msdd

אכן זוהי הגדרה של קשיים תקשורתיים

שלום לך וברוכה הבאה, אך כמו שאמרה דורית- האבחון של MSDD אינו מוכר לצורך גימלה והטבות. יש נטיה לאנשים מסויימים פה בארץ לתת בגיל הצעיר את האבחנה הזו וחבל כי אז מבזבזים זמן. איני גרה באיזור חיפה ולכן לא אוכל להתייחס לנושא של בית מילמן. אך אני יודעת כי יש הורים שהיו מאד מרוצים מהמקום ויש שברחו משם מהר מאד. כדאי לכם לגשת לאיבחון מסודר שייתן PDD וכן לבדוק קצת יותר על המקום וגישות הטיפול שם. אני יודעת שנעשית שם הדרכה יפה, לגבי התקשורת והקבלה של ההורים את הילד ועוד. MDD ו-MSDD הן ואריאציות של ליקוי תקשורתי. סטנלי גרינשפן טבע את המונח הזה, לילדים צעירים עם לקות של הספקטרום התקשורתי. מאז יש כמה מאבחנים שמשתמשים במונח, למרות שהוא אינו מקובל בספרות המקצועית. אני יודעת שכרגע את בצומת דרכים קשה ומלאה שאלות לגבי גישות ושיטות טיפוליות ואני ממליצה לך לשוטט קצת בין דפי הפורום הקודמים, כדי לקבל מידע נוסף. כדאי לך ליצור קשר גם עם בית לורן בסניף החיפאי ולקבל מידע נוסף. בהצלחה בדרכך החדשה וזיכרי כי אנחנו פה, איתך
תלמה.

ריקי 04

New member
אנחנו קיבלנו את ההגדרה בהתחלה

ולהניח שזה היה מהסיבה השלישית זה ממש לחטוא לפסיכולוגית (ואני לא אומרת את זה מהערכה...) - זאת פשוט היתה הדרך שלה להתחמק מלאבחן. מישהו אמר לי אח"כ שזו ההגדרה שאסכולת גרינשפן נותנת לילדים הקטנים.

holy29

New member
msdd

היי הבן שלי בן שנתיים ומאובחן כmsdd עם הפרעת ויסות. האם זו תחנת ביניים לקראת pdd? ממליצים לנו לקבל סיוע במילמן, אנחנו מאוד מבולבלים

למעלה