MySQL שאלה

mandark

New member
MySQL שאלה

נניח שיש לי טבלה עם id ו type יש ליכמה שורות שלכל אחת id ו-type שהוא אחד שתים או שלוש.. בעזרת איזה פקודה אפשר למצוא את מספר השורות שבהן הסוג הוא שלוש. מקווה שהסברתי את עצמי בצורה טובה. איל

kensaggy

New member
מממ...

אתה יכול לעשות את הבחירה הזאת בעזרת שאילתת SELECT WHERE פשוטה:
SELECT * FROM tbl_name WHERE type = 3​
בהצלחה, חן.

N i X

New member
זה לא מה שהוא רצה...

הוא רצה לספור כמה שורות יש שבהם ה type הוא 3... או לפחות זה מה שאני הבנתי ;) ולכן הקוד הבא:
$my_count = mysql_result(mysql_query("SELECT Count(*) as numRows FROM `my_table_name` WHERE type = 3", $dbi), 0, "numRows");​

mandark

New member
עוד שאלה קטנה שוב MySQL

איך אני יכול לבחור שורה מבסיס נתונים ע"פ שתי תיבות שלה? בחר מהטבלה איפה שתא אחד שווה למשהו ותא שני שווה למשהו. איל

orenphp

New member
שמע....

תתחיל בקריאת מדריכים פשוטים בsql(גוגל מקום נפלא - חפש שם mysql guides), תשתמש באתר mysql.com על מנת לחפש פו'/דוגמאות וכו'. במידה ואכן לא הסתדרת שם אנחנו תמיד פה, אבל אנחנו צריכים לעזור לך בכיוון המחשבה ולא באמצעות מתן קוד - ככה אתה לא באמת לומד. אז קח את העסק ברצינות, תקרא כמו שצריך, ותראה איך הכל מסתדר כמו שצריך. בקשר לשאלה שלך, תקרא קצת על התנאים הבולאינים במשפט sql - מה שאתה צריך פה זה שימוש בתנאי הבוליאני AND או OR (בהתאם לצרכים שלך). שיהיה בהצלחה.

mandark

New member
אוקיי

תודה. אני הייתי במניואל של MySQL אבל חטפתי כאב ראש כי הוא ענק ולא מצאתי כלום.. ניראה לי אני אנסה שוב כי זאת באמת הדרך הכי טובה.

N i X

New member
בטח היו מה זה יורדים על בוליאן...

כשהוא היא קטן... ;)

למעלה