MUSH

Yuli Gama

New member
MUSH

שלמלום, אני ממש לא מכירה את הפורום הזה ולכן כלל לא בטוחה שהשאלה הזו מופנת לפורום הנכון(לכן סלחה מראש אם לא) ההיכרות היחידה שלי עם משחקי תפקידים היא דרך משחק טקסטי ברשת בגירסת MUSH, האם מישהו מכיר? מחפשת שחקן שמכיר את סדרת ספרי PERN, יודע טוב אנגלית ומעוניין לשחק בעולם שנוצר לפי הסדרה.

Yuli Gama

New member
לא, בהחלט MUSH

Multi User S.... Haluthination או משהו בסגנון. לפי מה שאני יודעת שניהם בסגנון דיי דומה, האם יש שחקנים במשחקים אלו בארץ? האם זה משחק נפוץ? איפה אפשר לקבל מידע? נ.ב היי סברה ראנר!

BluePrint

New member
כמובן שMUSH

אבל הוא לא בודד עם MUD, יש הרבה סוגים של משחק מקוונן מסוג זה. ואפשר למצוא את רובם באתר שנפלתי עליו בטעות לפני כ6-7 שנים.

Ziga

New member
לא הבנתי מה זה MUSH

וMUD וכל השאר. רשום באתר אבל זה ממש לא ברור לי, מישהו יכול להסביר לי?

BluePrint

New member
אתה צעיר ולכן לא מכיר.

אבל פעם פעם (באמת לפני שנים רבות), היו משחקי הרפתקה שהתנהלו בכיתוב בלבד. אפילו לא תמונה אחת לא נראתה מעבר לציור על הקופסה. היית צריך לקרוא מה קורה, ולכתוב מה אתה עושה. משחקי MUD ושאר השמות של אותו רעיון מתנהלים בדיוק כך: אתה משתמש בתוכנת מסוף שעובדת רק עם כיתוב ומתקשר אל השרת של המשחק בשביל להכנס לעולם המשחק ולדמות שלך. ההבדל ממשחקי ההרפתקה הישנים הוא שהמשחק הוא מקוונן ומרובה שחקנים. בעולם המשחק פוגשים דמויות אחרות ומדברים איתן, יוצאים למסעות ביחד, נלחמים אחד בשני... ממש עולם משחק תפקידים אמיתי. בטח שמעת על Meridian59, EverQuest או המשחק החדש של Westwood: Earth & Beyond. MUD זה בדיוק אותו דבר אבל ללא תאוצה גרפית וצליל הקפי. (אולי טוב יותר מכיוון שאין צורך לקנות את התקליטור ולשלם עלות חודשית על השתתפות)

למעלה