NAPSTER? KAZAA?

לא יודעת איך זה קשור לדת..אבל

מה שבטוח זה שזה קשור לדמוקרטיה. בדמוקרטיה יש חופשים למיניהם, אחד מהם הוא חופש הקניין. העתקה של קבצים (לא משנה איזה סוג) פוגע בזכות הקניין (הרוחנית) שיש לאנשים על המוסיקה שלהם.

enwhysea

New member
אני לא שואל על דמוקרטיה

אני שואל איך היחס בדת לקניין רוחני ובמיוחד למוזיקה.

בישראל אסור בגוי מותר

ואם בחברה עובדים גם ישראלים אז אסור. עד כמה שידוע לי. אבל בואו נחכה לתשובות הרבנים.

הנושא מאוד מסובך מבחינה הלכתית

יש הרבה רבנים שפוסקים לשני הצדדים לאיסור ולהיתר. ועיקרם: איסור - זכויות יוצרים. היתר - אין גניבה ממשית בעצם ההעתקה אלא זה פועל יוצא שמי שהעתיק לא יקנה אבל עדיין אין זה גניבה

אסור, אבל זה לא ממש גזל.

1-ודאי שהדבר נוגד את חוקי המדינות, השכל הישר, ותקנת השוק. אם כל אחד יעתיק שירים ותוכנות, אז לא יהי מי שיכתוב שירים ותוכנות. על דבר זה נאמר "דינא דמלכותא דינא". 2-יש חלול ה' גדול בכך שקוראים לנו "מדינה של דיסקט אחד". 3-יש בתורה ובהלכה התיחסות לקניין רוחני. רבנים אסרו על הדפסת ספרי קודש שלא ע"י המהדיר, וסמכו זאת על הפסוק "שארית ישראל לא יעשו עוולה". 4-כפי שכבר הזכרנו, אין זה גזל ממש, ולכן במקרים מסוימים יש מקום להקל.

enwhysea

New member
טוב... אבל לפי הבנתי.

1. דינא דנלכותא - מתיחס למס, שעובדים את אדמות המלך. לחן אין כאן קשר. 2. אני לא מבין למה יש כאן חלול ה' מה גם שיש הרבה מאוד יהודים בחו"ל 3. אני לא בטוח בהקשר של "שארית ישראל לא יעשו עוולה" אחרת למה רבנים הכריזו "השגת גבול" ואסרו קניית ספרי מבית דפוס מסיום בגלל שהוא פוגע כלכלית בראשון... אין כאן אמירה ברורה בקשר לזכויות יוצרים רק במקרא שהיוצר נפגע כלכלית-- זאת אומרת שמקרה של מוזיקה שהמפיץ הוא זה שנפגע וגם לא בטוח היו קונים את הדיסק גם ככה... אין עניין של השגת גבול. (אולי יש לך עוד משהו להגיד על "שארית ישראל...." ?) 4. אז צריך לבדוק כל פעם איזה דיסק/שיר אני מוריד ומתי זה גזל? לא הגיוני ובלתי אפשארי.

למעלה