mysql וקוד בpl/sql

מי נהר2

New member
mysql וקוד בpl/sql

שלום, אני עובדת על mysql וצריכה להמיר איזשהו אלגוריתם מג'אווה סקריפט לקוד שיוכל לרוץ בmysql. בעקרון לאחר גיגול קצר הבנתי שאני אמורה להמיר לpl/sql. האם אני טועה? ושאלה נוספת- יש איזושהי סביבת עבודה קטנה ומומלצת לpl/sql על מנת שאני אקמפל את הקוד שלי לפני שאני מעבירה אותו לmysql? תודה רבה לעוזרים!

sinaiy

New member
בגדול לא

דבר ראשון מה את מנסה להשיג (גם בצורה כללית) על מנת שנוכל לעזור. MYSQL לא תומך ב PL.SQL למרות שיש דברים שאפשר לעשות עם MYSQL מעבר לשאילתות בסיסיות כגון TRIGGERS ו EVENTS FUNCTIONS וכו' שנית אין ממש צורך או יכולת לפי ידיעתי לקמפל פרוצדורות בMYSQL. היכן שזה מהווה יתרון זה קורה אוטומטי ע"י השרת. כגון ב STORED PROCEDURES

jonjac

New member
לא ברור מה את צריכה

האם את רוצה להריץ את הקוד בתור stored routine? אם כן, אז אין אפשרות לקמפל אותו מחוץ לmysql ולכן השאלה הנוספת לא רלוונטית. לצורך פיתוח, עדיף שתתקיני בצד DB שעליו תוכלי לבצע ניסויים בלי להפריע לסביבה האמיתית. בנוסף, אין קשר בין שפת הstored routine של mysql לבין PL/SQL שהיא שפה של הOracle Database. (למרות שאורקל קנו את סאן...) אני מתרשם שהיכולות של שפת הstored routines של mysql הן דלות ביותר. את צריכה לוודא לפני ההסבה שהיא בכלל אפשרית.

מי נהר2

New member
הבנתי..אני באמת מנסה

להבין אם ההסבה אפשרית. הבנתי שבsql אין לולאות. האם שפת הstored routine של mysql מכילה לולאות, הגדרת משתנים כמו מחרוזת וכו'? בעקרון הבוס שלי רוצה שאני אמיר קוד מג'אווה סקריפט (שמכיל בעיקר פונקציות עם לולאות- לא משהו מסובך מזה) לשפה שאפשר לכתוב בmysql כדי שהקוד ירוץ יותר מהר על הdb. יש חיה כזו?

jonjac

New member
כן

השפה של stored-routines בmysql תומכת בלולאות ומשתנים. לא ברור לי מדוע אבל אני לא מוצא איך קוראים לשפה הזו. בכל אופן, הנה קישור למדריך שמסביר בדפים נפרדים כיצד להגדיר משתנים, לולאות, מצביעים (CURSORS) וכו'

למעלה