MSC או MBA

• פותח הנושא oba3k
  • פורסם בתאריך

oba3k

New member
MSC או MBA

אני בשירות כבר חצי שנה. יש לי תואר במדעי המחשב בממוצע שמספיק גם להמשיך לתואר שני במדעי המחשב וגם להתקבל למנהל עסקים עם GMAT נמוך (כלומר לא צריך להתאמץ יותר מדי בשביל GMAT). אני כרגע בלבטים בין 2 המסלולים, שיש לי טיפה נטייה למנהל עסקים. כרגע התוכניות העומדות על הפרק: MBA: בר-אילן ותל אביב - מערכות מידע. MSC: המרכז הבינתחומי (יש לי מילגה לא רעה שם) התואר המקוצר של תל אביב (אם יפתח מחזור שנה הבאה) מעניין אותי מה הדעות שלכם. כלומר מה לדעתכם יקדם אותי מקצועית יותר? האם תואר שני במדעי המחשב תורם תרומה מהותית?

pl84

New member
מצטרף לשאלה

גם אני מתלבט בין אותם מקצועות תודה, פאשה

Evyaa

New member
זה מאוד תלוי

בגדול, זה מאוד תלוי באיך אתה רואה את עתידך המקצועי... ישנן כמה שאלות מרכזיות שאתה צריך לשאול את עצמך: 1. האם אתה מעוניין להשתלב בתפקידי ניהול/שיווק או שמא אתה מאלה שמעדיפים לתכנת? 2. האם השירות שלך בצבא הוא מקצועי? האם אתה מרגיש שאתה מתנוון בשירות? 3. האם יהיה לך זמן להשקיע בתיזה של תואר שני? אתה כמובן יודע שאין תשובה של כן ולא לשאלה ששאלת ולכן אני אעדיף להביא כמה עובדות שיותר נוגעות למהנדסי חשמל אבל יש להן תוקף גם למדמ"ח: 1. כל המהנדסים שאני מכיר שעשו תואר שני עם תיזה במהלך הצבא, הלכו לעבוד אחרי הצבא במו"פ. 2. רוב המהנדסים שאני מכיר שעשו MBA הלכו לעבוד אחרי הצבא בתעשייה בטחונית או כמהנדסי מערכת זוטרים בהיי-טק 3. ישנם הרבה עתודאים שסיימו MBA במהלך שירותם הצבאי. 4. אין הרבה עתודאים שסיימו תואר שני עם תיזה תוך כדי שירות. 5. ישנם מנהלים בכירים שאין להם תואר MBA. 6. ישנם תכנתים מעולים שגם תואר ראשון אין להם. 7. תואר MBA בדר"כ מובנה לאנשים שעובדים ולכן זה לא כזה סיפור גדול לעשות אותו תוך כדי עבודה בעתיד 8. למעט מקומות מאוד ספציפיים, אם תרצה לעשות בעתיד תואר שני עם תיזה תצטרך כנראה להיות מילגאי. זהו בערך.... אם אני אזכר בעוד משהו אני אוסיף...

