murray street

Jezebel Woman

New member
אני וסוניק יות' = מאוהבות

שלום שלום. אבא שלי חזר לארץ עם חבילת דיסקים מרשימה של חמישה כשר במספר. ויצא לי לשמוע בערך 13.. ואז נתקעתי עם - daydream nation של סוניק יות' למספר ימים... אני מכירה את האלבום ממזמן וחרשתי אותו בעבר אבל עכשיו יש לי אותו רשמית וזו אכן חגיגה. האלבומים שיש לי של סוניק יות' הם: dirty, goo, evol, daydream nation, washing machine, expiermental jet set trash and no star, a thousand leaves שני אלבומים של ת'רסטון מור: psychic hearts, root ועוד איזה כמה אלבומים שלהם ב- mp3... כולל nyc gohsts (?) אני צריכה לקנות את murray... בקרוב. בכל מקרה, אני מתתתתה עליהם. כל מי שמכיר אותי כאן יודע שאני מכורה לפרל ג'אם ושזו הלהקה האהובה עלי...אבל מבחינתי- סוניק יות', מבחינה מוסיקלית הם הדבר הכי טוב ששמעתי.. אני הכי מתחברת אליהם בעולם. אני מרגישה שהם יוצרים אמנות במיטבה ומאפשרים לי לעוף במחשבות...אני כן חושבת שזו גאנות ומורכבות ומקוריות ואוונגרדיות ומה לא... זה גם כייפי וקופצני וגם אווירתי וגם מעניין... וזה מגניב שיש שלושה זמרים שונים, ושיש את קים גורדון,, זה כיף שיש קול אחר בקול שיר... זהו.

murray street

אביב שלח לי את murray street, האחרון של sonic youth, ורציתי לכתוב עליו משהו. אולי זה לא ממש גראנג' אבל זה נראה מתאים כי סוניק יות' הם בהחלט חלק מהשורשים. אבל אני מפחדת שלא קלטתי אותם נכון כי אני לא מכירה אותם טוב, אז תתקנו אותי אם בא לכם. אני לא מכירה הרבה סוניק יות' ישנים, אז לא ידעתי כל כך למה לצפות. ובכמה שמיעות ראשונות האלבום נראה לי אלבום בוקר מגניב עם מנגינות כייפיות שגורמות לך לתופף עם הרגל. ואז שמתי לב למילים של disconnection notice העצוב (שהקול של הסולן בו נשמע כמו אנתוני קידיס וזה מפחיד) ונהרסה לי הכייפיות של האלבום. והם צודקים. Disconnection notice צודק. הם כאלה זקנים ולא ממש "זה" כלומר אף אחד מהשירים לא ממש תפס אותי ושינה את עולמי, ונשמע שהם עושים מוסיקה בשביל לא לא לעשות מוסיקה. בשביל לא להרגיש לגמרי לא מחוברים. אבל לי זה ממש ממש לא מפריע. ויפה שהם פותחים את הלב ככה אני מניחה שבתור כוכב רוק להגיד על עצמך שאתה כבר מרגיש לא מחובר או שחושבים עליך שאתה לא מחובר זה קשה. קלטתי שזה לא אלבום שמח וקופצני וחסר משמעות כמו שחשבתי. זה אלבום שהוא גם ביקורתי (radical adults lick godhead style ו-plastic sun) Plastic sun זה ממש שיר של רדיוהד שלרדיוהד בחיים לא היה אומץ להגיד בצורה כל כך ישירה, וזה ממש הצחיק אותי לחשוב על זה. רדיוהד כתבו את השיר הזה בצורה מתחמקת כזאת ורק בסוף הם ממש אמרו משהו, ועטפו את זה במלודיה מתוקה-מרירה ופעמונית, כדי כאילו להסוות את מה שהם בעצם אומרים. (למי שלא מבין הכוונה לfake plastic trees) וסוניק יות' כתבו בערך את אותו שיר בצורה ישירה ועם קצב וליכלוך של גיטרות, כמו שצריך! בקיצור אהבתי את מה שהבנתי מmurray street וזהו זה מה שיש לי לומר
תודה!

למעלה