nec

עד כמה שאני יודעת

"נק" זה בעצם זיהום במעיים. הבעיה הזו מאוד נפוצה אצל פגים , אבל למזלי היא פסחה עלינו. יש פה מספר הורים שילדיהם סבלו מנק, אני מקווה שהם יספקו לך הסברים יותר מקיפים.

כאשר מערכת העיכול לא בשלה

והתינוק ממשיך לקבל אוכל, זה גורם לזיהום ונזק למעי. אז קודם כל מפסיקים את כל הארוחות, נותנים אנטיביוטיקה ומחכים שהמצב יסתדר. מחזיקים לכם אצבעות ותמשיכו לעדכן... שיהיה רק טוב. והכי חשוב - לא להתייאש ולהמשיך לשאוב!!! כשהם סוף-סוף חוזרים לאכול, חלב אם הוא המזון שמתעכל הכי טוב (אבל גם הפורמולות מצויינות). את מה שנשאב אפשר ורצוי להקפיא לאח"כ.

שיפז

New member
אם יש מישהו שחווה

nec אולי יכול לתת קצת יותר פרטים. לפג של אחותי אובחן נק והוא היה בהפסקת אכילה מספר ימים. הבדיקות מראות על שיפור ואכן חזר לאכול אבל עדיין לא מעכל טוב את הארוחות. האם זה אופייני? אולי משהו שחווה זאת יכול להאיר...

אנחנו "חווינו" את זה

לשירה היה נק בערך אחרי שלושה שבועות בפגיה, הבטן שלה התנפכה באופן פתאומי והיא הועברה לטיפול נמרץ והחלה לקבל אנטיביוטיקה. היא היתה בהפסקת כלכלה בערך שבוע וכל ום עשו לה צילום קיבה לבדוק את המצב. מה שהסבירו לי שנק זה לולאות מורחבות במעי הגס ובמקרים קיצוניים זה יכול להגיע גם לניתוח. אנחנו למזלנו לא הגענו ונשמע שגם אתם לא אם הוא חזר לאכול. החזרת הכלכלה היתה דיי סיוט, לפני הזיהום שירה כבר אכלה 30-40 סיסי לארוחה ואחרי הזיהום היא חזרה ל2 סיסי וכל יום העלו במעט כדי לבדוק שהיא אכן מעקלת. לא זכור לי במיוחד שהיא לא עיכלה את הארוחות, זכור לי רק שלקח איזה שבוע עד שהיא חזרה לאכול 40 סיסי. האם אצלכם גם החזירו את הכלכלה מאוד בהדרגה? באיזה שבוע נולד האחיין שלך ובאיזה שבוע הוא היום? שירה נולדה בשבוע 30 וחלתה בשבוע 33 כאמור. אגב אחרי שבועיים נוספים הלכנו הביתה כך שאני יכולה להרגיע, נק זה מאוד נפוץ אצל פגים ואם אחרי כמה ימים הוא חזר לאכול אז נשמע לי בסדר, מאחלת לכם המון בהצלחה.

שיפז

New member
קודם כל תודה

על התגובה. האחיין שלי נולד בשבוע 28 והוא עכשיו בשבוע 31 .מאז שנולד לא אכל הרבה. לא בכמות ולא במספר הימים, בגלל זיהום במעי ובעיית הנק (או שאולי זה היה אותו סיפור.) אני חושבת שהוא סביב ה15 סיסי לארוחה. עכשיו הוא חזר לאכול אבל כיוון שהוא לא מעכל את כל הארוחה אלא רק חלק ולפעמים בכלל לא אז החליטו שוב לעשות הפסקה.בכל אופן גם החזרה לאוכל (חלב אם) וגם ההפסקה היו הדרגתיים בכמות וגם בתדירות. דילגו על ארוחות ודיללו אותם. תכלס מחכים לשמוע ולראות מה יהיה הלאה. אני מאד מקווה שלא יגיע למצב של ניתוח.זה מה שמדאיג . אעדכן כשיהיה מה ואני מקווה שיהיה רק טוב.

למעלה