Day at Black Rock".

ויש עוד כמה (פחות קלאסיים) אבל גם טובים...

** רוזבד

New member
״הר ברוקבק״

ויש גם את סרטיו של רוברט רודריגז:
״אל מריאצ׳י״
״דספרדו״
״היו זמנים במקסיקו״

ראיתי את הטרילוגיה הזו,

וגם את "הר ברוקבק". אל מריאצ'י טוב, דספרדו בסדר, "היו זמנים במקסיקו" רע. יש לך סרטים לא מתורגמים שהיית רוצה לראות? עוד ממה שמתורגם וראיתי יש את:

"האוצר מסיירה מדרה"

"ענק" (קצת מאכזב, הסרט האחרון של ג'יימס דין").

Junior Bonner (עם סטיב מקווין, בבימוי סם פקינפה).

"עולם המערב".

"הבא לי את ראשו של אלפרדו גרסייה (סרט סוף הדרך, גם של פקינפה).

Comes a Horseman, לא משהו.

"ברונקו בילי"

"מצאת החמה עד צאת הנשמה"

"כוכב בודד"

"שועל המדבר", גם סרט איום.

Down in the Valley, סרט לא רע ולא יותר מידי טוב בכיכוב אדוארד נורטון, בהחלט אפשר לראות.

"שלוש ההלוויות של מלכיאדס אסטרדה" מומלץ.

"ארץ קשוחה" כבר כתבתי נדמה לי, אחד הסרטים הכי טובים של האחים כהן, מדהים שסרט ללא פס-קול שאב אותי ככה, זה עוד לא קרה לי, אולי אפילו הסרט הכי טוב שלהם.

הסרטים שאני ממתין לתרגום שלהם: The Misfits, The Lusty Man, Bad Day at Black Rock, Lonely Are the Brave, Hud, Deadlock, Assault on Precinct 13.

"האד" מבוסס על ספר של לארי מקמארטרי ("הצגת הקולנוע האחרונה", "הר ברוקבק"), ראיתי את הסרט פעמיים ללא כתוביות בעברית, למי שראה את "שיין" אז בסרט מופיע הילד משם "ג'ואי" (ברנדון דה וויילד אחרי 10 שנים). יש עוד סרט שאני לא יודע אם רבים יקטלגו אותו לז'אנר הזה, להרוג את ביל: חלק ב'.

aשרון

New member
אני מנסה...

3:10 ליומה , אולי גם ג'אנגו ללא מעצורים, בוקרים נגד חייזרים, ברוקבק מאונטן, ההתנקשות בג'סי ג'יימס ע"י רוברט פורד הפחדן,

וגם את בחזרה לעתיד 3 .

אני ממליץ לך לנסות את "תחנה במצור".

כל אלו מערבונים..."ג'אנגו ללא מעצורים" - מערבון חריף ו-'מערבון ספגטי' לכל דבר. (כמו "ג'אנגו" המקורי) עם פרנקו נרו, שאני ללא ספק ממליץ עליו לכל מי שעוד מחכה, שייגש לראות. אחד האהובים על טרנטינו, וכמובן סצנת האוזן המפורסמת שהועתקה משם והודבקה ב-"כלבי אשמורת". כל מה שהזכרת למעט "ברוקבק מאונטיין", ו-"בוקרים נגד חייזרים" הם מערבונים לא מודרניים.

"תעצרו את העיר אני רוצה לרדת"

מניח שראית אבל זה היחיד שאני מכיר שלא הוזכר פה כבר. סרט מעולה.

אם אתה מעוניין במערבון באמת ביזארי,

אבל כזה שגם עשוי לא רע, אז כדאי שתשיג ותראה את הסרט
The Valley of Gwangi.

קטן - זה סרט שבו 'פארק היורה' פוגש את המערב הפרוע.....

הסרט הוא משנת 1969, ויש לו פן ישראלי:
מככבת בו גילה גולן הצעירה והנאה למדי (אם כי לא שחקנית מי-יודע-מה...)
בסרט האחרון ביותר בו השתתפה.

ועוד פיסת נוסטלגיה לחובבי האנימציה הישנה והטובה: זהו גם הסרט
האחרון בו האנימטור האגדי ריי האריהאוזן תרם את כישרונו הבלתי רגיל.

המערבון הכי ביזארי שראיתי היה

אל טופו משנת 1970 סרט סוריאליסטי והזוי מהרגיל של אלחנדרו חודורובסקי. לא ראיתי את הסרט עליו דיברת.

GK_FF

New member
זה לא כמו cowboys vs aliens?

בכל אופן באמת נראה מסקרן..

בקווים כלליים מאד של ביזאריות ניתן למצוא

איזשהו דמיון בקו הכללי, אבל זה משהו שונה לחלוטין.

ניתן אולי להשוות את זה יותר למשהו כמו "קינג-קונג במערב הפרוע".....

למעלה