muscular hernia

pulpy

New member
muscular hernia

שלום. אני סטודנט לרפואה בבודפשט, שבזמנו הפנוי אוהב לרוץ. בזמן האחרון נהיו לי כאבים ברגל בזמן הריצה(תיאור מפורט בהמשך), ולפני שבוע הם הופיעו לאחר 5 דקות בלבד של ריצה. הכאב לווה הפעם במעין בליטה מוזרה בחלקה התחתון ולאטרלי של השוק. הלכתי לאורטופד מקומי, ולדעתו הבעיה שיש לי היא muscle hernia באיזור של הextensor digitorum longus/proneus brevis ברגל שמאל. לפי הרופא,יש לי קרע בfascia באיזור הזה,והבליטה הזו היא השריר,שיוצא החוצה בזמן מאמץ.את הקרע אפשר כנראה לתפור. השאלה היא אם זה סובל דיחוי עד הקיץ?אני מעדיף לעשות את הניתוח בארץ? מה זה אומר לגבי אימונים?להפסיק ריצה לגמרי?מה בקשר לאימוני משקולות לרגליים,כדורסל וכדו'? והכי חשוב - האם יש אפשרות שזה משהו אחר??? תודה מראש.

בקע שרירי שוק

זו אכן אחת הסיבות לכאבי שוקיים בריצה אך יש עוד כמה כגון שבר מאמץ, Shin Splints, Compartment Syndrome ועוד. ניתוחים מסוג זה לא דחופים לרוב. הייתי מנסה אופניים במקום ריצה.

pulpy

New member
ובכן...

קודם כל,תודה על תגובתך. האם האיבחון המדוייק של זה סובל דיחוי לקיץ? למי אתה ממליץ לגשת - אורטופד או רופא ספורט? ומה המונח הלועזי של "בקע שרירי שוק"?הייתי רוצה לקרוא על זה קצת... תודה

למעלה