nao ומודלים

natyh

New member
nao ומודלים

היום ה 29 לחודש חוף מעין צבי רוח 11-14 קשרים מערבית צפונית מערבית, רק משהו לא הבנתי ... מי נכשל איזה תחזית נכשלה ?
עשרה ימים לפני חמישה ימים לפני ושלושה לפני אף מודל לא זיהה את מה שהנאו זיהה ארבע עשר יום לפני , אז על פניו המלצה לכל מי שפוצצו את בנין ההסתדרות ועכשיו צריכים להקים אותו מחדש חוץ מהתנצלות גדולה במקום ומיד בפני מי שצריך להתנצל בפניו , הוא יניב ריז עוד המלצה קטנה הפעם ממני כדי שלא תצאו אהבלים פעם אחר פעם , תגיבו לאחר האירוע לא עשרה ימים לפני לא חמישה ימים לפני ולא רגע לפני ... .

ועוד הערה ניב אתה המנהל של הפורום הזה , עשית עבודה גדולה העמדת כאן במה חשובה לרשות הכלל וכולנו נהנים ממנה , אבל לא עושים חצי עבודה , אתה רשאי למחוק ואפילו כדאי שתמחק דיונים מתלהמים מקוממים לא עניניים שנכתבים הרבה לפני הזמן , אלא אם כן כל מיני חכמים כאן חושבים שניתנה להם הנבואה ...

אז רק צריך להגיד מיום שנחרב בית המקדש ניתנה הנבואה לשוטים ...
מי קם ?

יניב ריז

New member
נתי התחזית ל-28/11 נכשלה ברה-אנליזה

תאריך בשגיאה של 24 שעות- 18+

אפיקיות גדולה מ-5DM-

ורטיסיטי גדול מ-4: בפועל 3.6 ברמה"ג...

ככה הוגדרה ההצלחה לתחזית זאת, ולכן נכשלה.
ולכן כבר לפני כמה ימים שונו הגדרות הבדיקה, לאפיקיות מעל 5DM מהממוצע המדוד, הוכחת חוסר חיזוי אפיק זה ע"י האנסמבל במועד מתן התחזית, וגשם במידה ויחזה.
בהגדרות הללו, התחזית הצליחה, אבל זה לא עובד בדיעבד.

האפיק של ה-5/11 שנכשל, עמד בכל הקריטריונים הראשונים, אבל נרשם גשם ומערכת משמעותית, ולכן גם נכשל.

כתבתי? התחייבתי? צריך לגבות את זה.

בכל מקרה בסוף העונה אוכל לבצע סטטיסטיקה לכל סט קריטריונים בנפרד, כיאה בביקורת נתונים מלאה.

natyh

New member
לא זה הענין !

ראשית אשמח לתירגום מושגים מהי ורטיסיטי מה הכונה 5DM ?
שנית תחזית אי אפשר לפסול שבוע לפני האירוע, גם לא שלושה ימים לפני על סמך מודל אחר רק לאחר האירוע נקודה .
שלישית יש תהליכים מסודרים למחקר והם :
ראשית הבנת הפיזיקה שעליה מדובר .
שנית הבנת המתימטיקה המדוברת .
שלישית הבנת הלוגיקה שכבר דיברת עליה איפה ההיגיון לפסול תחזית לפני שקרתה או להסביר שהכלי החדש לא תורם שלושה ימים לפני המועד שנקבע בתחזית ?

או שיש כאן דיונים ומחקר רציניים או שחבל על הזמן .
נכון ואמרתי בעבר יש כאן מקום לבדיקת הכלים המתימטיים מה שלא סותר ומתברר כל הזמן טוב יותר שעלית על הפיזיקה יפה .
נכון קשה לך להסביר , יש אחרים שיודעים להסביר טוב יותר , ובכלל יש בעיה :
כאן נמצאים הרבה אנשים חסרי הבנה פיזיקלית ברמה הבסיסית שלא מבינים על מה מדובר , מבחינה מתימטית דוקא המצב טוב יותר ומרבית האנשים שולטים בה יפה , אך אי אפשר לרתום את העגלה לפני הסוסים הבסיס הוא הפיזיקה ולא המתימטיקה שהיא רק כלי עזר .