mike76tlv

New member
../images/Emo45.gif ועוד תובנה קטנה

"ניהול" - אין הכוונה תפקידי ניהול טכני זוטר דוגמת ראש צוות או אפילו מנהל פרוייקט (קטן). את זה תואר ב-MBA לא ילמד אותך לעשות יותר טוב (למעט איזה קורס בודד בניהול פרוייקטים שאפשר לעשות בלימוד עצמי במשך יום מרוכז ואפשר גם ללכת להכשרות שונות של הצבא אם ממש רוצים). MBA בהתמחויותיו השונות (יזמות, שיווק, מימון, ניהול חברות עתירות-ידע, ועוד אם שכחתי כמה) נועד להכשיר אנשים שישתלבו בהנהלת חברות או יקימו חברות, ולאו דווקא במחלקת הפיתוח שלהן (כמובן, סמנכ"ל הפיתוח או ה-CTO של החברה צריך ידע מהתחום הניהולי הגם שהוא האיש בעל הרקע הכי טכני מכל הנהלת החברה). מי שרואה את עתידו במסלולים כאלה - MBA היא הבחירה ההגיונית, אפילו אם הידע לא יהיה מנוצל בשנים הקרובות (התייחסו לזה כמו רישיון נהיגה למי שעוד לא קנה אוטו או קורס קצינים למי שלא מפקד בתפקידו הראשון). מי שרואה את עתידו במחקר, באקדמיה, או בעיסוקים עתירי טכנולוגיה מהצד הפיתוחי שלהם - תואר שני מחקרי (במדמ"ח או חשמל) יכול יותר לקדם את שאיפותיו אלו מאשר תואר בניהול שבו לא ישתמש לעולם. לכן כמובן אין תשובה של מה יותר עדיף אלא מה מתאים לך. אני מסתייג מהבחירה בתואר מהיבטים פרקטיים של "MBA ניתן לסיים ו-M.Sc עם תזה לא" מפני שאין מה לעשות עם MBA אם לא זו שאיפתך בחיים (סתם לזרוק כסף... עדיף ללכת לים), ולהיפך.

oba3k

New member
השאלה מה עושים במדמ"ח עם MSC

אני מושבץ בתפקיד מאד מקצועי, ויש לי סיפוק מקצועי גדול. מה שכרגע אני לא ממש מבין - זה איזה יתרון נותן לי תואר שני במדעי המחשב. כלומר לאיזה סוג משרה בתעשייה, התואר יתן לי יתרון מהותי בקבלה לעבודה, ובכישורים הנדרשים ממנה. בעוד שMBA זה כרגע על מתכונת NICE TO HAVE ויאפשר לי להתקדם בקלות יותר בהמשך הקריירה. כלומר מרמת הרש"צ אני חושב שיהיה קל יותר להתקדם עם MBA מאשר עם תואר MSC. או במילים אחרות MSC במדמ"ח פרקטי לתעשיה?

טלד

New member
בהחלט

אם מעניין אותך לעסוק בפיתוח עם שחרורך תואר שני במדמ"ח יכול לעזור לך להגיע לתפקידים הרבה יותר מעניינים.

oba3k

New member
אפשר איזשהי דוגמה?

כי אני עובר מדי פעם למודעות דרושים ולא ממש מצאתי ביקוש לתואר שני במדמ"ח.

Evyaa

New member
קח דוגמא

נניח וחברה מסויימת מחפשת מדמ"חניק עבור תפקיד של פיתוח אלגוריתמי קריפטוגרפיה. היא בוודאי תעדיף לקחת בוגר מדמ"ח שהתנסה במחקר בתואר שני עם תיזה בנושא קריפטוגרפיה... כנ"ל לגביי רוב התפקידים שכוללים מחקר אקדמי כלשהו (ולא רק מימוש). וד"א , לפי מחקר שקראתי לאחרונה רק אחוז קטן משכירת עובדים נעשה ע"י מודעות דרושים , מה שמלמד כנראה שיש המון המון משרות פנויות (במיוחד בתחום ההי-טק) שלא מופיעות שם....ולכן קצת קשה ללמוד מהמודעות "מה השוק מחפש".

טלד

New member
בטח

מצורף קישור לדף המשרות הפנויות במקום העבודה שלי. תלחץ על כל המשרות שנמצאות תחת "אלגוריתמים" ותראה שהם או דורשים, או מציגים כייתרון משמעותי תואר שני. (בפועל בקבוצה שבה אני עובד אין אף אחד שאינו בעל תואר שני לפחות, או סטודנט לתואר שני/דוקטורט). כשאתה מחפש בכל מיני מאגרים כמו ג'וב אינפו ודומיו - תחפש את המילה אלגוריתמים, ותראה שברוב המוחלט של המשרות מבקשים תואר שני.

למעלה