neal morse

rnissan

New member
neal morse

היי!! רציתי לדעת אם מישהו שמע את הדיסקים שהוציא ניל מורס לאחר פרישתו מ - spocks beard? הבנתי שהיוצר הענק הזה החליט לייצר מוזיקה נוצרית המהללת את האל.. השאלה היא האם האלמנט הדתי מורגש יתר על המידה בדיסקים החדשים או שזה מעין המשך ישיר לעידן spocks beard ו - transatlantic? אשמח לשמוע המלצות או ביקורת... יש בכלל מקום בארץ שאפשר להשיג את הדיסקים הנ"ל?

RamiSun

New member
בעיקרון זה מתחלק

יש את הטקסטים, ויש את המוזיקה. מבחינת הטקסטים מדובר בכריסטיין רוק (רוק-נוצרי) מובהק, בדרך כלל הוא מדבר על האדם וחיפושו אחר האל עד מציאת המקלט בישו. אם כי נראה שהוא באלבום האחרון ניסה לעטוף את זה בצורה יותר ניו-אייג'ית אוניברסלית. מבחינה מוזיקאלית ניל מורס ממשיך בדרך שלו לחנים קיצ'ים בעיבודים מתקדמים עם השפעות יס,ג'נסיס, ג'נטל-ג'איינט, ומלווים בקטעים אינסטרומנטלים בהמשך. בקיצור, אם אתה מסוגל לסבול הטפה דתית הסטרית או אפילו אוהב (כמוני למשל...) ויכול לעשות את ההפרדה יותר ממומלץ. והאלבום האחרון שנקרא ? (סימן שאלה) פשוט מעולה. ולגמרי במקרה NP : Neal Morse - Question Mark

אני יכול לסבול את ההטפות הדתיות

כי גם לסטולט לא חסר. לא מסוגל לסבול את הקיטש של מורס. שומע לאחרונה את שני האלבומים של ספוקס בירד בלי ניל מורס, והם נשמעים פי עשר יותר טוב.

Rudess

New member
הכל עניין של העדפה אישית

אני לא מתעניין בהטפה הדתית של מורס, אבל נהנה לשמוע את המוסיקה שלו שבאמת גובלת בקיטש לעיתים. דווקא ספוק'ס בירד ללא מורס די מאכזבים, נטשו את הפרוג, ונשמעים כמו להקת הרד רוק. ניל מורס לטעמי הוא מלחין מעולה, ליריקן גרוע.

שינטשו את הפרוג אם זה עושה להם טוב

ולדעתי זה עושה. הבעיה של ניל מורס היא שהוא עושה דווקא-פרוג, ולי זה תמיד נשמע מאולץ. חוץ מזה, עצם העובדה שהוא זמר מאוד מקצועי (אני שונא את ההגשה שלו, אבל הוא יודע לשיר) גורם לכך שהמילים בשירים שלו תמיד ברורות ובולטות, וכך קשה מאוד לברוח מהליריקה שלו. האמת היא שזה קורה לי גם בAdam & Eve של הפלאוורז. יש שם כמה שירים שהמילים שלהם כל כך מעצבנות שאני מתפתה לקנות כרטיס טיסה לשבדיה ולהחטיף לרויינה אגרוף קמוץ בלקלקן שלו.

Rudess

New member
ניל מורס

מתמקדים אצלו אך ורק במוזיקה ולא מקשיבים לליריקה. הסקירה שלי על האלבום החדש שלו תגיע בקרוב, בינתיים אתה יכול לקרוא את הסקירה שלי על האלבום הקודם ONE.

למעלה