myheritage התאמות חכמות

• פותח הנושא hajos
  • פורסם בתאריך

hajos

New member
myheritage התאמות חכמות

הייתי מהמשתמשים הראשונים של myheritage התחלתי את השימוש בה כבר בשנת 2009-2010. התלהבתי אז מהאפשרויות שהתוכנה נתנה עד שהעסק הפך להיות מפלצתי ובלתי נשלט. רכישת Geni והמנגנון של "ההתאמות החכמות"הביא לכך שהעץ המשפחתי שלי מגיע לכל מיני אנשים רק משום שפעם אחת איפשרתי למשתמש אחד להיות חבר באתר שלי ב- myheritage. כיוון שלא חסמתי את האפשרות להוריד את העץ, החל העץ להתגלגל לכל אתר שאותו משתמש חבר בו ומאז רכישת Geni ובאמצעות מנגנון "ההתאמות החכמות" הגיע גם לשם.
העסק הפך להיות בלתי נשלט. זאת כבר לא גניאולוגיה כי אם פייסבוקולוגיה, ומשתמשים מרחיבים את האתרים שלהם לאלפי משתמשים כאשר ההתרחבות היא רוחבית ולא היסטורית.
בנוסף, משתמשים "לא חכמים", וגם המערכת מייצרים טעויות במיזוג וכך מתקבלים המון המון טעויות ואי דיוקים, כולל המצאת אנשים לא קיימים.
התוצאות הללו בסופו של דבר מבזות את המתים כולל פגיעה בזכרם של אנשים שנספו בשואה.
הצילו!!!! לא ברור לי איך ניתן להפסיק את מפולת השלגים הזאת?
האם יש להנהלת הפורום או למי מהמשתמשים מושג איך לעצור זאת?
אני בהתכתבות עם התמיכה של myheritage אך נראה לי שהגולם קם על יוצרו וגם הם לא יודעים או לא רוצים להתמודד עם הסחף הזה.

wiggle

New member
מסכים אך צריך לנסות ולהנות מהטוב שבכל העולמות

הבעיה שאתה מעלה באמת מתסכלת ואני חייב לציין שמהסיבות שציינת אני נוטה להתעלם כמעט לחלוטין מהתאמות שקופצות לי באתרים השונים.
אך צריך להכיר בעובדה שבלי הסחף "החברתי" אל התחביב המשותף לכולנו, רובנו היינו נשארים עם קלסר שבו רשומים כמה שמות שהצלחנו ללקט מהזכרון של הדודים. יש יתרון עצום בכך שהמידע שלנו זמין ברשת, זה דוחף תעשייה שלמה שעם כל החסרונות דוחפת את המחקר שלנו קדימה.
הבחירה שלי בכדי להתמודד עם הבעיה שהצגת היא לשמור על כפל מידע - עץ אחד פרטי וסגור שבו אני מעדכן כפי שנראה לי ובכך שומר על איכות החומר.
ועץ נוסף ברשת פתוח ומזמין שאליו אני סופג "קרובים" לרוב, הם מביאים איתם מידע מגוון, אמנם כפי שכתבת, בדרך כלל רק לרוחב, פעמים רבות עם טעויות. אך לפעמים זה בדיוק האופן שבו הצלחתי לגלות מידע חדש וחשוב על ענפים שהיו נעלמים או לתקן טעויות שאני עצמי הכנסתי. זהו העץ הכמותי שלי.
ואחרי כל זה, למיטב ידיעתי בחברות שציינת שוקדים מיטב המוחות כדי לשפר את המוצר כולל הנושאים שהעלית ואני בטוח שהטכנולוגיה שהם מפתחים תמשיך להשתפר ולשפר את המחקר שלנו.

yagury

New member
מסכים ומוסיף

באתר בו אני משתמש יש אפשרות לקבוע את רמת המעורבות המותרת למוזמנים אל העץ המשפחתי - בכמה ערכים.
אני קובע להם רמה המאפשרת צפייה בלבד - ללא אפשרות לשנות / להוסיף / למחוק מידע. במידה ויש להם הערות הם מעבירים אותן אלי, ואני המחליט הבלעדי.

אשמח להסבר איך לבטל הרשאות למעט צפיה.

התופעה הזאת שהעץ שלי מועתק כולו לכל מיני עצים בלתי קשורים מוציאה אותי מדעתי...

חיה2311

New member
העץ הפרטי

רעיון מצויין כפל מידע ועץ פרטי סגור. האם העץ הפרטי הוא גם של מי הריטאג׳ ? באתר או במחשב. בלבד ?

alonys

New member
בגלל בדיוק הבעיה הזאת החלטתי לצמצם את העץ שלי לקרבת דם בלבד

היו שלבים שהוספתי פנימה אל העץ אנשים שהכרתי ולא היו קרובי משפחה בקרבת דם אלא מחותנים וקרוביהם שיצא לנו להיות יחד בהרבה חגים ואירועים. ברגע שראיתי שמתחיל להיות לי עץ שעוד עלול להגיע ליותר מ-400 איש ויצא לי לראות אתרי משפחות שיש להם 30 אלף איש באתר - החלטתי שזה לא יהיה המקרה אצלי.

אני מאשרת התאמות לעצים של אחרים אבל לא מעתיקה מהן אוטומטית כלום. אם זה אדם שהוא בעל קרבת דם אליי או בן זוג - אני אבדוק אם המידע משופר משלי. אם לא - לא חייבים להעתיק לאילן.

אישרתי חברות רק לאדם אחד ובכל מקרה אני לא חולמת לתקן לו שום דבר. חברות מבחינתי זה רק כדי שתהיה נגישות למידע. אני אבדוק איך מגבילים את ענייני העריכה האלה.

למעלה