NA

last day

New member
NA

אפשר לדעת מה הפואנטה של NA? יש את GA DE NI O/WO NO נתקלתי בNA מסר פעמים לדוגמא בשם האנימה "tenshi na konamiki" תודה על העזרה
דניאל

tals56

New member
אחרי שם תואר-NA מופיעה האות

NA יש שתי סוגים של שמות תואר שם תואר -NA Adjective-Na שם תואר I Adjective-I אחרי ADJ-NA מופיעה האות な ואחרי ADJECTIVE I מופיעה האות い איך מבדילים בין השניי?פשוט מאוד השמות תואר שמסתיימות בכל אות חוץ I הם NA ואלה שמסתיימות בI הם I לדוגמא 可愛い)かわいい

last day

New member
אה נכון :S

שכחתי מזה לגמרי. חשבתי יש לזה תפקיד דקדוקי כמו WA אכן מפגרת אני.

0Pandemonium0

New member
יש לזה.

בסוף משפט, na הוא צורה חזקה יותר של ne. ne היא מילית שמתווספת בסוף משפט על-מנת לקבל אישור על הנאמר בו, כמו "נכון?" או "לא?" בעברית. אבל בדוגמא שאת נתת יש לזה תפקיד אחר, שאותו אני לא יודע.

0Pandemonium0

New member
זה לא זה.

tenshi הוא שם עצם שפירושו מלאך, ולא תואר na. היא מדברת על משהו שגם אני נתקלתי בו בשיר ששמעתי, שמתחיל כך: aitai na aenai na setsunai na kono kimochi והפירוש הוא: אני רוצה לפגוש אותך, אני לא יכולה להגיד לך, הרגשות האלה כל-כך כואבים... עכשיו, בשום מקום בשורה הזו אין תואר na, ובשום מקום לא מצאתי צידוק ל-na. אני אודה למי שיבהיר את העניין, גם בשבילי וגם בשביל דניאל. תודה

tals56

New member
לא ידעתי על זה שNE מאשר את המשפט

וחשבתי שהוא מתכוון לNA אחר...

tals56

New member
הא וראיתי

שהאחרי הTENSHI יש NA אני לא מכיר את המילה הזאת(גם ככה אוצר המילים שלי מאוד פחות)וחשבתי שזאת מילת שם תואר אז בכללי מה TENSHI(הספציפי שלו)אומר?

last day

New member
"A CHEKEY ANGEL"

יש לי דיסלקציה חריפה באנגלית, אז אםפ אני טועה בשיגאת כתיב באנגלית אז זה לא כי אני רוצה להתשלט על העולם, או משהו. טנשי זה מלאך. קונאמיקי זה כנראה "CHEKY" (כנראה שאני טועה בשם כי זוהי סידרה שראיתי רק חצי ולא התלהבתי ממנה) זה לא אמור להיות tenshi wa konamiki? יענו the angel is cheky ?

last day

New member
ודוגמא משיר

למשל taito na jinzu ni neju komu הNA בא אחרי השם תואר? taito na jinzu וTALIS56 תודה על העזרה והשקעה שאתה נותן

Hikaru

New member
תשובה

כן, לפני ה-na יש את תואר ה-na שהוא taito (בתרגום חופשי: Tight..קאטאקאנה) כך שמדובר ב-Tight jeans.

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif חלוקה לא מדויקת

יש מילים שמסתיימות לכאורה באות い ועדיין מהוות תואר な - לדוגמא, きれい.

furrball

New member
מה שאני קורא מזה

na כאן באה בתור מילית שם-תואר, ולכן "tenshi na" יהיה angelic, וtenshi na konamaiki יהיה "שובבות כמו של מלאך" לא כל דבר צריך לקחת באופן הכי מילולי (למרות שטבעי שכולנו עושים את זה לפעמים), na יכול להיות קצת כמו no (ויש גם שמות תואר שפועלים עם no), וסדר המילים גם יכול להיות יותר טבעי בשבלינו הפוך. ו-na בין שני שמות-עצם באוניומי בטח שלא יכול להיות ווריאציה של ne

למעלה