אז ככה
רכבת מירושלים לברלין עם עצירות ביניים בדמשק, איסטנבול, סופיה, בלגרד, בודפשט, ברטיסלבה ופראג עולה בסביבות החמש נשמות או מאתיים דרכמות. הבעייה מתחילה במעבר גבול בין סוריה לטורקיה, כי הש"ג הסורי גנב את הכסא של הש"ג הטורקי, מאז הטורקי לא מצליח לשבת (או בגלל מה שקרה בלילה שעבר עם טאריק) כי הוא צריך את "הכיסא שלו".... אחר כך ישר בעיות מכס במעבר בין טורקיה לבולגריה (טורקים מתרוממים) כי אתה נכנס רשמית לאיחוד האירופאי, אז עושים לך בדיקת אא"ג ורנטגן, לוודא שאתה לא מחדיר חומרים אסורים לתחומי האימפריה. בכל מקרה, אישית הייתי טס, הרבה יותר פשוט. החלק היותר בעייתי בטיול שלך תהיה ככל הנראה הירידה ארצה משמימה, אבל זה כבר עניין שלך מנה חמה אפשר למצוא ברשת החנויות J אשר לה סניפי בכל עיר גדולה. כחלק מהסכם הפיצויים בין ניצולי השואה לממשלת גרמניה, נתנה הממשלה אישור לפתיחת רשת החנויות J, המוכרת דברי מתיקה ומאפה ישראליים/ידיים ברחבי גרמניה, לכל אותם גרמנים, כדי שידעו מה הם הפסידו. בין השאר אפשר למצוא במדפי החנות גיפלטע פיש באריזות של 6, בשר לצ'ולנט, סוכר ועוד קצת סוכר, כמה ספרים של פרויד ומרקס, זבניות יהודות עם אף עקום. הרשת על סף פשיטת רגל כבר 39 שנים. התלאי שלי תפור לצד השמאלי של כל חולצותיי. המילה JUDE נמצאת ממעל לוח ליבי, כי אני כידוע שומר כשרות