הבסיס לכל דבר הוא צורת הדיבור צורת הדיון ולכבד את האחר , לי צורת הדיונים נראית מתלהמת לא מכובדת , וחסרת סבלנות , אשמח אם מי שדיבר לא לענין ,התלהם , דיבר בחוסר סבלנות בחוסר הערכה וחוסר כבוד יתנצל .
לא משנה מה הכלי המתימטי אומר הכלי הפיזיקלי הוכיח עצמו ולכן ביקשתי ממך עוד לפני התאריך לעבור על שלושה דברים :
הראשון עימות גרף קרינה החזוי לעומת המדוד , כאן היתה הצלחה ברורה .
שנית בדיקת התוצאה הפיזיקלית , שוב הצלחה ברורה שניתן לבדוק רק לאחר התאריך הנקוב .
שלישית הסבר התהליכים המשניים אפיק ים סוף רמות ואחרים כמותית כאן היה כישלון , כך מנהלים פיתוח ומחקר לוגית לא בצורה מתלהמת ברור שיש עבודה זה מחקר לא ודאות, .

שים לב שאני היחיד שלא פסל את התחזית מראש ואפילו כתבתי מראש אז אין כאן כישלון ,כי דרך הבדיקה המסודרת הביאה אותי למסקנה הנכונה .

זו הדרך הנכונה והיחידה למיטב הבנתי לעבוד .

0צחי0

New member
קודם כל אם אתה בכלל לא יודע מה הוא ווריסיטי

ומה הכוונה לרום DM -5 אז מה אתה קופץ עם סטטוס בומבסטי, כאילו שלא פחות ולא יותר, אתה איינשטיין? שנית, אם אתה ממשיך להתייחס לכל הטרולים, הגישה שלהם והפסילה שלהם, אז אתה בבעיה חמורה ומומלץ שתיגש לטפל בה, כי מי שכן מבין עניין, לא "פסל" כדבריך את התחזיות (שהן לחלוטין מגובות) וצא מהסרט שאתה בעמדה יחידה שלא פסל! נראה גם שבכלל הלכת לאיבוד בכל העניין באופן כללי, ואם הגעת לבד למסקנה שהצפי הצליח (למרות שהוא לא), אז אתה הוא זה שצריך לקום ולהתנצל, להקים מחדש את השד יודע מה שרצית שיבנו מחדש, לקחת נשימה ולחשוב שוב לפני שאתה כותב סטטוס בסגנון הזה ואם עד כה לא הבנת בסיסית, שמדובר בצפי מגמה ולא בתחזית, אתה בבעיה כפולה.

natyh

New member
יתכן שאתה צודק .

בענין פסילה גורפת, אבל אני מדבר על התלהמות קשה להגדיר התלהמות יש טון מסוים מתגרה וכחני מתנצח שמזהים , מיד , ויש טון אחר מי שקורא מבין ומרגיש מיד .

0צחי0

New member
מאוד אינדווידואלי לכל אחד.

צריך לדעת איך לחיות את המציאות. בדיוק כפי שיש את אלו, (שגם מבלי להבין את הדרך, או הולכים פשוט אמוק על השיטה, אפילו בלי קשר לאמונה בה, רק כי היא לכאורה, צופה אפיקים) המפרגנים בלי סוף, יש את אלו שמנגד, שלא חייבים לקבל את השיטה, לא חייבים להאמין לה ולא חייבים לפרגן (מאותן סיבות). אתה פשוט נמצא בצד של המפרגנים וממה שאני מבין, אתה בעיקר מפרגן כי זה יניב (כי את השיטה והמשוואות לא ממש הבנת). אם זה היה נניח רוננין, ונניח שאחוזי ההצלחה שלו היו 70%, אף אחד לא היה מפרגן, בטח ובטח שלא אתה. אני למשל, לא רואה מולי את יניב (למרות שאני מכיר אותו קרוב קרוב ומודע ליכולות שלו), אלא את השיטה ואם תשים אותי על כף המאזניים, אני נוטה בבירור לתמוך בדרך, אך עדיין לחלוטין, לא מחבק את השיטה, עד שתוכח כיעילה. בעניין הטון? אם בחרת לאכול מהעוגה, קח בחשבון שאתה עלול להיחנק איתה. אז או שאל תאכל, או שאל תתלונן.

natyh

New member
אם אתה מדבר על הבנה פיזיקלית

ומדבר על משואות באתה נשימה אז הוכחתי את הטענה שנכתבה בתחילה .
אין שום צורך במשואות להבנת הענין זו פיזיקה.

למעלה