N200 במקום Desktop

ShimiHi

New member
N200 במקום Desktop

שלום, החזרתי בצער את הנייד הקודם שלי למקום העבודה הקודם שלי (NC6440) לא מדהים אבל שימש אותי לצרכים בסיסיים (מוזיקה, סרטים ועבודת אופיס בסיסית) אני מתכוון לרכוש בזמן הקרוב מחשב, אני עדיין מתלבט בין Desktop חזק יחסית (מעבד 6750, זכרון 2GB של OCZ עם לוח אם של Asus P35 1066, כרטיס מסך 8400GS 256MB) כל השאר פחות רלוונטי, אני גר בדירת חדר בת"א ככה שאין לי כ"כ כח להתעסק עם כבלים והמון רכיבי חומרה. אני חושב להמשיך עם עוד נייד, די התמכרתי לזה . . . בקיצור, אני חושב על ה N200 עם המפרט שכאן: מעבד T7250 Santa Rosa BUS SPEED: 800 MHz, Cache 2MB זכרון 2GB 667MHz (הרחבה עד 4GB) מסך 15.4 - כרטיס מסך: nVIDIA GEFORCE 256MB דיסק קשיח 160GB SATA מצלמת אינטרנט מובנית, קורא טביעות אצבעות, S-Video, Firewire BlueTooth. כרטיס קול כרטיס קול: Intel High Definition Audio 24bit (הוא מובנה??) כמובן שחיבור אלחוטי (עם תקן N) קורא כרטיסי זכרון וכו'. השימוש שלי הוא קצת יותר מסיבי (אני איש סיסטם ואוהב לעבוד קצת עם קוד) אני רוצה להתקין VPC ולעבוד עם כמה מכונות ביחד) ואולי גם Photoshop. האם זהו תחליף הולם? אני יודע שבמחיר אני משלם כ-1300 ש"ח יותר אבל יכול להיות שזה שווה לי מבחינת מקום. האם סף השדרוגים של ניידים מאוד מוגבל יחסית ל-PC? תודה רבה ויום טוב!!

Y. Welis

New member
הדסקטופ שתיארת יהיה חזק יותר

ומתאים במיוחד למשחקים; אבל הנייד גם חזק ויתאים לתוכנות רגילות (מניח שאין קומפיילרים יותר כבדים ממשחקים). תוכל לשדרג בו את הזיכרון והדיסק בלבד.

ShimiHi

New member
תודה!

בנוסף, האם N200 נחשב לדגם טוב מבחינת הרכבה? הNC6440 לא עשה לי שום בעיה (ברור שהכל עניין של מזל) אני שומר טוב על מחשבים ואם אין איזה מקרה חריג, רוצה סוס עבודה (יחסית . .). ה-N200 הוא לא Thinkpad נכון?

kobi 23

New member
ממש לא טינקפאד

המרחק בין השניים מאוד גדול. אמנם אותה חברה מייצרת את השניים וחלק מהרכיבים הפנימיים הם אותם רכיבים אך אין השוואה באיכות. אולי מקשי המקלדת,אך חוץ מזה שום דבר

ShimiHi

New member
כן, כמו שחשבתי

טוב, אז אני די יורד מזה, אם ככה. אני צריך מחשב שיישרת אותי בכבוד לכמה שנים, אולי בכל זאת עדיף PC (במסגרת המחיר 4.5-5K ל-PC ועד 6K בתשלומים
לנייד. זה ככה בכל המותגים נכון? ב-Dell הLatitude זאת גרסת העסקים, איכות בניה יותר טובה מקבילה לThinkpad ו-Inspirion מקבילה לסדרת ה-N?

kobi 23

New member
אממם

הלטיטיוד מעולים ועמידים אך לדעתי פחות עמידים מסדרת הTHINKPAD (להוציא סדרה R שלהם). האינספירון היא הסדרה הביתית ואכן מקבילה ל3000 (ובה סדרה N),לפאווליון של HP וכו'. אם אתה מחפש מחשב עמיד ומוכן להתפשר על ביצועים אז אחד מהלטיטיוד יכול לענות על בקשתך. אבל אם אין לך צורך ממשי במחשב נייד,אתה יכול לקנות יופי של נייח כולל מסך במחיר שציינת תוסיף לכך את העובדה שקשה להשיג מחשב נייד שיחזיק שנים,גם מבחינת שדרוג וגם מבחינת עבודה. במחשב נייח לעומת זאת,יש לך תמיד אופצית שדרוג ואם חלק הולך המחיר לא בשמים ואפשר לקנות חדש

bar666xp

New member
כן לא בערך...

לגבי לנובו 3000 מול THIKPAD אילו שני ליינים לכל אחד מהם יש סדרות שונות לקהלים שונים... דיגמי הTHINKPAD בעיקרון הם מבין העמידים ביותר פיזית שקיימים בשוק... http://www.lenovo.com/products/xe/en/ לנובו 3000 יש סדרות C, N, V אם אני זוכר נכון.. לנובו THINKPAD יש R, T, X שוב אם אני זוכר נכון. לדל יש את Inspiron, Latitude, XPS, Vostro, Precision. לא חסר דגמים עמידים יותר ופחות בכל חברה וסדרות שלה. כך גם לHP, טושיבה ולFS ....... ואפילו לLG יש דגמים שהם מעוד עמידים... השאלה היא המחיר והכדאיות... אישית אני מעדיף להשקיע בחומרה חזקה על פני עמידות גבוה ובתיק טוב שיגן על המחשב אבל כל אחד והשימושים/צרכים שלו... עד היום טיפו-טיפו לא נפל לי אפילו פעם אחת המחשב ואין לי כוונה שיפול... התיק שלו ספג ים מכות כשהמחשב בתוכו ואפילו סריטה לא ניגרמה למחשב מהמכות הללו {יש לו סריטות אבל זה סיפור אחר}. מצד שני נייד מתפרק אני לא רץ לרכוש... וכל הדגמים שיצא לי לראות של LG בארץ היו כאילו שיתפרקו אצלי +- בשנה.. ניידי MSI גם אם זה לא היה להתעסק עם אייבורי הניידים לא ניראים לי כמו הצד החזק של MSI... שישארו ביצור לוחות-אם, כ.רשת וכדומה עדיף. ולשורה התחתונה מחשב שולחני תמיד {אלה אם תהיה איזו מהפכה} יהיה זול יותר ממקבילו הנייד... שולחני שעולה 1.5Kש"ח נייד מקביל עולה כ3Kש"ח.

kobi 23

New member
היי שחכת את סדרה Z של טינקפאד../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

הסבר ממש לא מקיף וממש לא רציני הבאת פה
לקחת מה שאני אמרתי ורק הרחבת לו את הצורה

bar666xp

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif

טוב שניה אני ניכנס לכל אתרי היצרנים העובר על כל סידרה ומה הרמת עמידות שלה.... ניראה לך. אגב לא הפסיקו את יצור של Z השנה?

kobi 23

New member
אממם

אתה אשכרה הבאת אחושלינג פירוט בגלל זה כתבתי. האמת שאין לי מושג אם הפסיקו את הייצור שלו

bar666xp

New member
בקצב שדברים משתנים בשוק הזה...

עוד יומיים יצא איזה סידרה חדשה לגמרי מאיזה יצרן בזימבבווה {יש דבר כזה?} ועוד הם יהיו הדבר החם הבא חחח

למעלה