my my hey hey

my my hey hey

אני מכיר את הסיפור הכללי של השיר (פריצת הפאנק ב-77' עם הסקס פיסטולס, שגרמו ליאנג להרהר אם הוא כבר לא רלוונטי), אבל הייתי שמח לדעת.. 1. למה לשיר יש שני חלקים? מה ההבדל ת'כלס ביניהם? 2. אני יודע שג'וני ראטן היה חבר בסקס פיסטולס. בתור מה? למה דווקא בו יאנג בחר להתמקד בשיר? (בגלל מה שאמר על אלביס, האבנים המתגלגלות וכו'..?) 3. למי הביטוי מלך מתייחס? אלביס?

Jflyaway

New member
שני הסנט שלי...

בדרך שלי (שהיא - לא לענות בדיוק על השאלות - אבל להעביר את הנקודה באופן מובן
) קודם מעניין שפעם בחודש מישהו בא ושואל את השאלות האלו על השיר הזה. אז ככה. השיר הזה הוא המקבילה של ITS ONLY ROCK AND ROLL AND I LIKE IT של הסטונז ושל ITS STILL ROCK AND ROLL TO ME של בילי ג'ואל. יאנג אינו מהרהר על הרלוונטיות של עצמו, אלא על הרלוונטיות שבסגרגצייה של הסגנונות. הוא מצדיע לעושי הרוק לדורותיו, ומזכיר את המלך (אלביס? לא יודע - שאל את יאנג) ואת המוקצה (רוטן - סולן הסקס פיסטולז) בנשימה אחת על מנת להעביר את המסר: זה רוקנרול.. והרוקנרול עדיין חי בין אם הוא בועט בבטן או מלטף בלב. הוא ראוי לקידה של רספקט הוא טוב כשהוא טוב ואין לזה שום קשר לעטיפה, לדור, לאופנה, לסאונד, לז'אנר, ולקבעונות השוק.

melancholy man

New member
../images/Emo45.gif

כלומר, אני לא הייתי מכניס את בילי ג'ואל, אבל זה אני.. למה אלוויס הוא המלך? ככה!, כי אלוויס הוא המלך, נקודה. וההשוואה לרוטן כמעט מתבקשת, אף אחד לא היה מיינסטרים יותר כשנכתב השיר מאלוויס, מעקרות בית ממפיס ועד ילדים עצבניים מניו יורק, כולם הכירו את אלוויס, הוא הפך, מהילד המסוכן של הרוק אנד רול בשנות החמישים מי שהפחיד יותר מכולם (אפילו יותר מטיפוסים חשודים בהרבה ממנו, כמו ג'רי לי לואיס) את המיינסטרים האמריקאי, לבן היקר של אמריקה שהוא וזכה לכבוד שרק נשיאים מכהנים מקבלים שם במותם, מה שיאנג אומר כאן בעצם, זה: אלוויס זה רוק אנד רול, וג'וני ראטון זה רוק אנד רול, כי רוק אנד רול, זה תפישת עולם שמעדיפה להשרף מאשר לדעוך ולא שום דבר שקשור במוסיקה עצמה, בתדמית ובאופנות. ניל יאנג הגדול, מראה כאן שהוא בעצם כמו כולנו, חובב מוסיקה אמיתי, לפני שהוא משורר (ויאנג משורר גדול) לפני שהוא כותב שירים או מלחין, הוא קודם כל fan של רוק אנד רול.

Barmelai

New member
היי! אלה השני סנט שלי החזר אותם מיד

לגמרי מסכים איתך באופן חשוד

למעלה