need help...

noya2312

New member
:/

אממ זה לא שאלה בקטע של איך יהודים מרגישים בגרמניה... אלה שאלה על החיים ספציפית בגרמניה יש מישו כזה פה???

מאיפה להתחיל?

כמה עולה כרטיס רכבת בכיוון אחד? כמה קשה למצוא מנה חמה? התלאי שלך, באיזה צד אתה לובש אותו?

Emc2

New member
אז ככה

רכבת מירושלים לברלין עם עצירות ביניים בדמשק, איסטנבול, סופיה, בלגרד, בודפשט, ברטיסלבה ופראג עולה בסביבות החמש נשמות או מאתיים דרכמות. הבעייה מתחילה במעבר גבול בין סוריה לטורקיה, כי הש"ג הסורי גנב את הכסא של הש"ג הטורקי, מאז הטורקי לא מצליח לשבת (או בגלל מה שקרה בלילה שעבר עם טאריק) כי הוא צריך את "הכיסא שלו".... אחר כך ישר בעיות מכס במעבר בין טורקיה לבולגריה (טורקים מתרוממים) כי אתה נכנס רשמית לאיחוד האירופאי, אז עושים לך בדיקת אא"ג ורנטגן, לוודא שאתה לא מחדיר חומרים אסורים לתחומי האימפריה. בכל מקרה, אישית הייתי טס, הרבה יותר פשוט. החלק היותר בעייתי בטיול שלך תהיה ככל הנראה הירידה ארצה משמימה, אבל זה כבר עניין שלך מנה חמה אפשר למצוא ברשת החנויות J אשר לה סניפי בכל עיר גדולה. כחלק מהסכם הפיצויים בין ניצולי השואה לממשלת גרמניה, נתנה הממשלה אישור לפתיחת רשת החנויות J, המוכרת דברי מתיקה ומאפה ישראליים/ידיים ברחבי גרמניה, לכל אותם גרמנים, כדי שידעו מה הם הפסידו. בין השאר אפשר למצוא במדפי החנות גיפלטע פיש באריזות של 6, בשר לצ'ולנט, סוכר ועוד קצת סוכר, כמה ספרים של פרויד ומרקס, זבניות יהודות עם אף עקום. הרשת על סף פשיטת רגל כבר 39 שנים. התלאי שלי תפור לצד השמאלי של כל חולצותיי. המילה JUDE נמצאת ממעל לוח ליבי, כי אני כידוע שומר כשרות

נגיד שאני לא מספיק רעב בשביל 6 גפילטע פיש,

אפשר לקנות רק 4, או שהם ממש נאצים בעניין? ו... היש להסיק מדבריך שיש ברשותך יותר מחולצה אחת? באיזה קומבינה השגת את זה? הגמרנים מפחדים מחוש העסקים המפותח שלך כשומר שבת?

Emc2

New member
הבעיה היא אחרת

פעם ב-J היית יכול מצוא מדפים מלאים בגיפלטע, עם וריאציות שונות (לדוגמה: עם כובע, בלי כובע, עם סוכר, עם יותר סוכר, עם עוד יותר סוכר, לפי נוסח לודג', לפי נוסח טרבלינקה, לפי נוסח הימלר וכו') שיוצרו על ידי מפעלים שונים. עם עליית יהדות רוסיה לגרמניה, בעיקר למזרח גרמניה וברלין בפרט, נכנסה המאפיה הרוסית היהודית לעניין וסגרה שיטתית את כל מפעלי הגפילטע בגרמניה, בגלל איזשהוא ויכוח עם הם (הרוסים) או הם (הפולנים) המציאו את הוודקה. כיום נשאר רק סוג אחד על המדפים, וכפי שאתה יכול לראות, באמת מדובר רק ב- 6 גפילטעים, לא יותר ולא פחות. יש ברשותי שתי חולצות, אחת לבנה ואחת קצת פחות. את הקצת פחות לובשים לבית הכנסת ולבריתות. ידיד שלי יעקב שטיינברג, בעל קשרים עם כמה מבכירי המפלגה (הוא בעל בית הבושת המקומי) ובהתאם הצליח לסדר לי את החולצה השנייה. ולא, הגרמנים לא מפחדים מכלום. אף פעם. לעולם.

noya2312

New member
very funny!!!

אתם ממש חבורת צינים אה?!? העיקר אתם מבדרים את עצמכם!!! בקיצור אם אתם יודעים איך התיכון היהודי בברלין?? אם מישו גר שם?? אני עתידה לעבור לברלין ותהיתי איך הבי"ס שם?? או איזה בי"ס נחמד יש שם???

Emc2

New member
אז ככה

כמה שאני יודע התיכון היהודי בברלין הוא חלק ממערכת החינוך הגרמנית. בהתאם, תעודת הבגרות היא האביטור (Abitur) הגרמני, המקבילה לתעודת הבגרות הישראלית. אני מניח שאת שואלת כי את מתכנתת לעבור בקרוב, ובכרטיס שלך רשום שאת בת 17, מה שאומר שישר תתחילי בגרויות. זה יכול להיות בעייתי משהו, במיוחד אם את לא מדברת גרמנית. חוץ מזה, יש מספר רב של בתי בפר בינלאומיים בברלין, שפועלים על פי שיטות לימוד שונות(IB,EB שיטה אמריקאית, שיטה צרפתית וכו'), בדרך כלל באנגלית. אם את רוצה תשובות יותר מדויקות, תשאלי שאלות יותר ספציפיות

noya2312

New member
:)

