Nascita Della Sfera

Nascita Della Sfera ../images/Emo91.gif

Nascita Della Sfera - Per una scultura di Ceschia 1978 http://meidad.blogspot.com/2007/12/nascita-della-sfera-per-una-scultura-di.html שנים רבות אני ממתין בסבלנות של בדואי שהאלבום הזה יצא לאור והנה באה הגאולה! איטליה של שנות השבעים היתה סצינה מדהימה כמו שכתבתי בעבר והמוסיקה שיצרה המדינה האדירה הזו היתה מגוונת ומעניינת, החל מפופ קיטשי ועד אוואנטגארד ומינימליזם קשים. אחד האמנים המדהימים ביותר בסצינה של שנות השבעים היה FRANCO BATTIATO שהחל דרכו באמצע שנות השישים כזמר פופ רך, עבר לאלבומי סולו מורכבים ומדהימים בתחילת שנות השבעים בהם שילב בין MUSIQUE CONCRETE, עבודת אולפן מדהימה ופופ-רוק, משם עבר לקראת אמצע שנות השבעים ליותר ויותר אוואנטגארד ומוסיקה מודרנית והדרך למינימליזם היתה קצרה. לקראת סוף שנות השבעים חזר בטיאטו לכור מחצבתו ויצר פופ טיפשי עד שנות התשעים בהן חזר לשלב מוסיקה סימפונית מעניינת. 5 האלבומים הראשונים של בטיאטו עבורי הם עולם ומלואו ובקטגוריית אלבומי האי הבודד. מאז שגיליתי את בטיאטו אני מנסה בנרות למצוא מוסיקה דומה. בחברת התקליטים שהיתה לי הוצאתי את אחד האלבומים הדומים ביותר שמצאתי: FLAMEN DIALIS שיצא בצרפת בשנת 1978 והיה אלבום נדיר בסגנונו. אלבום אחר שמאוד רציתי להוציא ומזכיר את אלבומיו הראשונים של בטיאטו היה האלבום המיתולוגי של NASCITA DELLA SFERA שהיה לי על קלטת במשך שנים. מדובר על פרוייקט של נגני אולפן שהתאגדו בתשלום לבצע יצירה מיוחדת במינה של מלחין מודרני בשם: CARLO BARBIERA שהיה גם הקלידן. המוסיקה מוקדשת לפסל\צייר בשם Luciano Ceschia והסגנון מאוד קודר, מאוד אפל ולא מתחנף. עטיפת האלבום מורכבת מעבודותיו של Luciano Ceschia. האלבום מאוד לירי לעיתים ומהבחינה הזו נגיש יותר מאלבומיו של בטיאטו. לסיכום מדובר באלבום חשוב ביותר בתחום האפור שבין המוסיקה הנגישה והמוסיקה האבסטראקטית-מודרנית. מומלץ באופן קיצוני לחובבי בטיאטו! ז'אנר: אוואנטגארד + רוק מתקדם איטלקי

למעלה