MRI

Yurki

New member
MRI

שלום, לפני כמה חודשים סיבבתי את הברך, ומאז זה לא בדיוק כואב, אלא מרגיש מוזר נורא ולא טבעי. עברתי בדיקת MRI בברך וקיבלתי את הממצאים, רשום שהרוב תקין חוץ מ: "קונטוזיה לשדית מינימלית בהיקף האספקט הקדמי של הקונדיל הלטרלי" "הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית, מודגמת ציסטה פופליטיאלית שטוחה בקוטר 2.3 ס"מ במישור הצדדי פנימי" אשמח אם תוכל לומר לי האם אני יכול לחזור לפעילות ספורטיבית נורמלית או שמא אני צריך לנוח? והאם אני צריך לדאוג בגלל הציסטה והנוזל?

ברך שהסתובבה

שלום, קונטוזיה לשדית היא מעין "טביעת אצבע" של מנגנון פגיעה כלשהו, על העצמות בסביבת הפגיעה. במקרה שלך מדובר בחבלה סיבובית של הברך. בסוג חבלות כזה לא נדיר למצוא ממצא כמו שתואר בבדיקת ה MRI שלך שמראה למעשה היכן נחבלה העצם בעת הפגיעה. אצלך מדובר על עצם הירך (החלק העליון של מפרק הברך) בחלקה החיצוני של הברך. נוזל בכמות פיזיותוגית הוא למעשה צורה אחרת לומר שאין נוזל חריג בברך, הכל תקין (פיזיולוגי). הציסטה אינה נשמעת לי כסיבה לדאגה. מאחר ולא בדקתי אותך קשה לי להתרשם או לחוות דיעה לגבי חזרתך לפעילות, עלייך להוועץ באורטופד שבדק אותך והפנה אותך ל MRI. מקווה שעזרתי, בברכה,

Yurki

New member
שאלה נוספת...

במקרים כאלה שמסובבים את הברך ונוצרת הטביעת האצבע הזאת, ופגיעה בעצם, מומלץ פשוט לנוח לתקופה מסויימת ולתת לזה לעבור פשוט? או שמא זה ימשיך להציק לנצח?

טיפול

מומלץ לנוח, להקטין את העומס על הברך לתקופה של כ 6 שבועות ולחזור לפעילות באופן הדרגתי. עם סבלנות ועבודה נכונה סביר שהמצב יחזור לקדמותו למרות שברפואה אין אחריות ואין 100%. בברכה,

למעלה