אוקיי תודה... אממ איך הבי"ס היהודי מחבינת סוג האנשים שלומדים בו?? דתיים ?? והאם אתה מכיר בי"ס ספציפי שעובד בשיטה האמריקאית בברלין?? danke :)

Emc2

New member
שאני אבין

את הולכת לבחור את בית הספר שבו את מתכוונת ללמוד? לא ההורים? בכל מקרה, כל בית ספר שמלמד באנגלית (או לצורך העניין "לא גרמנית") הוא לא חלק ממערכת החינוך הגרמנית, או במילים פשוטות, מדובר בבית ספר פרטי. בית ספר פרטי עולה כסף, ודי הרבה. מה את מחפשת? את עוברת עם ההורים? בלי ההורים? הורים עובדי ממשלה? סתם רוצה לגור בחו"ל? ספציפית על בית הספר היהודי בברלין אני לא יודע, אבל אני מניח על סמך הכרות עם בתי ספר יהודיים אחרים שזה הולך פחות או יותר ככה: רוב התלמידים יהיו ממוצא רוסי. חלקם שומרי מצוות, חלקם לא, חלקם גויים, חלקם לא. אחר כך הקבוצה השנייה היא של גרמנים אריים שהקשר בינהם לבין היהדות דומה לקשר בין עמיר פרץ והגיון. הורים גרמניים שולחים את ילדיהם לבית ספר היהודי היות והוא נחשב יותר טוב מבתי הספר הציבוריים הגרמניים. ישראלים תמיד יש, אבל אל תצפי לכיתה של ישראלים. הלימודים מתקיימים בגרמנית, חוץ משיעורי עברית. רמת הקושי של החומר די דומה לזו הנלמדת בארץ, אבל לא לשכוח שאת חייבת ללמוד את השפה מאפס (אני מניח) וצריכה לשלוט בה ברמה המאפשרת לך לכתוב חיבורים. שכר הלימוד שלך יירד מתלוש השכר של ההורים תחת מסווה של "מס דת", מה שאומר זה יכול לעלות הרבה או מעט, תלוי בתלוש. יש מספר די רב של בתי ספר בינלאומיים בברלין. הכל עניין של כסף בסופו של דבר. בתי ספר "אמריקאים" למהדרין פתוחים רק לבעלי אזרחות אמריקאית ובתי ספר "אירופאים" פתוחים רק לבעלי אזרחות אירופאית (ממדינות האיחוד). קיימים בתי ספר "בינלאומיים" שבסופו של דבר נותנים לך תעודת בגרות IB. יש גם בתי ספר צרפתיים ובריטיים, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית. בכל מקרה, שכר הלימוד ינוע בין ה-500 ל-1200 יורו לחודש אני מניח, לא משהו שאת יכולה לשלם בכוחות עצמך. אם את באמת מתעניינת בעניין, תמיד אפשר לרתום את גוגל לשירותייך (international/english school berlin)

noya2312

New member
אמממ

אממ כן הם ביקשו שאני יברר ויחליט באיזה בי"ס אני יעדיף ללמוד כמובן שגם הם יבררו אבל עדיין ההחלטה נתונה בידי... אממ תודה על כול האינפורמציה אבל יש איזה בי"ס ספציפי בו אתה מכיר ויודע שנחמד בו?!? ויש ישראלים ?? או יהודים לפחות ?.? אממ ואם אפשר משו של אמריקאים או שמנהל באנגלית... למרות שזה נכון שלמידת השפה הגרמנית תהיה יותר קלה אם אני ילמד בבי"ס שמדברים רק גרמנית ??? אתה יודע אם יש הקלות???

Emc2

New member
למה את לא עונה על השאלות שאני שואל?

זה יעזור לי לעזור לך באיזה כיתה את עוברת? י"ב? מערכת החינוך הגרמנית היא עד כיתה י"ג, אבל בכל מקרה תכנסי לבית ספר ותצטרכי להתחיל בגרויות. זה לא הולך להיות קל בכלל. נכון, את תלמדי גרמנית יותר מהר, אבל רוב הסיכויים שלא תצליחי ללמוד גרמנית לרמה מספקת כדי לעבור את הבחינות (אלא אם כן את מתכוונת להשקיע כל שנייה בלימודי גרמנית). ולא, זאת לא ישראל ואין "עליות" ובהתאם אין הקלות כלליות. ברור שהמורים יתחשבו בך במקרה הצורך, אבל עד גבול מסוים מן הסתם. מתכננת להשאר בגרמניה או לחזור ארצה? במקרה שאת מתכוונת לחזור ארצה הייתי נרשם לבית ספר באנגלית כי אז לפחות תלמדי אנגלית כמו שצריך ולא תהיי תקועה עם שתי חצאי שפות (אנגלית וגרמנית) כסף זה עניין או לא? כמו שכבר אמרתי, בתי ספר באנגלית הם פרטיים וזה עניין יקר, האם ההורים מוכנים להוצאות כאלה? יעזור אם תספרי למה אתם עוברים. בכלל, יעזור עם תנדבי פרטים ולא רק תשאלי שאלות. וכמו שאמרו לך, GOOGLE GOOGLE GOOGLE נ.ב. בגרמניה, אחרי ששאולים שאלה, שמים סימן שאלה אחד, לא שלושה

Emc2

New member
הנה... שלא תגידו שלא השקעתי

רשימה של בתי ספר המלמדים באנגלית תמצאי מצד שמאל של המסך מתחת לכיתוב Berlin (מן הסתם)

למעלה