:- Multi-lingual kids

p i n g o

New member
אני חושב שזה שילוב של שניהם. ../images/Emo13.gif

מצד אחד, האצבעות הולכות לבד למקשים שהן רוצות, ומצד שני אנחנו טועים במילים שנשמעות אותו דבר...

תשובה.

אינני זוכר. אולי אמרתי, אולי לא

Mits Petel

New member
רכישת שפת אם

השאלה איך ילדים רוכשים שפה היא שאלה מאוד מרכזית בבלשנות המודרנית. אין לי זמן להכנס לפרטים, אבל עובדה מקובלת היא שילדים עד גיל 6-7, לומדים שפות מאוד מהר. לאחר הגיל הזה "משהו" במוח "מתקבע", ואנחנו מאבדים את היכולת המופלאה הזאת. כל שפה שילד יישמע עד הגיל הקריטי הזה הוא ילמד כשפת אם.

mucool2

New member
וגם ישכח מהר מאוד

אם יפסיק להשתמש בשפה בגיל מוקדם.

nimix

New member
וואי מעניין מאוד

אני בדיוק התחלתי לימודי בלשנות השבוע :) באוני' ת-א וזה מה שרק התחלנו על קצה המזלג וזה באמת נושא מעניין נחמד שהעליתם את זה לסדר היום ... אם יש לכם חומרים שאני יכול לעניין אני ממש אשמח !! נימרוד.

Eldad S

New member
בשעה טובה! ../images/Emo140.gif

נמרוד, אתה מוזמן לעניין אותנו באייטמים מעניינים
אני מבין שהתחלת לימודי בלשנות כללית.

nimix

New member
כן אלדד

ואתה זוכר לפני כמה חודשים שכתבתי פה ..
ובאמת הנה זה הגיע אני בדו חוגי - בלשנות וצרפתית האמת קצת איכזב אותי הקורס (לפחות השיעור הראשון כמובן......) מבוא לבלשנות כי המרצה פשוט הרדימה אותי זה לא ייאמן ....
אני לא רוצה לכתוב את השם שלה - > כי עם המזל שלי היא פתאום תתחיל לקרוא פורומים .. (אם תרצה אשלח בפרטי)
פונטיקה אהבתי בגלל שזה השיעור הכי "פיזי" כמו שהמרצה אמר - מרצה מאוד נחמד, גם מצחיק, והשיעור באמת "טס" יחסית
אגב כל ה"מטלות" שלנו דרך האתר של האוני', ואני אשמח אם אוכל להיעזר בך\בכם , למרות שעכשיו זה יחסית קל אבל
- טו (<--הבנתם את זה?) - צרפתית אני אוהב את שיעורי השפה (שוב מרצה ממש נחמד , במקרה ראש החוג..) וזה באמת מזכיר לי להתייעץ
אז ככה: יש לי יום ראשון רק שעתיים לימוד (כאמור צרפתית למתחילים) ואני יכול להיפטר מהשעתיים האלה וככה יום ראשון היה לי חופשי אם זה ללימודים או לעבודה (בעצם להעביר ליום שני בבוקר.. ככה גם אין פקקים :) ) השאלה אם כדאי לי אפילו אם המרצה השני לא יהיה נחמד כמו המרצה הנוכחי? מצד אחד שיום ראשון יהיה חופשי זה אחלה בחלה , אבל מצד שני אם המרצה לא כל כך נחמד ו"מרצה" טוב כמו המרצה הנוכחי - אזי אליה וקוץ בה ..
ככה שאני באמת בדילמה מה אתם חושבים? i'll keep you posted... נ.ב. זה מספיק אייטמים מעניינים בשבילך אלדד? אתה עכשיו פתחת תיבת פנדורה .. אני לא יכול להפסיק לדבר אם שמת לב ...

Eldad S

New member
אהה,

שמתי לב
אתה מוזמן להתייעץ איתנו בנושאי הקורסים - אני אמנם לא למדתי בלשנות, אלא לימודי שפות בכלל (שהיו מקצועות אגביים למקצועות הראשיים שלמדתי באוניברסיטת תל-אביב), אבל אני מעריך שחברים אחרים בפורום, שקרובים לבלשנות ועוסקים בנושא זה פרופר, יוכלו לעזור. דרך אגב, מיהו ראש החוג לצרפתית היום?

p i n g o

New member
לדעתי-

תלוי איפה אתה גר, ביחס לאוניברסיטה, וכמה זמן לוקח לך להגיע. כי זה משנה את המשוואה של כמה זמן אתה מבזבז בשביל לנסוע רק בשביל שעתיים. ודרך אגב, זה נכון שהחנייה באת"א היא בחינם?! Sounds too good to be true..

nimix

New member
תשובות לשניכם ../images/Emo70.gif

ראש החוג הוא מר (נראה לי מר) איב ואל pingo - כן זה גם שיקול , כי יש לי נסיעה של איזה 50-55 דקות בלי פקקים (ואני עם
) למרות שאני יכול לשלב את העבודה בדיוק אחרי הלימודים אבל עדיין .. זה באסה . אבל שוב אם המורה "החדשה" תהיה מאפנה (לצורך העניין..) אז זה ממש בעיה אני פוסח על שני הסעיפים עכשיו.. ו - השתגעת?? חנייה בחינם אה?? אין דבר כזה, יש חניונים מסביב לאוני' אז מצאתי את החניון שהכי קרוב לי לבניינים שאני לומד בהם (בערך 3 בניינים שדי קרובים למזלי ) קניתי כרטיסיה מאגודת הסטודנטים וזה יוצא יותר זול (משהו כמו 7 וקצת שקל לכניסה אחת לחנייה - לכל היום) אז אלדד - תזכיר לי , אתה לקחת כל שפה שרצית נכון? כי עכשיו כל קורס של שפה כלשהי שאני רוצה זה כסף , כסף כסף כסף ! הכל כסף !
אבל מצאתי מישהי בספרדית שאני אוכל . להעתיק ממנה :) אני הייתי מת ללמוד גם פורטוגזית... muito bem נ.נ.נ.נ.ב אז מי פה בלשן אם כבר מדברים על זה??

Eldad S

New member
מה?! כל קורס שאתה רוצה

ללמוד (של שפות) עולה כסף? זה נשמע מוזר... אז ככה זה היום?

Eldad S

New member
נ"ב:

אני חושב שיצא לי להכיר את איב ואל, מזמן, אבל לא זכור לי בדיוק באילו נסיבות (זה כנראה היה בחוג).

nimix

New member
כן אתה רואה? ...

ככה זה היום , זה ממש באסה, כל קורס זה כסף בגלל זה אני צריך לארוב לכיתה שארצה ואולי להציע עיסקת חליפין.. :)) ו-מה הייתה התתרשמות שלך ממנו? הוא מעביר את השיעור נחמד מאוד לדעתי .. וזה חשוב כי לכתוב צרפתית.. שלא נדע.. אני מדבר כמה משפטים .. אולי יחסית הרבה .אבל הכתיבה שונה מאד .. מוסיפים הרבה אותיות שלא מבטאים בכלל כמו s ו t ו d

Eldad S

New member
התרשמתי לטובה,

אבל זה היה די מזמן, ואני לא זוכר כרגע פרטים.

למעלה