MTHFR הומוזיגוט

ShirYaki

New member
MTHFR הומוזיגוט

אני זוכרת שהנושא הועלה כאן אבל אני לא זוכרת מה היה הטיפול... אנחנו אחרי כשלון שלישי מאז הלפרוסקופיה (אנדו' +הוצאת חצוצרות) ובגלל שיש סיפור משפחתי של קרישיות אז נגשתי לעשות את הבירור המלא. כל התוצאות יצאו תקינות מלבד MTHFR הומוזיגוט. הייתי עם התוצאות אצל פרופ' בכיר בחיפה שטען ש4 כשלונות זה לא מספיק (...) ושכרגע אין צורך בטיפול נוסף פרט לחומצה פולית ו B12 ושבמידה ולא נצליח בטיפול שניים הקרובים אז שנחזור אליו. הוא טוען שהשימוש במדללי דם מסוכן יותר בגלל האנדו'. יש כאן בנות עם MTHFR שיכולות לספר לי מה היה הטיפול? תודה רבה רבה!

בוקר טוב

אני לא כ"כ מתמצאת בעניין, אבל ממה ששמעתי יכולה להיות בעיה עם אנדו' ומדללי דם, אבל אני לא בטוחה בזה, עדיף שתבדקי עם רופא שמתמצא בעניין..ו/או אולי תשאלי גם בפורומים שבהם רופאים עונים-פורום המטולוגיה וגניקולוגיה.

זואילי

New member
אני! אני!

הבכיר היחיד שאלך אליו הוא פרופ' קופרמינץ ומה שהוא יחליט אני אעשה - בקשר לטיפולי IVF כמובן. תקראי עליו בפורום פוריות ופורום הריון בסיכון ותחליטי אם הוא הכתובת שלך. היו מקרים בהם הוא נתן טיפול אמפירי כשלא היו גם חריגות בבדיקות. ורשומות לזכותו הרבה הצלחות. אני רואה בזה עניין של לא יועיל - לא יזיק. אם הוא יתן לי המלצה למדללי דם בטיפולים אז ברור שמה שעוד לא עשיתי אני אעשה. ואנסה גם את זה. לגבי היום יום - חומצה פולית 5 מ"ג לכל החיים. אם ככה אמרו לי 3 רופאיי, אז אאמין להם. (B12 אני נוטלת גם ככה שנים).

זהבה240

New member
חומצה פולית

הי, למה חומצה פולית לכל החיים? זה קשור לאנדו? בבדיקות שגרתיות שעשו לי בשנתיים האחרונות החומצה הפולית היתה די גבולית נמוכה, ומאז שהאנדו' אצלי התחיל להשתולל , עשיתי רק בדיקה אחת ומצאו שהיא מאוד נמוכה. עד עכשיו לא ידעתי מה פתאום כי התזונה שלי בסדר. האם זה קשור? זהבה

זואילי

New member
אין לי מושג אם יש או אין קשר לאנדו

אבל כשעושים בירור קרישיות נרחב ומוצאים אי אלו דברים אז לפעמים הטיפול הוא, בואי נקרא לו, "קטן" כשמדובר ביום יום.

shirshir22

New member
אני לא יודעת אם זה קשור לאנדו

אבל תמיד סבלתי מחוסר ברזל, חוסר B12 וחומצה פולית, B12 הגעתי למצב של זריקות... אני לוקחת קבוע B12 וחומצה פולית וכל כמה חודשים גם ברזל.... ושוב, לא יודעת אם זה קשור או לא...

ברוב המיקרים זה פשוט קשור

לתזונה לקויה. גם אצלי הרמות מאוד מאוד נמוכות ללא לקיחת הכדור.

ShirYaki

New member
מעדכנת אחרי ביקור אצל קופרמינץ

הוא ממליץ על 40 מ"ג קלקסן משלב הסטימולציה ו 60 מ"ג מיום ההחזרה. מקווה שזה מה שיעשה את ההבדל...

למעלה