muslims in china:

guanyin

New member
muslims in china:

what do han ppl think about the muslims? i always thought that the relationship between them was kinda good, and even 2 chinese friends said so specifically (and i didn't mention xinjiang ofcourse), but today another chinese friend said something that made me realise that actually the relationships are VERY tense right now... what did u think about it?

Mei11

New member
את שואלת אם קרה משהו ספציפי

לאחרונה, או באופן כללי? בסה"כ יותר מ-1000 שנים של היסטוריה משותפת זה מספיק זמן לאגור טינה מצד שני הצדדים... יש מתח בין החאנים למוסלמים (חווי. אויגורים זה סיפור אחר). יש גישה מאד סינו-צנטרית לחאנים, והם מסתכלים מלמעלה על כל המיעוטים שחיים בתוכם. חופש דת היה נושא בעייתי גם בתקופה הקיסרית וגם אצל הקומוניסטים. בקיצור, לא הכל דבש. מידי פעם יש גם התקלויות, הנה דוגמא שמצאתי בלי להתאמץ יותר מידי. אבל זה לא אומר שכל החאנים לא אוהבים מוסלמים או ההפך. בסך הכל יש להם זכויות כמו העדפה בקבלה לאונ' ופטור ממדיניות הגבלת הילודה (שגם זו סיבה לטינה...)

guanyin

New member
well...

apparently the anger is against the hui (if i understood correctly), and it's based of some violent incidents and stuff like that that was going on. but i was wondering how much things are really tense...

baozi

New member
מדי כמה שנים

ישנן התפרצויות אלימות של החואי בסין על רקע דתי בעיקר, וכבר קרה מקרה שנהג חאני דרס ילדה בת מיעוט החואי, דבר שהצית מהומות אלימות במיוחד.אני לא יודעת אם זו יריבות ארוכת שנים, אבל בהחלט יש מתח, כמו עם עוד מיעוטים שחשים זנוחים ומופלים לרעה (מה שנכון).

hoveshk

New member
לא קשור ישירות, אבל

מכמה שיחות עם סינים בנושא נראה שהדעה הרווחת בקרבם על מוסלמים [בעולם ובכלל], ועל ערבים עוד יותר, היא שהם טיפשים, חלשים, רעים וכיו"ב שלל דעות אוהדות. מצד שני, בהתחשב בעובדה שהם ידעו שאני ישראלי [ושהם סינים..] אפשר גם להניח שהם חשבו שזה הדבר הנכון להגיד לי... עוד דבר אליו שמתי לב הוא עיקומי פרצוף מצד סינים לגבי מסעדות "מוסלמיות" בבייג'ין.

Mei11

New member
אולי למרות הכל אי אפשר להפריד את

זה מהנושא של שינג'יאנג. היו בשינג'יאנג התפרעויות והפגנות אלימות בשנות ה-90, וגם מה שאפשר לקרא לו פיגועים, כמו פיצוץ של אוטובוס באורומצ'י ב-97. כנראה שהמאבק הזה משפיע גם על איך שהסינים רואים את המוסלמים, לא רק אלו בשינג'יאנג.

למעלה