מממ...
קצת באיחור, אבל בכל זאת, נראה לי שאורן נתן כאן תשובה הולמת לבעיה שאתה מתאר. על פי מה שאתה מתאר, הכוונה היא לסיסמה ולא לשם המשתמש שהרי, לשם המשתמש אין משמשעות וחשיבות של אותיות גדולות וקטנות בעוד שלסיסמה יש משמעות. העברה של סיסמה לשאילתת MYSQL הצפנה של הסיסמה ב-MD5 והשוואה של הסיסמה המוצפנת למה שקיים במאגר היא תעבוד. הרי אין כאן עיניין של אותיות קטנות וגדולות עיברית ואנגלית - אין לזה משמעות כאן, הסיסמה של המשתמש והסיסמה במאגר חייבות להיות זהות 100%. מכאן אני ממשיך לדבר הבא, שם המשתמש. כמו שכתבתי קודם וכמו שאורן הציע, קח את שם המשתמש תעביר אותו לאותיות קטנות (בעזרת PHP למשל) ותבדוק האם יש לך את אותו שם משתמש במאגר שלך. מקסימום תבנה סקריפטון קטן (או שאילתה לא ממש מסובכת של UPDATE, שיעבירו את שמות המשתמש שלך לאותיות קטנות)... אני בשיטה הזו אולי אפילו הייתי בודק האם אפשר בכלל לוותר על כל הבינארי לחלוטין. תעשה ניסוי קטן, תגדיר שם משתמש בעיברית, כאשר השדה לא מוגדר כבינרי, ותבדוק אם אתה מצליח להתחבר בעזרתו. לדעתי לא אמורה להיות בעיה (חשוב שתשתמש בממשק זהה בעת הכנסת שם המשתמש החדש והבדיקה שלו בשביל ENCODING ו-CHARACTERSET זהים). עכשיו בוא נחזור למשהו שכתבת בהתחלה... רצית להשוות שדות עם תווים בעיברית אז הגדרת אותם כבינרי, למה אתה צריך את זה כאן? מסורבל קצת אני יודע, אבל לדעתי שווה לנסות. מקווה שהייתי ברור מספיק. בהצלחה שנאור.