Nagios and Agents

Rיקושט

New member
Nagios and Agents

אני עדיין משחק עם Nagios ויש לי כבר כמה וכמה hostים בהשגחה (smtp/pop3/http and so on) עכשיו אני צריך להמשיך הלאה לשאר האתרים שלנו בעולם. אני צריך מעין Agent שיבצע דגימות שונות (בעיקר ping ) מכל מיני מקומות בעולם (בכולם שרתי Linux) ויידווח ל Nagios הראשי. ממה שראיתי NRPE / NSCA לא נותנים לי את מה שאני מחפש כאן (אן שפשוט לא הבנתי נכון). יש פתרון?

ronenb75

New member
מכיר את מיקש?

אם לא, בפורום ישראלים באוסטרליה - עד כמה שאני יודע הוא בדיוק מתעסק עם זה עכשיו. בדיוק מה שאתה שואל. צור איתו קשר דרך מסר. רק קח בחשבון שהוא עסוק בטירוף אז יכול להיות שהוא יענה באיחור מה.

מיקש

New member
תסביר בבקשה מה אתה רוצה

נגיוס רץ על המכונה הבודקת, לא הנבדקת. הוא מריץ פלאגינים שבודקים כל מיני דברים. כדי לבדוק כל מיני דברים על המכונה הנבדקת שלא נראים מהמכונה הבודקת, הדרך הנכונה לעבוד היא להרים שרת SNMP (גירסה 3, או לפחות 2v, לקודמות אין אבטחה) על המכונה הנבדקת ולייצא דרכו את המידע הדרוש. אם ה-snmpd הדיפולטיבי לא מספיק, ומה שיצרן הברזלים נותן לך עבור המכונה הנבדקת גם לא מספיק (נניח אתה רוצה לבדוק כל מיני דברים פנימיים בתוכנה שרצה עליו), אתה כותב snmp subagent שירוץ על המכונה הנבדקת, ידגום את מה שבא לך וייצא את המידע הזה דרך SNMP. אחרי כל זה, אתה כותב לך את הפלאגינים שלך לנגיוס שידגמו ויחזירו מצב ושורת טקסט. אם אתה רוצה לדחוף החוצה תוצאות מהמכונה הבודקת למכונה בודקת גדולה סופר-מרכזית, אפשר להשתמש ב-NSCA. שים לב ש-NSCA פותח פרוסס חדש על כל התחברות, וכשההתחברויות מצטברות אתה יכול להשבית את המכונה. אנחנו בשלבים של לזרוק את ה-NSCA מהחלון ולהשתמש ב-rfc822 פלוס הצפנה כטרנספורט. NRPE אתה לא צריך בכלל. חוץ מזה שהוא לא מוצפן ולפיכך קקי. בהצלחה.

למעלה