NAVTEX

izikalvo1

New member
NAVTEX

האם כדאי להשקיע במכשיר NAVTEX של NASA במקום אחר שהתקלקל? למי יש משומש?

zina71955

New member
בשעתו תליתי תקוות גדולות בנבטקס. נוכחתי לדעת שנחיצותו שואפת

לאפס לסירות שלנו. אז - את המכשיר שלי שהתקלקל לא תיקנתי.

פלצור89

New member
רוב הזמן מיותר עד ש...

המכשיר של NASA מצויין וקלט הודעות אפילו באמצע האטלנטי כשהאנטנה מותקנת בפנים ליד שולחן הניווט.

zina71955

New member
והאם ההודעות הללו היו רלבנטיות לגביכם או למסלול ההפלגה?

שלכם. תן דוגמא/ות.

tillerman

New member
מכשיר חשוב לא רק לתחזיות גם למקרי חרום

תחזיות: אם נמצאים במפרצים כמה ימים או בלב ים ללא אינטרנט אז התחזיות בהחלט עוזרות.
חרום: בהפלגה לכוון קסטל ישירות מהארץ היתה הודעה על MOB מערבית לקפריסין בדיוק בנתיב ההפלגה שלי כ- 30 מייל ממני. הקפדנו על תצפית ערנית.
בין איי יוון יש תמיד הודעות על " missing swimers" ואם אתה באיזור...
תרגילי אש ועוד: כדאי לוודא שהסירה לא נכנסת למסגרת הקואורדינטות הנמסרות בנווטקס.

zina71955

New member
תחזיות וכל ההודעות האלה ניתנות ב VHF על ידי התחנות המקומיות

tillerman

New member
טווח הנווטקס גדול מטווח ה-vhf,קשה לרשום קואורדינטות משמיעה

עדיף לראות נתונים כתובים ולא לשמוע אותם בקשר.
כל אחד והגישה שלו למכשירי עזר, המכשיר קיים והרשות נתונה...

zina71955

New member
אז למה שלא תשתמש בנבטקס קצת יותר משוכלל שיש בו גליל נייר

והדפסת הנתונים? הנבטקס עבד אצלי 13 שנים וה VHF נתן לי את אותה התועלת. אני בדעה שריבוי מכשירים לא מביא תועלת וצריך להסתפק באלה שמביאים תועלת ולא נותנים כפל נתונים. למעט מד עומק ומצפן. וGPS . אני לא זז בלי שני מדי עומק ושני מצפנים + מצפן תכווינים. שני GPS ( אחד ב גרבבג) ו 2 הגאים אוטומטים. זאת מאחר ואת מרבית המיילג' שלי עשיתי סינגלהנדד.

tillerman

New member
מאחל לך עוד אלפי מיילים של הפלגות מהנות ובטוחות.

zina71955

New member
תודה. אינני בטוח שבעתיד לבוא אשחזר את העבר. מהגיל (הרשום)

שלך עד היום גמאתי בסירתי (שכידוע נבנתה על ידי) כ 50000 מייל. במהלך המיילג' הזה נעצרתי רק פעמיים. פעם אחת עקב תקלה חמורה בסירה בעת סערה , בפעם השנייה עקב פציעה בים. בכל קטע החיים הזה הייתה לי רק תביעה ביטוחית אחת. מתוך התזה (שאותה למדתי בצי הסוחר) לעולם, בעת תקלה (ולא רק) תתנהל כאילו שאין לך ביטוח. ו - אני יודע בוודאות שהבטיחות וההנאה ממש לא באו כתוצאה מהמיכשור.

skipperrider

New member
אילן התואיל להסביר?

איך 2 מדי עומק? זהים? מורכבים ופועלים? 2 צגים?
2 הגאים אוטומטיים? מורכבים? על ההגה? עם ליניאר דרייב?
את עניין כפל המצפנים והג'יפיאס...הבנתי בעצמי :)
תודה.
&nbsp

zina71955

New member
ההסבר

- מדי עומק. אחד פנימי, השני חיצוני. הסיבה היא שאם חו"ח אחד מתקלקל יש לי את השני. הגישה שלי היא שמד העומק הוא המכשיר החשוב ביותר כאשר אני מנווט על יד החוף, בכניסות לנמלים וכו' או אז שניהם עובדים בו זמנית.
- הגאי אוטומטי. רק אחד מורכב ועובד. השני במחסן כתחליף לראשון אם מתקלקל. והיו דברים מעולם. במרבית המקרים ידעתי לתקן את התקלה, אבל עד לתיקון היה לי תחליף. כאשר אתה מפליג עם עוד 3-5 אנשים אין בעיה בלהחזיק הגה יד לאורך זמן. לבד או אפילו בשניים יש בעייה.

skipperrider

New member
ממשיך בקושיות...

מהו מד עומק "חיצוני"?
איך 2 מדי עומק עובדים אצלך בו זמנית? על 2 צגים?
איזה חלקי הגוי אוטומטי אתה מחזיק כחלק חילוף? את ה"מוח"? את הדרייב? הכל?
יש לך עוד ח"ח שאתה נושא עמך ביאכטה וחושב שהם חשובים?
תודה.

zina71955

New member
תשובות במשורה. על חלקי חילוף אפשר לכתוב ספר.

- מד עומק חיצוני הוא מכשיר שמורכב על מנשא שמחובר בחלק האחורי של הירכתיים ואפשר להכניסו/להרימו מהמים (את הטרנסדיוסר) לפי הצורך. לפיכך מדובר בשני מכשירים נפרדים, צגים נפרדים וגם, חשוב, נתיכים נפרדים.
- כעקרון אין אצלי מכשירים בעלי פונקציות שונות/משתנות וכל מכשיר מחווט בנפרד על נתיך נפרד.
- להגאים האוטומטיים כחלקי חילוף אני מחזיק מצפן וגלגלי שיניים וחגורות להנעת הזרוע (tiller pilot) וממכשיר ישן פירקתי חלפים שונים כמו מנוע של הזרוע .
- חלקי חילוף זה סיפור אחר. אני מסתפק בהכרחי כגון אימפלורים, צינורות שונים, בסיסי מנוע, צינור פליטה למנוע, הרבה פילטרים, חלקי חילוף לכננות. ו - הרבה כלי עבודה ידניים וחשמליים, ואבזרים שונים וכלים לסימרור ועבודות ויירים.

פלצור89

New member
חלק מההודעות היו חשובות

שטחים סגורים של חילות ים למיניהם (מרוקאים ואיטלקים אצלנו...)
ותחזית שזה תמיד נחמד...

למעלה